Spelschema Hockey VM 2022

Hem/Spelschema Hockey VM 2022
Spelschema Hockey VM 20222021-09-17T09:15:53+02:00

LeoVegas

Här hittar du det kompletta spelschemat med samtliga datum och tider för matcherna som spelas under världsmästerskapet i ishockey år 2022. Totalt kommer 64 spännande matcher äga rum under turneringen som spelas mellan den 13-29 maj i Finland. Hela 16 landslag medverkar i ishockey VM och kommer alla hinna med att spela sju matcher vardera under gruppspelet, där alla lag möter varandra. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

De fyra bästa lagen ifrån varje grupp avancerar sedan till slutspelet. Den stora VM-finalen avgörs den 29 maj på Tampere Deck Arena. I listan nedan kan du se spelschema över samtliga matcher samt vilka kanaler och streaming-tjänster som visar de olika mötena under hockey VM 2022.

Hela spelschemat för hockey VM 2022

Russian Olympic Committee - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Kanada
        STREAMA LIVE PÅ
Danmark - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
Lettland - Finland
        STREAMA LIVE PÅ
Slovakien - Tyskland
        STREAMA LIVE PÅ
Italien - Kanada
        STREAMA LIVE PÅ
Norge - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Belarus - USA
        STREAMA LIVE PÅ
Russian Olympic Committee - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Sverige
        STREAMA LIVE PÅ
Danmark - Schweiz
        STREAMA LIVE PÅ
Lettland - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Slovakien - Kanada
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - USA
        STREAMA LIVE PÅ
Russian Olympic Committee - Tyskland
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Italien - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Norge - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Russian Olympic Committee - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - Sverige
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
Storbritannien - USA
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
Storbritannien - Finland
        STREAMA LIVE PÅ
Kazakhstan - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
Lettland - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Danmark - Russian Olympic Committee
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Sverige
        STREAMA LIVE PÅ
Belarus - Finland
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Schweiz
        STREAMA LIVE PÅ
Italien - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
Norge - Tjeckien
        STREAMA LIVE PÅ
Storbritannien - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Kazakhstan - Tyskland
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Russian Olympic Committee
        STREAMA LIVE PÅ
Kazakhstan - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Tjeckien
        STREAMA LIVE PÅ
Belarus - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Schweiz
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Slovakien - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Russian Olympic Committee
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - Tjeckien
        STREAMA LIVE PÅ

Spelschema för slutspelet hockey VM 2022

Datum Tid Match
Tors 26 maj 2022 15:20 Kvartsfinal 1
Tors 26 maj 2022 15:20 Kvartsfinal 2
Tors 26 maj 2022 19:20 Kvartsfinal 3
Tors 26 maj 2022 19:20 Kvartsfinal 4
Lör 28 maj 2022 13:20 Semifinal 1
Lör 28 maj 2022 17:20 Semifinal 2
Sön 29 maj 2022 14:20 Bronsmatch
Sön 29 maj 2022 19:20 Final

Senaste nytt från Hockey VM 2022

Visa fler nyheter

Samtliga tider i vårat hockey VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i hockey VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VMhockey.se ej ansvarar ej för detta.

2022 års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i Finland, närmare bestämt i Tampere huvudstaden Helsingfors. Turneringen är den 85:e upplagan som spelas och Kanada går här in som regerande världsmästare efter övertids-segern i finalen 2021. Det svenska landslaget är i sin tu ute efter revansch efter sitt tidiga uttåg i det senaste mästerskapet.

Den ena arenan som kommer att hålla i matcher under turneringen är Hartwall Arena i Helsingfors, som flera gånger tidigare hållit i världsmästerskap i ishockey. Arenan i Tampere, Tampere Deck Arena håller just nu på att byggas och väntas stå klart drygt ett halvår innan världsmästerskapet går av stapeln. Publikmässigt tar båda arenorna in strax över 13 000 åskådare vid en hockeymatch.

Framtida världsmästerskap i ishockey

Vilken nation som får äran att arrangera turneringen bestäms redan ett par år innan själva turneringen går av stapeln. Redan nu står det klart var de kommande årens mästerskap i ishockey kommer att äga rum. Nästa år, 2023, kommer turneringen arrangeras i Ryssland och därefter följer Tjeckien som värd år 2024.

När hockey VM avgörs 2025 kommer turneringen återigen att hållas på svensk mark, då i ett delat värdskap tillsammans med Danmark. Matcherna kommer då spelas i svenska huvudstaden Stockholm och danska Herning. Senast som ishockey VM spelades i Sverige var 2013, då Sverige vann guld inför hemmapubliken i Globen.

📅 Fullständigt ishockey VM 2022 spelschema

Under de dryga tre veckor som ishockey VM 2022 pågår kommer hela 64 matcher att äga rum. Världsmästerskapets inleds med de första matcherna på fredagen den 13 maj klockan 15:20 svensk tid och gruppspelet pågår sedan fram till och med tisdagen den 24 maj 2022.

Under de tolv dagarna kommer hela 56 möten att avverkas, där lagen gör upp mot varandra inom de två grupperna. Totalt hinner varje landslag med sju gruppspelsmatcher vardera, där viktiga poäng står på spel.

Direkt efter gruppspelet inleds slutspelet, som sedan pågår fram tills att mästerskapet avrundas på söndagen den 29 maj 2022. Till slutspelet avancerar de åtta främsta nationerna, där varje enskild match är avgörande för deras fortsatta resa i turneringen.

Vårat hockey VM spelschema kommer att uppdateras med matcherna ifrån slutspelet så fort lagen som ska spela där är färdiga.

🥅 Visste du att…
… rekordet för antalet mål i en och samma VM-match är 47 stycken! Detta skedde under VM 1949 när Kanada nollade Danmark och gjorde i snitt ett mål varannan minut.

Under enbart den sista perioden nätade laget hela 18 gånger.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

Under gruppspelet har samtliga lag ett fullspäckat schema framför sig, där det är match näst intill varje dag. Som mest får lagen spela match två dagar på raken och får därefter en vilodag innan det är dags igen.

Under veckodagarna spelas fyra matcher per dag, med undantag för den sista dagen för gruppspelet, där den slutliga ställningen i tabellerna ska avgöras. På lördagarna och söndagarna finns i sin tur hela sex möten att följa och VM-sändningarna drar då igång redan vid lunchtid.

Som mest spelas två matcher samtidigt, vilket gör att du kan se nästan samtliga matcher i realtid. Tiderna som gäller för matcherna under gruppspelet är 15:20 och 19:20 svensk tid, samt 11:20 för de tidigare matcherna som spelas under helgerna.

Notera att det är en tidsskillnad mellan Sverige och Finland, som ligger en timme före oss. Detta innebär att de lokala matchtiderna är 12:20, 16:20 och 20:20.

🏅 Schemat för VM-slutspelet

När slutspelet drar igång finns det betydligt mer tid för återhämtning, då vilodagar är inlagda såväl före som efter kvartsfinalerna. Två dagar efter att gruppspelet har avslutats spelas alla fyra kvartsfinaler på torsdagen den 26 maj 2022. Här gör lagen upp om ett otroligt viktigt avancemang, som garanterar att man får vara med och göra upp om VM-medaljerna.

De lag som går hela vägen till semifinal är garanterade att få spela tio matcher vardera, då såväl vinnare som förlorare i dessa möten får vara med i kamperna om medaljerna. Semifinalerna under hockey VM 2022 kommer att avgöras lördagen den 28 maj och dagen därpå, söndagen den 29 maj spelas såväl VM-finalen som bronsmatchen.

Redan nu är det klart vilka lag som kommer att möta varandra under slutspelet. Vinnarna i respektive grupp ställs i kvartsfinalen mot de fjärdeplacerade lagen i den andra gruppen, samtidigt som grupptvåorna möter grupptreorna i den andra gruppen. Lagen som kommer etta och tvåa i sina grupper får dessutom fördelen att spela sina kvartsfinaler i den arena som de tidigare spelat sina gruppspelsmatcher.

Vilken tid matcherna äger rum är dock inte spikat på förhand och vi kommer uppdatera våras spelschema för slutspelet med denna information så fort detta är klart. Vanligtvis brukar hemmanationen få fördelen att spela sin kvartsfinal på bästa sändningstid.

🏒 Lag och grupper i Ishockey VM 2022

De 16 lag som är med i hockey VM har delats in i två grupper utifrån sina placeringar på världsrankingen. Det högst rankade laget hamnar i den ena gruppen, det näst högst rankade i den andra och så vidare. På så sätt får man till en bra mix av lag, vilket resulterar i mycket spännande möten på isen. Världsrankingen i sig avgörs utifrån hur lagen presterat i de fyra senaste världsmästerskapen samt den mest nyliga OS-turneringen.

Under turneringens gång kommer vi att uppdatera den aktuella ställningen mellan lagen på vår tabell-sida, där du kan se hur det har gått för lagen. De fyra lagen ifrån varje grupp går slutligen till turneringens slutspel.

Grupp A kommer spela sina matcher på Hartwall Arena i Helsingfors, som höll i matcher under herrarnas världsmästerskap både 2012 och 2013. Dessutom har juniorernas världsmästerskap arrangerats här 2016. Utöver matcherna i grupp A kommer arenan att hålla i två av kvartsfinalerna.

Lagen som spelar i grupp A är:

 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇷🇺 Ryssland
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇸🇰 Slovakien
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇰🇿 Kazakstan
 • 🇮🇹 Italien

Grupp B kommer i sin tur spela sina matcher på Tampere Deck Arena i Tampere, som kan ta en publik på 13 300 åskådare. Arenan har utsetts till huvud-arena för mästerskapet och kommer i och med det hålla i majoriteten av matcherna. Förutom gruppspelsmötena mellan lagen i grupp B, kommer även två kvartsfinaler, båda semifinalerna samt bronsmatchen och finalen att avgöras här.

Lagen som spelar i grupp B är:

 • 🇫🇮 Finland
 • 🇺🇸 USA
 • 🇨🇿 Tjeckien
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇱🇻 Lettland
 • 🇳🇴 Norge
 • 🇧🇾 Belarus
 • 🇬🇧 Storbritannien

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med VM-tabellerna. Det är endast de fyra bästa lagen ur vardera grupp som går vidare till slutspelet.

Vägen till ishockey VM 2022 – Så kvalificerar sig lagen

Inför världsmästerskapet i ishockey hålls inget kval, utan vilka lag som får äran att medverka avgörs av hur det gick under föregående årets upplaga av turneringen. De 14 lag som lyckades bäst i högstadivisionen bjuds in att återigen delta, samtidigt som de två bästa lagen ifrån den lägre divisionen får äran att spela ihop med stornationerna. I och med att mästerskapen i de lägre divisionerna ställdes in under säsongen 2020/2021, var det inget lag som degraderades vid VM 2021. Därmed blir det samma lag som är med i årets turnering som då.

🇸🇪 Sveriges matcher i Hockey VM 2022

Sverige kommer att spela i Grupp B, där motståndarna blir Finland, USA, Tjeckien, Lettland, Norge, Belarus och Storbritannien. Förhoppningsvis tar sig laget vidare till slutspel och då väntar i så fall ett lag ifrån grupp A som första motstånd. Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringens gruppspel.

 • Lördag 14 maj kl. 11:20 Sverige – Belarus
 • Söndag 15 maj kl. 19:20 Tjeckien – Sverige
 • Tisdag 17 maj kl. 19:20 Sverige – Storbritannien
 • Onsdag 18 maj kl. 19:20 Finland – Sverige
 • Lördag 21 maj kl. 11:20 USA – Sverige
 • Söndag 22 maj kl. 19:20 Sverige – Norge
 • Tisdag 24 maj kl. 11:20 Sverige – Lettland

Samtliga tider är angivna i svensk tid

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

I kvartsfinalen är det redan nu klart att Sverige kommer att få ett motstånd ifrån grupp A. Vilket lag detta blir beror på hur den slutliga ställningen i tabellen kommer att se ut. Om Sverige toppar tabellen i grupp B, ställs man emot tabellfyran i grupp A, blir man tvåa möter man trean i grupp A och så vidare.

De lag som mest troligt hamnar i grupp A:s övre halva är Kanada, ROC och Schweiz, så oddsen att möte något av dessa lag är rätt så höga. Tyskland och Slovakien lär göra upp om den sista avancemangs-platsen och kan på så sätt bli Sveriges motstånd om man skulle lyckas vinna sin grupp. Redan i semifinalen kan Sverige ställas mot ett lag som man tidigare mött under gruppspelet.

👑 Tre Kronors trupp till hockey VM 2021

Kort innan avresa till Finland kommer förbundskapten Johan Garpenlöv presentera den trupp som kommer att representera Tre Kronor i världsmästerskapet. Ju närmare VM kommer, desto längre har de internationella ligorna kommit med sitt spel, vilket ökar chanserna för att stjärnor från NHL och KHL blir tillgängliga. Här nedan kan du se den trupp som togs ut för att representera Sverige under Hockey VM 2021. Det kan även hända att enskilda spelare ansluter under mästerskapets gång.

Målvakter

Adam Reideborn, Ak Bars Kazan
Viktor Fasth, Växjö Lakers
Samuel Ersson, Brynäs IF

Backar

Klas Dahlbeck, CSKA Moskva
Henrik Tömmernes, Geneve-Servette
Lawrence Pilut, Traktor Chelyabinsk
Albert Johansson, Färjestad BK
Jonathan Pudas, Jokerit
Nils Lundkvist, Luleå HF
Jesper Sellgren, Frölunda HC
Viktor Lööv, Jokerit
Magnus Nygren, HC Davos

Forwards

Adrian Kempe, Los Angeles Kings
Max Friberg, Frölunda HC
Pontus Holmberg, Växjö Lakers
Pär Lindholm, Skellefteå AIK
Oscar Lindberg, Dynamo Moskva
Jesper Frödén, Skellefteå AIK
Mario Kempe, CSKA Moskva
Isac Lundeström, Anaheim Ducks
Andreas Wingerli, Skellefteå AIK
Carl Klingberg, EV Zug
Filip Hållander, Luleå HF
Dennis Rasmussen, Metallurg Magnitogorsk
Marcus Sörensen, San José Sharks
Rickard Rakell, Anaheim Ducks
Victor Olofsson, Buffalo Sabres

📺 Se hockey-VM på TV

Det är Viasat som har sändningsrättigheterna för hockey-VM 2022 i Finland och därmed kommer matcherna att sändas i deras kanaler. Dessutom kommer streamingtjänsten Viaplay sända matcherna över nätet.

I vår TV tablå för Hockey VM hittar du information om vilka TV-kanaler som visar samtliga matcher och hur du även kan se dem online.

📣 Diskutera gärna hockey-VM

I kommentarsfältet nedan kan du vara med och diskutera hockey-VM. Vi uppskattar att du håller en god ton och hjälp gärna till att svara på frågor från våra medlemmar. Nu jobbar vi in VM-finalen tillsammans!

📆 När spelas Ishockey VM 2022?

Den 13 maj inleds världsmästerskapets gruppspel, som pågår till den 24 maj. Därefter följer slutspelet som avrundas den 29 maj. Här hittar du samtliga matcher som spelas under turneringen.

🏒 Vilka möter Sverige i världsmästerskapet?

Sverige spelar i grupp B och får bland annat möta Finland, USA och Storbritannien. Här hittar du VM-grupperna.

💥 Matcher i hockey-VM

Som svensk är såklart Sveriges matcher de allra mest intressanta ur svensk synvinkel, och det är Sveriges matcher som kommer att vara huvudfokus för alla svenskar. För oss riktiga hockey-älskare är det dock en självklarhet att se alla VM-matcher, eftersom det i vanliga fall är i princip omöjligt att se så många bra hockeyspelare på en och samma plats. Hockey-VM ger oss en unik möjlighet att se stjärnor som Ovechkin, Malkin och Crosby. Det är också ett bra tillfälle att se hockeys framtid, då VM är en perfekt scen för nya talanger att visa upp sig på. Många av NHLs nuvarande stjärnor visade först upp sig i matcher under VM, och blev därifrån upplockade till hockeyns finrum.

Ett tips till alla hockeynördar är att inte bara kolla på Sveriges matcher. Många lag är intressanta att kolla på oavsett vart man har sina sympatier. Använd hockey-VM som ett tillfälle att se spelare ni annars aldrig kollar på, tex spelare i den ryska ligan. Sverige har inte rättigheterna till KHL, och därför är det i princip omöjligt att, på ett lagligt sätt, se de ryska stjärnorna. Detta gäller även den finska ligan, som har oerhört många sevärda spelare som kommer att vilja visa upp sig från sin bästa sida under VMs matcher.

🏟 Spelschemat för Hockey-VM – Skapat för hockeyälskare

Många supportrar till den Svenska Hockeyligan har klagat på ligans nya spelschema. Det nya upplägget innebär att många lag ofta spelar på exakt samma tid, vilket gör det omöjligt att kolla på matcher som inte innehåller ditt favoritlag. Detta är inte fallet under hockey-VM, något som öppnar upp för möjligheten att har hela dagar fulla av världens bästa sport. Hockey-VM:s spelschema är satt på så sätt att minst två matcher spelas på olika tidpunkter under dagen, och eftersom Hockey-VM 2022 spelas i Europa är speltiderna anpassade perfekt för oss svenskar.

Oftast spelas det en match på eftermiddagen (15:15) och en annan direkt efter den första (19:15), vilket gör att halva dagen är fylld med världens bästa hockey med elitspelare på varje position. Helgerna är om något ännu bättre, där det oftast spelas en match mitt på dagen, vilket gör att VM-hockey kommer att rulla på TV:n från klockan 11:00 till 22:00 varje helgdag under hockey-VM. Kan det bli bättre än så?

🎫 Följ Hockey VM på plats

När Sverige spelar stora mästerskap är det mer regel än undantag att svenskarna sluter upp i stora massor, oavsett om det gäller fotboll, handboll eller ishockey. Ishockey VM är inget undantag, och det brukar komma många svenskar för att kolla på Sveriges matcher i VM och samtidigt uppleva det vackra värdlandet. Inför VM 2019 var trycket på biljetter så pass hårt att hela 205,000 biljetter, vilket var två tredjedelar av den totala biljettmängden, såldes slut inom loppet av några veckor.

Redan under hösten 2021 inleds försäljningen av biljetter till hockey VM 2022, ett evenemang som många svenska fans ser fram emot. Under VM 2021 tilläts endast publik under slutspelet, då Sverige redan hade åkt ut ur mästerskapet. Längtan efter att se matcher i världsmästerskapet på plats är därmed större än någonsin. Mer info om hur du köper biljett och planerar din resa till hockey VM finns på vår sida “Biljetter”.

Reservspelschema

Datum Tid Match
13 maj 2022 15:20 ROC-Slovakien
13 maj 2022 15:20 USA-Lettland
13 maj 2022 19:20 Tyskland-Kanada
13 maj 2022 19:20 Finland-Norge
14 maj 2022 11:20 Danmark-Kazakstan
14 maj 2022 11:20 Sverige-Belarus
14 maj 2022 15:20 Schweiz-Italien
14 maj 2022 15:20 Tjeckien-Storbritannien
14 maj 2022 19:20 Slovakien-Tyskland
14 maj 2022 19:20 Lettland-Finland
15 maj 2022 11:20 Italien-Kanada
15 maj 2022 11:20 Norge-Storbritannien
15 maj 2022 15:20 ROC-Kazakstan
15 maj 2022 15:20 Belarus-USA
15 maj 2022 19:20 Danmark-Schweiz
15 maj 2022 19:20 Tjeckien-Sverige
16 maj 2022 15:20 Slovakien-Kanada
16 maj 2022 15:20 Lettland-Norge
16 maj 2022 19:20 ROC-Tyskland
16 maj 2022 19:20 Finland-USA
17 maj 2022 15:20 Italien-Danmark
17 maj 2022 15:20 Tjeckien-Belarus
17 maj 2022 19:20 Schweiz-Kazakstan
17 maj 2022 19:20 Sverige-Storbritannien
18 maj 2022 15:20 ROC-Italien
18 maj 2022 15:20 Norge-Belarus
18 maj 2022 19:20 Schweiz-Slovakien
18 maj 2022 19:20 Finland-Sverige
19 maj 2022 15:20 Tyskland-Danmark
19 maj 2022 15:20 Storbritannien-USA
19 maj 2022 19:20 Kanada-Kazakstan
19 maj 2022 19:20 Tjeckien-Lettland
20 maj 2022 15:20 Tyskland-Italien
20 maj 2022 15:20 Storbritannien-Finland
20 maj 2022 19:20 Kazakstan-Slovakien
20 maj 2022 19:20 Lettland-Belarus
21 maj 2022 11:20 Danmark-ROC
21 maj 2022 11:20 USA-Sverige
21 maj 2022 15:20 Kanada-Schweiz
21 maj 2022 15:20 Belarus-Finland
21 maj 2022 19:20 Italien-Slovakien
21 maj 2022 19:20 Norge-Tjeckien
22 maj 2022 15:20 Kazakstan-Tyskland
22 maj 2022 15:20 Storbritannien-Lettland
22 maj 2022 19:20 Schweiz-ROC
22 maj 2022 19:20 Sverige-Norge
23 maj 2022 15:20 Kazakstan-Italien
23 maj 2022 15:20 USA-Tjeckien
23 maj 2022 19:20 Kanada-Danmark
23 maj 2022 19:20 Belarus-Storbritannien
24 maj 2022 11:20 Tyskland-Schweiz
24 maj 2022 11:20 Svewrige-Lettland
24 maj 2022 15:20 Slovakien-Danmark
24 maj 2022 15:20 USA-Norge
24 maj 2022 19:20 Kanada-ROC
24 maj 2022 19:20 Finland-Tjeckien

 1. Rolf Andersson 2021/09/29 vid 09:25- Svara

  Hej
  Har försökt att hitta info om det svensk eller finsk tid ni skriver i spelprogrammet för ishockey VM 2022.
  Jag vill ha svar på detta.

  • Anders Granström 2021/09/29 vid 09:30- Svara

   Hej Rolf,
   Alla tider i spelschemat är svensk tid.
   Mvh / Redaktionen

   • Rolf Andersson 2021/09/29 vid 12:42- Svara

    Tack för ditt svar
    Mvh/Rolf

 2. Staffan 2021/06/03 vid 17:58- Svara

  Nu håller vi tummarna för våra finska bröder!! Ös på!!!

 3. Virpi 2021/06/03 vid 10:33- Svara

  Dåligt att inte kvartsfinalerna visas på tv Finland vs Tjeckien bor många finnar i Sverige

 4. Lars Ramstedt 2021/04/15 vid 13:04- Svara

  Intressant att ni använder ett engelskt/ryskt namn påp ett land. Vitryssland heter det på svenska. Belarus är då endast ett tutryck, inte ett namn, som de hittast på på SR. Hur ska man få ihops Soumi på engelsk-finska? Man måste ju vara knsekvent!

  • Toivo Tall 2021/05/23 vid 11:59- Svara

   Hej Lars Ramstedt!

   Lite sent svar kanske, men här kommer svar på din fråga varför det skrivs Belarus och inte Vitryssland som förut.
   Sveriges utrikesminister, Ann Linde skrev i Dagens Nyheter, november 2019 att, – citat ”utrikesdepartementet från och med nu (nov-19) förordnar användningen av Belarus i det svenska språket”. Slut citat!

   Så så är det nu!
   Med vänliga hälsningar, Toivo T.

  • Toivo Tall 2021/05/23 vid 12:27- Svara

   Hej igen Lars Ramstedt!

   Lite mera information om Vitryssland – kontra Belarus …
   Källa: Ola Karlsson, språkvårdare på Språkrådet.
   Publicerat i Språk Tidningen nummer 4/2020.

   – Citat ” När Vitryssland (som jag ((Ola Karlsson, Toivo Talls anmärkning)) av praktiska skäl kallar landet i den här artikeln) blev självständigt 1991 och valde namnformen Belarus, förtecknades den således automatiskt så även i FN:s namnlistor – och vissa länder har sedan valt att följa den”. Slut citat!

   Med vänliga hälsningar, Toivo T.

 5. Mikael Antonsson 2021/03/26 vid 11:54- Svara

  Rätt eller Fel? Viasat sänder vm i år eftersom dom skulle egentligen sända 2020? Alltså inte SVT 2021.

 6. Bohem1 2021/01/24 vid 09:50- Svara

  Heia Norge . Bare svensk her , hva med Norge ? Håper det blir noe av , så møtes vi i kvarten 🙂 !

 7. Micke 2020/01/03 vid 11:33- Svara

  Om Sverige går vidare till slutspel, vart spelar dom sina matcher då, Zürich eller Lusanne?

 8. Alice 2019/07/23 vid 12:41- Svara

  Hej!
  Hur gör jag om jag ex.v vill köpa biljett till kvartsfinal om Sverige spelar? Till gruppspelet 2020 har jag hitta biljett som gäller alla matcher men fattar inte hur jag ska få rätt biljett till finalerna. Släpper de dessa först när det vet vilka som går vidare?
  Tacksam om någon vill svar!

  • Sofie Hansson 2019/07/29 vid 22:28- Svara

   Hej Alice,
   I dagsläget är det enbart paket med matcher som du kan köpa. I september (efter att spelschemat är spikat) så kommer biljetter för individuella matcher att släppas.

   Mvh/ Redaktionen

 9. Anders 2019/05/26 vid 19:17- Svara

  Nu får Canada banka lite vett i finnarna och visa finnarna vem som bestämmer Go Canada Go

  • Anonym 2019/05/27 vid 05:29- Svara

   Hahhaa snälla. Dom vann ju för fan vm guld!

   / stolt finne 🇫🇮

 10. Anonym 2019/05/26 vid 08:02- Svara

  Underbart att Finland vann över Sverige och Ryssland 👏🏻 hoppas dom klår Canada också så kommer vi va sååå stolta finnar 👏🏻 fast dom är ju redan hur grymma som helst så åker dom ut nu har dom tagit sig långt ❤️

  #gofinland

 11. Viking Gustavsson 2019/05/25 vid 19:44- Svara

  Hyvä suomi 💪🇫🇮 fantastiskt spelat jag är stolt över er 👏

 12. Axel klintberg 2019/05/25 vid 07:34- Svara

  Heja Ryssland👍 sund att Sverige åkte ut mot Finland.👎

  • Anonym 2019/05/26 vid 08:03- Svara

   Heja Ryssland? Näe. Finland ska vinna 😍👏🏻 vann med 1 – 0 🙏🏼

 13. William 2019/05/24 vid 17:45- Svara

  Finland vidare till semi 😀 Blir en tuff match mot Ryssland

  • veli juntunen 2019/05/26 vid 05:47- Svara

   Hahahaha 🇱🇹🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

 14. Peter Lahti 2019/05/24 vid 14:03- Svara

  Sverige är inte alltid dåligt så fort dom förlorar , Finland gav aldrig upp och hade vinden med sig , Sverige gjorde det dom kunde för dagen men Finland var snäppet mer hungrigt. Sen så finns det inget svårare än att försvara en ledning i hockey. Man måste förstå hockey för vad den är , blixtsnabb, oftast utan tanke, man hinner helt enkelt inte, sedan så avgör ALLT dagsformen, bara för att man varit bra i x antal matcher så är inget klart på förhand !!! Det finns alltid en motståndare som också gör allt för Att vinna !! Allt kan vända på en hundradel, se bara matchen mellan Canada och Schweiz allt avgjordes på endast 0,3 sekunder kvar av matchen !!?!! STORT TACK TRE KRONOR FÖR DENNA UNDERBARA SPÄNNADE INSATS, DET ÄR VM 2020 SNART, DÅ GLIIIIDER PUCKEN IN…..vår väg.!! Mvh Wirre

 15. Andreas 2019/05/24 vid 09:36- Svara

  Är det någon mer som reagerat på varför inte Ryssland fick en utvisning i samband med sin coach´s challenge i matchen mot USA medan Sverige fick det mot Lettland? Det enda ryssarna drabbades av var ju en utebliven timeout. Jag får inte riktigt ihop det. USA borde ju kunnat spela 6 mot 4 sista minuterna av matchen och kanske kunnat kvittera.

  • Peter Lahti 2019/05/24 vid 14:05- Svara

   Håller med dig, tyvärr så domarna ojämna i dina bedömningar, skulle finnas en huvud domare på läktaren som avgör sånt här istället för domarna på isen som i te alltid är riktigt med… Men that’s hockey !!

  • Luke 2019/05/25 vid 22:02- Svara

   För offside får du en utvisning (delay of game), för goaltender interference förlorar du din timeout, om du misslyckas med din coach’s challenge. Vet inte varför de är olika bestraffningar, men sån är regeln.

 16. Jesper 2019/05/23 vid 22:36- Svara

  Sverige borde åka ner till B-VM efter matchen mot Finland. Otroligt dålig insats från väldigt meriterade spelare.

  • Peter Lahti 2019/05/24 vid 14:06- Svara

   Ge dig !! Du kan då inte mycket om hockey. Isa ner känslorna , detta är hockey !!
   Läs mitt inlägg högre upp så… No hard feelings, peace man!!

   • Olle 2019/05/26 vid 16:44- Svara

    Heja Finland, Sverige håller på er. Bra i hockey och sunda invandringskrav, Sverige har mycket att lära sig från er.

  • besviken 2019/05/24 vid 20:05- Svara

   Håller fullständigt med. Fiasko.
   De avvaktade och gjorde inget vilket tillät Finland att spela som de gjorde.

   Tycker de har spelat uruselt generellt genom hela turneringen..

 17. Oliver 2019/05/23 vid 18:55- Svara

  Spelar vi mot Kanada i semifinal om vi vinner ikväll?

  • Sofie Hansson 2019/05/23 vid 20:10- Svara

   Hej Oliver,

   Beror på hur det går mellan Tjeckien och Tyskland.

   /Redaktionen

   • Anna 2019/05/23 vid 20:33- Svara

    Kan du förklara? Eller kanske länka till nåt ställe där det går att läsa sig till?

 18. Fredde 2019/05/23 vid 17:02- Svara

  Finns det något B-VM nu för tiden och vilka länder kommer upp istället för Österrike och Frankrike till 2020 ??

  • William 2020/07/13 vid 11:45- Svara

   Kommer VM spela 2020?? Isåfall när??

   • Sofie Hansson 2020/08/26 vid 16:45- Svara

    Hej William, Hockey-VM 2020 är inställt. VM 2021 är det som spelas härnäst.

    Mvh / Redaktionen

Skriv en kommentar