Betsson

Olympiska vinterspelen 2022 kommer att hållas i Kina mellan den 4 20 februari och ishockey är en av de 15 grenarna som man tävlar i. Turneringen brukar vara väldigt populär, såväl bland spelare som hos publiken och många anser att ett guld i OS är en större bedrift än ett VM-guld. Att lyckas plocka medalj i bägge turneringarna under ett och samma år är möjligt, någonting som bland annat Tre Kronor lyckats med.

I herrarnas turnering deltar 12 nationer som delats in i tre grupper om fyra lag. Efter ett klassiskt gruppspel väntar kvalificeringsmatcher och slutspel där man slutligen kommer kora en ny olympisk mästare.
I damernas turnering deltar från och med i år tio nationer och det återstår att se hur upplägget för turneringen kommer att se ut.

>> Här finns spelschemat för herrarnas turnering i OS 2022

>> Här finns spelschemat för damernas turnering i OS 2022

Vilka kanaler kommer sända OS 2022?
Discovery Network Sweden, som bland annat har kanalerna Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, har köpt rättigheterna för att sända mästerskapet. Samtliga matcher under OS kommer därmed att visas i deras kanaler, samt över nätet i deras streamingtjänst.

>> Här hittar du tv-tiderna för herrarnas turnering


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

>> Här hittar du tv-tiderna för damernas turnering

OS 2018 i Sydkorea

Senast som vinter-OS avgjordes var 2018 och på såväl herrsidan som damsidan blev det hela en besvikelse för de svenska lagen. Herrarna, som trots allt vann sin grupp, fick se sig utslagna av utstickarna Tyskland redan i kvartsfinalen och damerna föll även de i sin kvartsfinal mot Finland. Därefter åkte man på en ny smäll i play-offen, vilket ledde till att man fick göra upp om sjundeplatsen mot värdnationen själv.

Här kan du läsa mer om herrarnas turnering i OS 2018
>> Tabeller
>> Resultat
>> Slutspel

Här kan du läsa mer om damernas turnering i OS 2018
>> Tabeller
>> Resultat
>> Slutspel