VM historia

Är du ute efter information kring tidigare världsmästerskap i ishockey har du kommit till rätt ställe. Nedan hittar du artiklar för de senaste årens hockey-VM komplett med matchresultat och tabeller.

Junior hockey VM 2018 i USA

Hockey VM 2017 i Tyskland och Frankrike

Hockey VM 2016 i Ryssland

Hockey VM 2015 i Tjeckien

Hockey VM 2014 i Vitryssland

Hockey VM 2013 i Sverige och Finland

Hockey VM 2012 i Finland och Sverige

Hockey VM 2011 i Slovakien

Hockey VM 2010 i Tyskland

Hockey VM 2009 i Schweiz

Världsmästerskapet i ishockey spelades för första gången 1920 och har sedan dess varit en turnering som såväl växt i storlek som i popularitet. Redan från start var turneringen en årlig tävling som enbart haft ett kortare uppehåll under andra världskriget.

Mellan 1924-1968 höll man inget VM under de år som OS spelades utan såg istället den olympiska turneringen som den avgörande kampen om guldet. Sedan 1990 finns också ett världsmästerskap för damer och även detta spelas årligen, med undantag för de år som de olympiska spelen avgörs.

Under åren har Sverige vid flera tillfällen varit värdar för mästerskapet och även tagit hem väldigt många medaljer, så väl på herr- som damsidan.

3 personer har delat med sig av sina tankar.

  1. Hans Åke Nyström

    det skulle vara HELT underbart om bara Svenska spelare spelade i 3 kronor,inga proffs typ NHL; Ryska ligan. Alltså bara grabbar från svenska ligor!!! är det helt omöjligt att i genom föra?. tänk att slippa tjata på MILJONÄR-DIVORNA.!!

  2. toi muon biet cac tran dau

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *