Här presenterar vi alla ishockey VM 2020 resultat ifrån samtliga matcher som spelas under turneringen i Schweiz. Under perioden 190508-190524 kommer sexton landslag att resa till Schweiz för att göra upp om världsmästartiteln. I varje enskilt möte finns tre viktiga poäng att hämta, som alla lag är i behov av för att kunna möjliggöra ett avancemang. Listan som visas nedan kommer att uppdateras med jämna mellanrum och så kort inpå att matcherna avslutats som möjligt.

Ishockey VM 2020 resultat

Laddar...

Resultat Hockey VM 2020

På denna undersida finner du all information om alla hockey VM 2020 resultat. Vi bevakar mästerskapet live och uppdaterar alla hockey VM resultat direkt när matchen är slut med rätt resultat som vi hämtar från IIHF’s officiella hemsida.

Hur fördelas poängen i hockey VM?

Varje avklarad match påverkar den totala poängställningen mellan lagen, som du kan se under fliken Grupper & Tabeller. En vinst ger tre poäng samtidigt som ett oavgjort resultat ger en poäng till vardera lag. Förlust betyder i sin tur att man går ur mötet utan några poäng alls.

För att ta sig vidare i turneringen krävs det att man placerar sig som ett av de fyra bästa lagen i sin grupp. Samtidigt vill lagen undvika att hamna allra längst ner, då dessa lag flyttas ner till en lägre division vid nästkommande mästerskap.

Landskoder

BLR=Vitryssland
CAN = Kanada
CZE = Tjeckien
DEN = Danmark
FIN = Finland
GBR = Storbritannien
GER = Tyskland
ITA = Italien
KAZ =Kazakstan
LAT = Lettland
NOR = Norge
RUS = Ryssland
SUI = Schweiz
SVK = Slovakien
SWE = Sverige
USA = USA