Powerplay 18/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 19:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Finland – Sverige 1X2
2. Schweiz – Slovakien 1
3. Carolina – NY Rangers 1
4. Calgary – Edmonton 1X
5. Storbritannien – USA X2
6. Tyskland – Danmark 1X2
7. Tjeckien – Lettland 1X2
8. Kanada – Kazakstan 1

Tvådagars Powerplay med stort fokus på VM-hockeyn från Finland. Tre Kronors möte mot värdnationen är givetvis bongens stora nummer. Förutom landslagshockeyn ska också två fina NHL-bataljer analyseras. Slutspelet på andra sidan Atlanten är igång för fulla muggar och både Carolina – NY Rangers samt Calgary – Edmonton har alla möjligheter i världen att bli härliga dueller. Som alltid är åtta gröna bockar målet, nedan hittar ni guiden till full pott.

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 19:19

💰 Spiken! – Kanada

Klasskillnad råder. Kanada har fått en mäktig start på mästerskapet i Finland och spelar stundtals en jättefin hockey. Kazakstan hänger inte med i svängarna och går på ytterligare en nit. Banketta!

💣 Skrällen! – Lettland

Spelmässigt var Lettland jättebra mot Finland (2-3-förlust) och vann därefter rättvist mot Norge. Tjeckien kan letterna absolut pressa hela vägen in i kaklet. Högersidan är ett måste i Tammerfors därmed.

1. Finland – Sverige X

Kupongen inleder med en riktig höjdare. Sverige ska ta sig an värdnationen Finland under onsdagskvällen. En tidig gruppfinal där Tre Kronor ska ha rimliga chanser till poäng. Finländarna å sin sida gjorde 4-1 på USA i sin tredje gruppspelsmatch under måndagen. En riktigt trevlig tillställning där framförallt keepern Olkinuora vann målvaktsduellen mot Strauss Mann i amerikanarnas bur och linan Granlund-Manninen-Hartikainen överglänste USA:s motsvarighet framåt. Svårtippat rivalmöte. 1X2 gör jobbet.

2. Schweiz – Slovakien 1

En match som är av otrolig vikt för Slovakien som vid torsk mot Schweiz riskerar att missa kvartsfinal efter en medioker öppning av tävlingarna i Finland. Slovakerna får hjälp framöver då Washingtons Martin Fehérváry kommer över på studs från andra sidan pölen men det är ändå inte defensivt som de största problemen råder. Med Cehlárik och Hrivík out samtidigt som underbarnet Slafkovsky fortsatt inte hittat nätet i tävlingen är fronten det stora bekymret. Schweizarna är bättre på mer eller mindre alla punkter och har ett lag som mycket väl kan vara med och utmana hela vägen till final. Ettan måste anses väldigt trolig.

3. Carolina – New York Rangers 1

Åttondelsfinalerna i NHL-slutspelet blev minst sagt rafflande. Två av lagen som behövde sju matcher för att greja avancemanget stöter nu på varandra i Raleigh. Hurricanes blandade trippla nederlag borta mot Boston med att vinna samtliga fajter på egen is mot Bruins. Något som därmed grundlade kvartsfinal-platsen. Att Carolina är starka till tusen hemmavid kommer i slutändan väga tungt även här. Rangers, med en brännhet Mika Zibanejad i bräschen, vände serien mot Pittsburgh på ett imponerande sätt. Tre vinster på rad krävdes mot Pingvinerna vilket också New York-klubben lyckades med. Hemma i Madison Square Garden kommer laget nypa sina poäng, borta i PNC Arena går däremot klubben bet. Ettan står stadigt på egna ben.

4. Calgary – Edmonton 1

Connor McDavid var den stora skillnaden mellan Edmonton och Los Angeles i en matchserie som gick till sju. Superstjärnan snittade makalösa två poäng per match (14 totalt) och låg bakom mer eller mindre allting i Oilers två sista matcher mot Kings. Nu behöver dock kollektivet Edmonton steppa upp. Calgary har i år en enorm uppsida med en handfull svenskar som prickat sina livs form. Flames har också varit starka på egen is och kan visa två raka segrar inbördes därtill. 1X känns stabilt i denna första fajt men se upp för McDavid, Flames!

5. Storbritannien – USA 2

USA fick på läppen av Finland under måndagskvällen. En match som amerikanerna stundtals bjöd på riktigt bra spel men skärpan framåt saknades samtidigt som Lejonen från andra sidan Östersjön var skoningslösa i sina offensiva attacker. Storbritannien har visat sig defensivt ganska bra hittills. Britterna har en målvakt i Ben Bowns som förtjänar större uppmärksamhet än vad han får och backar som O’Connor, Richardson och Tetlow är stundtals spännande att följa. Får värdarna för dagen till en riktig kalasträff kanske nationen kan spela till sig ett kryss. Tvåan är såklart ändå helt given att utgå från.

6. Tyskland – Danmark X

Tyskland ståtar med en riktigt maffig trupp. Förbundskapten Söderholm har dock fortsatt ett stort arbete med att få ihop gruppen på bästa sätt. 3-2-segern mot Frankrike var en match där tyskarna knappast imponerade och i premiären mot Kanada var nationen stundtals utspelade. Danmark har absolut kapaciteten att rubba Stüztle och gänget. Linan med Ehlers och Blichfeld är riktigt bra och bakåt finns både en bra keeper i Sebastian Dahm men också en drös svenskbekantingar på backplats som håller bra klass. Ett givet fall för helgarderingspennan. 1X2 tidigt därmed.

7. Tjeckien – Lettland 2

Lettland har fått fart på sin ledande enhet framåt med Balcers-Abols-Kenins. Viktigt för nationen som därmed har ett vapen framåt i jakt på fortsatta poäng. Sett till defensiven har det också sett otroligt mycket bättre ut i match 2 och 3 jämfört med premiären mot USA. Tjeckien på tur. En nation som målats upp som en guldkandidat innan mästerskapet öppnade. Att tjeckerna har hög klass framåt visste vi. Powerplay-spelet är därtill bländande. Däremot såg det sådär ut flera gånger om då Tre Kronor fick trycka in fem påsar bakom Vejmelka och Langhamer i kassen. Det här blir en mycket tuffare kamp än vad både oddsmakare och svenska folket vill få det till. Alla tecken plitas ner där X2 ska jobbas in för skönt kupongrens.

8. Kanada – Kazakstan 1

Sista striden är också den klart mest enkelriktade. Kanada har visat sig väldigt pålitliga i år och sett stabila ut i samtliga matcher laget spelat så långt. Truppen är välbyggd med en hel hög hungriga NHL-spelare som tillsammans gått ihop på ett utmärkt sätt. Kazakstan ska givetvis bli en munsbit för de regerande världsmästarna. Kazakernas mästerskap har hittills inte alls varit bra och spelmässigt finns otroligt mycket som behöver förbättras. Ettan är faktiskt helt omöjlig att ifrågasätta och kan spikas av oavsett procent.

108 rader

1. Finland – Sverige 1×2
2. Schweiz – Slovakien 1
3. Carolina – NY Rangers 1
4. Calgary – Edmonton 1x
5. Storbritannien – USA x2
6. Tyskland – Danmark 1×2
7. Tjeckien – Lettland 1×2
8. Kanada – Kazakstan 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 18 maj, 2022