Att spela spela live på hockey VM ger dig som spelare en känsla av hur matchen kommer att kunna utveckla sig och där efter lägga sitt spel. Det stora grundjobbet behöver du göra innan matchen men med hjälp av att du spelar live på matchen så har du chansen att se hur oddset ändrar sig beroende på ställning samt matchbild.

Att spela live är ofta lättare än att spela innan matchstart eftersom du då kan se exakt vilka formationer som matchar mot varandra och du kan se ifall någon spelare blir skadad.

Du kan spela på liveodds både från din mobil eller dator.

Vad är liveodds?

Liveodds eller livebetting är samlingsnamnet för att man spelar på en match som redan har startat. Det kan handla om att det endast har gått någon minut av en match i Hockey-VM tills att det endast återstår några minuter av matchen. Att spela på liveodds kan förhöja stämningen i TV-soffan och du har chansen att briljera med dina kunskaper. Tänk alltid att du måste läsa på om lagen innan matchen för att få bättre information än bara det du ser från soffan. Det kan handla om att ett lag spelar bra men att man målskyttet har varit ett problem under säsongen. Har du inte den informationen och endast kollar på spelmönstret i matchen är chansen stor att du lägger ett spel som inte kommer att bli vinst på. Läs därför alltid på om lagen och förutsättningarna innan matchen startar.

Kan man spela Liveodds på Hockey-VM?

Nästan alla spelbolagen erbjuder livespel under Hockey-VM. Tänk på att utbudet av spel som bolagen erbjuder skiljer sig att spela när man spelar på liveodds. Det som framförallt brukar skilja sig är mängden av av spel som bettingbolagen använder sig av. Vid en normal match vid Hockey-VM erbjuds runt 500 olika spelformen, hur många av dessa som kommer att finnas tillgängliga för livespel är svårt att säga men räkna med att ungefär hälften av de spelen som fanns tillgängliga innan matchstart kommer att finns tillgängliga för att spela live på.

Vilka erbjuder liveodds under Hockey-VM?

Samtliga av de spelbolagen du kan hitta på vår sida erbjuder liveodds under Hockey-VM. Antalet livespel hos spelbolagen är nästan en lika stor marknad som den som är innan matchen startar. Tänk dock att alla specialodds endast gäller innan livespel. Det betyder att om du ska ta del av någon kampanj eller boostade odds så behöver du lägga detta spel på den ordinarie marknaden och inte som liveodds.

Det kan också vara så att visa spelbolag inte erbjuder liveodds med freebet och bonuspengar, kolla alltid upp vilka regler som gäller på just det spelbolaget som du använder innan du lägger ditt livespel.

Vilka fördelar är det när man spelar på liveodds?

Den absolut största fördelen med att spela liveodds är att du kan få en känsla av hur matchen kommer att se ut innan du lägger ett spel. I Hockey-VM kan det handla om vilken formation förbundskaptenen kommer att försöka coacha emot samt att vara säker på vilken målvakt som kommer att stå i mål.

Vilka nackdelar finns det när man spelar på liveodds?

Nackdelarna med att spela live är att du ofta överanalyserar varje situation i matchen. En bra spelare lägger alltid sina spel innan matchen för att sedan fylla på eller säkra upp sina spel under matchens gång. Att börja överanalysera spelet är en riskfaktor när du spelar på liveodds.

En annan stor nackdel är att man genom att spela liveodds försöker att vinna tillbaka tidigare förluster. Att försöka vinna tillbaka förluster är ingen bra anledning till att lägga spelet. Troligtvis har du inte läst på tillräckligt om matchen och gör därför dåliga spel. Du ska heller aldrig försöka vinna tillbaka tidigare förluster, detta är ett tecken på att du kan vara spelberoende. Spela därför aldrig för pengar som du inte har råd att förlora.

Cash-out

En del bettingbolag använder sig av en cash-out funktion. Den fungerar att du kan avbryta ditt spel och få tillbaka en del av summan. Summan beror på vad ställningen i matchen är och hur lång tid av matchen det är kvar. Skulle det vara så att ditt spel är inne för tillfälligt och det endast är några minuter kvar av matchen kan det absolut vara värt att kolla om spelbolaget har en cash-out funktion så att du kan säkra upp din vinst.