Slutspel

/Slutspel
Slutspel 2018-05-20T23:26:59+00:00

Här hittar ni all information kring slutspelet för hockey VM 2018. Efter att alla sexton deltagande lag har spelat sina sju gruppspelsmatcher så avancerar de allra bästa lagen till slutspelet där det är vinna eller försvinna som gäller. Det är de fyra bästa lagen i de två VM-grupperna som går vidare till slutspelet, som inleds med kvartsfinaler och sedan följs utav semifinaler och medaljmatcher. Slutspelet drar igång den 17 maj och pågår sedan tills mästerskapet avrundas den 20 maj.

Annons: ⇢ Coolbet firar VM-guldet med en magisk välkomstbonus ⇠

Slutspelsträd

Laddar...

USA vann bronsmatchen mot Kanada med 4-1
Laddar...

DatumTidLagenSänds på
Sön 20/515:45Bronsmatch: USA-Kanada 4-1TV3 och Viaplay.se
Sön 20/520:15Final: Sverige-Schweiz 3-2TV3 och Viaplay.se

Slutspelet ishockey-VM 2018

När samtliga åtta lag är klara för slutspelet kommer vi att uppdatera sidan med ett slutspelsträd, där du kan följa lagens väg fram till finalen. Nedan hittar ni så länge datum och tider för samtliga slutspelsmatcher.

Redan innan slutspelet startar finns det en färdig mall för vilka kvalificerade lag som kommer att möta varandra i kvartsfinalerna. Vinnaren i grupp A kommer att ställas mot fyran i grupp B, samtidigt som vinnaren i grupp B får möta fyran i grupp A. I de två andra matcherna är det tvåan i grupp A som möter trean i grupp B, samt tvåan i grupp B som spelar mot trean i grupp A.

Lagen som kommer etta och tvåa o grupperna får hemmaplansfördel i kvartsfinalerna.