fbpx

Speltips Hockey-VM & JVM, betting tips, odds & rekar

Hem/Speltips Hockey-VM & JVM, betting tips, odds & rekar
Speltips Hockey-VM & JVM, betting tips, odds & rekar2020-07-03T10:30:10+02:00

Vi har Sveriges enda betting community inriktat enbart på hockey, gå gärna med i vår grupp på Facebook . Där ger vi dig tips på kommande matcher samt sportnyheter, exklusiva bonusar och unika kampanjer.

Vi på VMhockey.se älskar hockey och framförallt Hockey-VM. Det som kan ge extra spänningen när du tittar på en match är att spela på matchen. Det kan handla om att spela på ett unikt resultat eller varför inte kombinera ihop ditt spel som en dubbel. Vi vill därför dela med oss av våra speltips, rekar & odds inför kommande matcher. På den här sidan samlar vi våra betting tips inför de kommande matcherna i hockey VM 2020, som kan hjälpa dig i dina egna VM-spel.

Tänk på att detta endast är våra rekommendationer på speltips. Spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora.

Senaste speltipsen för hockey VM 2021

Visa fler nyheter

Kampanjer & erbjudande

Visa fler nyheter

Betta & spela på hockey VM 2021

Världsmästerskapet i ishockey är en av de största årliga återkommande händelserna inom idrottsvärlden och därmed är även utbudet på vad du kan spela på enormt. I samband med att VM närmar sig är det många spelbolag på den svenska marknaden som tar fram spel och odds på saker som är direkt relaterade till mästerskapet. Detta gäller inte bara herrarnas världsmästerskap, utan även dam hockey VM och JVM, som ökat väldigt mycket i intresse under de senaste åren. Här kommer en genomgång av de vanligaste spelformerna.

1X2

En av de vanligaste sakerna att spela på överlag är vilket lag som kommer att vinna en specifik match. Här handlar det då om att tippa på att det antingen blir hemmalaget eller bortalaget som vinner matchen. Dessutom finns alternativet oavgjort, vilket innebär att man tror på en match som går till övertid alternativt straffar. I och med att en match i ishockey inte kan sluta oavgjord kan en förlängning eller straffläggning bli otroligt spännande och även direkt avgörande för ditt spel. Många bolag erbjuder dig som spelare att välja att ta bort funktionen x. Det innebär att du som spelare bara väljer att bestämma vilket av lagen som vinner, då spelar det ingen roll om matchen har gått till förlängning eller straffar. Vill man hellre spela exklusive förlängning och straffar så får du ett högre odds. Detta är att föredra om du verkligen känner dig säker på att det laget som du tror kommer att vinna.

Över/Under

En vanlig spelform är att gissa om det blir över ett visst antal mål per match. Det som styr oddset på detta är vilka lag som möts. Tror man att det ska bli många mål i matchen så ska man spela på överspel. Tror man däremot att matchen blir målsnål så ska man spela på underspel. Hos visa bolag går det även att bryta ner spelet så att det istället för att handla om hela matchen kan handla om antal mål i en period. Tror du att det ska bli två mål under den första perioden så ska du därför spela på över 1 mål i första perioden. Slutar perioden 1-1 så vinner du på dit spel. Skulle perioden istället sluta 0-0 så förlorar du på dit spel.

Handikapp system

Det är vanligt att bettingbolagen även erbjuder spel med handikapp. Detta för att du som spelare ska kunna få ett högre odds än vid ett spel där du endast har klickat i vinnaren.

Om du tror att Sverige ska vinna sin första match i VM mot Tjeckien med 3 mål eller fler så kan du i detta fall spela på Sverige -2,5 mål. Det betyder att när matchen startar så leder Tjeckien med 2,5 mål. Sverige behöver därför vinna matchen med 3 mål eller fler för att ditt spel ska vara en vinst. Att spela med handikapp ger dig som spelare ett högre odds men det krävs att du noga har gjort din analys av båda lagens styrkor och svagheter för att spelat ska sitta. En fördel med hockey är att lagen ofta tar ut målvakten i underläge. Det betyder ofta att det ledande laget kan utöka sin ledning med mål i öppen kasse. Det kan därför vara klokt att använda sig av att spela med handikapp för att höja oddset.

Långtidsspel

Långtidsspel är precis som det låter ett spel som pågår under en längre period än bara över en enskild match. Det kan vara allt från vilket land som vinner hela mästerskapet till vilken spelare som blir turneringens skyttekung. I en VM-turnering brukar oddset innan turneringen vara svårt för betting bolagen att sätta då många lag väntar in stjärnor från NHL. Detta betyder att du som spelare har en god chans att få riktigt höga odds på dina långtidsspel. Långtidsspelen har fördelen med att ditt spel ofta är levande så länge som turneringen pågår. Förutom vilket lag som vinner turneringen brukar betting bolagen även erbjuda spel på vem som blir Skyttekung i VM.

Övriga spel

Spelmarknaden under Hockey VM är stor. De största betting bolagen erbjuder mellan 200-500 olika spel på match. Förutom de nämnda spelformerna så är det alltid intressant att kolla på individuella spel. Trotts att hockey är en lagsport så erbjuder bolagen spel på individuella spelare, det vanligaste spelet som rör detta är om en spelare gör mål i matchen eller inte. Det finns även spel på om spelaren gör det första eller sista målet i matchen. Här är det viktigt att du som spelare läser på vilken roll spelaren har. Ett tips om man ska spela på målskytt är att välja någon som ingår i förbundskaptenens power play. Det ökar chansen till att spelaren gör mål och du kan bli en vinnare på ditt spel.

Satsa pengar på JVM och dam VM

Som vi nämnt spelas det varje säsong ett flertal olika världsmästerskap inom hockeyns värld. Förutom att världens främsta herrlandslag möts i maj månad spelas damernas världsmästerskap i april månad.

Damkronorna åkte ur den högsta divisionen under 2019. Det betyder att till denna turnering så kommer Sverige inte har någon chans att vinna VM-guld. Istället får Sverige fokusera på att kvalificera sig till nästa års A-VM. För den som är intresserad av betting på B-VM dam så erbjuder inte betting bolagen alls lika många spelformer som till herrarnas mästerskap. Till Sveriges matcher så kommer det att finnas betting möjligheter men räkna med att utbudet är begränsat.

Junior hockey VM, eller JVM som man brukar säga är turneringen som underhåller under jul-ledigheten och är platsen där morgondagens stjärnor visar upp sig för världen. Turneringen brukar präglas av spänning och fart då det från år till år är nya kullar med spelare som representerar lagen. Detta innebär att en seger i fjol inte automatiskt innebär att laget är favorit-tippat den här gången. Juniorkronorna brukar visa upp otroligt vass kompetens i turneringen och har en lång svit av obrutna segrar i gruppspelet. När det kommer till kampen om medaljerna brukar laget även vara med här. Under årets JVM slutade Sverige på 3je plats efter att ha besegrat Finland i match om bronset.

För andra betting tips inom hockey så kan ni besöka Speltips.se. De skriver nästa ett speltips om dagen inom just detta område.

Vad är ett betting tips? Vad är en rek?

Ett betting tips (också kallad speltips) är som det låter, ett tips om ett spel. Det finns många olika ord för speltips, men det vanliga är att man kallar det för betting tips eller rek. Rek är en förkortning för ordet rekommendation. Vi på vmhockey rekar matcher och plockar fram intressanta matcher. Detta gör vi för att du som läsare ska kunna skaffa dig så bra information som möjligt. Våra rekommendationer är gjorda för att du som spelare ska kunna fokusera på att njuta av spelet samtidigt som vi gör inför rapporten. Utifrån detta sammanställer vi informationen för att du som spelare ska ha med sig så mycket information som möjligt när du själv väljer att lägga ditt spel.

Vi vill poängtera att dessa är enbart förslag och vi kan inte garantera att de kommer att vara korrekta. Du tar alltid en risk att förlora pengar när du lägger ett spel.