U18 VM

Förutom att landslaget och juniorkronorna deltar i internationella turneringar så gör även det svenska U18-laget det. Den största turneringen för laget är VM som 2018 går av stapeln i ryska städerna Tjeljabinsk och Magnitogorsk mellan datumen 19-29 april.

Såhär ser grupperna ut för U18-VM 2018:
Grupp A: USA, Sverige, Kanada, Schweiz och Vitryssland
Grupp B: Finland, Ryssland, Slovakien, Tjeckien och Frankrike

Tidigare mästerskap
Mästerskapet har existerat sedan 1999 och är en årligt anordnad turnering som precis som vanliga VM hålls på olika platser varje år. 2006 hölls turneringen till exempel på svensk mark.

Under åren så har de svenska småkronorna, som laget kallas, plockat hem ett antal medaljer ifrån mästerskapet. Hittills har det blivit 5 silver och 3 brons, där den senaste medaljen kom vid VM 2016. Då fick man se sig besegrade i finalen utav Finland.

Turneringens upplägg
De tio lag som deltar i U18-VM delas in i två grupper om fem där alla lag möter varandra en gång. De fyra främsta lagen ur grupperna går sedan vidare till ett klassiskt slutspel som inleds med kvartsfinaler och följs utav semifinaler, bronsmatch samt final.

Det lag som placerar sig allra sämst i turneringen blir nedflyttade till den lägre divisionen, samtidigt som segraren här klättrar upp till det stora mästerskapet inför det nästkommande året.

Tyvärr får du hålla dina tankar för dig själv denna gången. Kommentarfältet är nämligen stängd.