Här presenterar vi alla ishockey VM 2021 resultat ifrån samtliga matcher som spelas under turneringen i Schweiz. Under perioden 190508-190524 kommer sexton landslag att resa till Schweiz för att göra upp om världsmästartiteln. I varje enskilt möte finns tre viktiga poäng att hämta, som alla lag är i behov av för att kunna möjliggöra ett avancemang. Listan som visas nedan kommer att uppdateras med jämna mellanrum och så kort inpå att matcherna avslutats som möjligt.

Ishockey VM 2021 resultat

Laddar...

Resultat Hockey VM 2021

På denna undersida finner du all information om alla hockey VM 2021 resultat. Vi bevakar mästerskapet live och uppdaterar alla hockey VM resultat direkt när matchen är slut med rätt resultat som vi hämtar från IIHF’s officiella hemsida.

Hur fördelas poängen i hockey VM?

Varje avklarad match påverkar den totala poängställningen mellan lagen, som du kan se under fliken Grupper & Tabeller. En vinst ger tre poäng samtidigt som ett oavgjort resultat ger en poäng till vardera lag. Förlust betyder i sin tur att man går ur mötet utan några poäng alls.

För att ta sig vidare i turneringen krävs det att man placerar sig som ett av de fyra bästa lagen i sin grupp. Samtidigt vill lagen undvika att hamna allra längst ner, då dessa lag flyttas ner till en lägre division vid nästkommande mästerskap.

Landskoder

BLR=Vitryssland
CAN = Kanada
CZE = Tjeckien
DEN = Danmark
FIN = Finland
GBR = Storbritannien
GER = Tyskland
ITA = Italien
KAZ =Kazakstan
LAT = Lettland
NOR = Norge
RUS = Ryssland
SUI = Schweiz
SVK = Slovakien
SWE = Sverige
USA = USA

Lista: Galna resultat i landslags-historien
Ishockey är en sport där allt kan hända, och under ett VM så speglar inte alltid resultatet matchbilden. Storfavoriterna brukar ofta ta sig igenom VM-gruppspelet med goda resultat, men det händer ibland att favoriterna underskattar de mindre nationerna, vilket öppnar upp för rejäla skrällar. Här är en lista över de mest häpnadsväckande resultaten i landslags-historien.

USA – Sovjetunionen, OS 1980
De flesta kan säkert historien vid det här laget om man sett film-klassikern Miracle. Tränare Herb Brooks satte ihop ett lag av bara collegespelare när han tog ut truppen till OS i Lake Placid år 1980. Alla experter hade i princip räknat ut laget på förhand, och ingen trodde att de skulle ha något med topp-placeringarna att göra. Jänkarna lyckades ta sig till semi-final, men väl där väntade det stjärnspäckade Sovjet, som hade spelare som Charlamov, Vladimir Krutov och Sergej Makarov. Resultatet var klart på förhand, och det självförtroendet höjdes inte direkt av att USA åkt på en förnedrande förlust i genrepet mot just Sovjet. Men mot alla odds lyckas USA vinna och slutresultatet skrevs till 4-3 efter att Mike Eruzione avgjort. USA lyckades vinna turneringen efter att ha vunnit mot Finland i finalen, och guldet är än idag hockeyvärldens största skrällar.

Vitryssland – Tre Kronor, OS 2002
Tre Kronors svidande förlust mot Vitryssland är något vi försöker glömma, men det är trots allt ett resultat som måste in på listan över häpnadsväckande ögonblick. Inför OS hade tränare Hardy Nilsson gått ut med att Sverige skulle spela “Big Ice Hockey”, ett spelsystem som visade sig vara oerhört effektivt i gruppspelet. Sverige vann alla matcher, och resultaten pekade på stor dominans (5–2 mot Kanada, 2–1 mot Tjeckien och 7–1 mot Tyskland). I och med det goda resultatet i gruppspelet belönades Sverige med en lätt lottning i den första rundan av slutspelet, nämligen Vitryssland. Det ryktades om att Vitryssland redan bokat sina flygbiljetter dagen efter kvartsfinalen, då de visste att det skulle bli uttåg mot Sverige. Matchen blev dock tuffare än väntat för Sverige, och det stod 3-3 med mindre än tre minuter kvar att spela. Då väljer Vladimir Kopats att skjuta från mittzonen, och en ställd, hoppande, Tommy Salo får pucken på axeln, tappar den i luften och pucken hoppar retligt in i det svenska målet. 4-3 Vitryssland, och en av hockeyhistoriens största skrällar var ett faktum.

Tyskland – Tjeckien, World Cup 1996
Tyskland är en nation på uppgång, och ligger just nu inte allt för långt ifrån toppen av hockeyvärlden. År 1996 var dock Tyskland en blåbärsnation när det kom till hockey, och Tjeckien var en av de mest stjärnspäckade lagen i hela World Cup, med spelare som Jaromir Jagr, Robert Reichel och Petr Nedved. Tjeckerna stod dock för ett av de värsta fiaskona i hockeyhistorien, och resultaten var allt annat än smickrande. De två första matcherna slutade med förlust mot Finland med 7-3 och sedan förlust mot Tre Kronor med 3-0. Den mest pinsamma förlusten kom dock i den avslutade matchen mot Tyskland. Många räknade med att Tjeckerna skulle spela för sin heder och krossa Tyskland, men istället blev det förlust med hela 7-1 och Tjeckien åkte ur World Cup med skamliga 4-17 i målskillnad.

Tyskland – Kanada, OS 2018
En av de mer moderna skrällarna måste ändå vara Tysklands framfart i OS i Pyeongchang, 2018. Tyskarna hade ett skapligt lag, men på förhand trodde ingen att de skulle uppnå resultaten de mäktade med. Tyskland startade gruppspelet som förväntat, med förluster mot Finland och Sverige och vinst mot Norge. Inför slutspelet rankades Tyskland på 9:e plats av 12, men väl där hände något. Tyskland började med att slå ut Schweiz, och i kvartsfinalen var det Tre Kronor som fick vända hem med svansen mellan benen efter förlust med 4-3 mot den tyska maskinen. När Kanada väntade i semifinalen var det många som räknade med att Tysklands äventyr var över, men till och med Kanada lades på rygg, efter resultatet 4-3. I finalen blev Ryssland numret för stort, men det krävdes förlängning innan Ryssland kunde vinna med 4-3. Vinsten mot Kanada i semifinalen går till historien som en av de mest imponerande skrällarna i historien.