HĂ€r hittar ni tv-tablĂ„n för vĂ€rldsmĂ€sterskapet i ishockey 2023, som denna gĂ„ng spelas i Finland och Lettland. Årets tv-sĂ€ndningar av hockey-VM kommer att ske i SVT:s kanaler, vilka Ă€r SVT1 och SVT2 och hĂ€r nedan hittar du alla sĂ€ndningstider frĂ„n turneringen.

Förutom att se matcherna pÄ vanlig tv kommer ishockey VM 2023 stream vara tillgÀnglig hos streamingtjÀnsten SVT Play. Notera att tiderna i vÄr tablÄ gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja en stund innan.

Komplett TV-tablÄ hockey VM 2023

Klicka pÄ respektive match för att lÀsa mer om mötet

TV-tablÄ för slutspelet VM 2023

Datum Tid Match Kanal
Tors 25 maj 15:20 Kvartsfinal 1  
Tors 25 maj 15:20 Kvartsfinal 2  
Tors 25 maj 19:20 Kvartsfinal 3  
Tors 25 maj 19:20 Kvartsfinal 4  
       
Lör 27 maj 13:20 Semifinal 1  
Lör 27 maj 17:20 Semifinal 2  
       
Sön 28 maj 14:20 Bronsmatch  
Sön 28 maj 19:20 Final  

Samtliga tider i vÄr VM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra hockey vm 2023 tv tider och kanaler kan komma att Àndras samt att VMhockey.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med tv tider hockey VM 2023

SÀndningarna ifrÄn hockey VM 2023 kommer i Sverige att visas i Sveriges Televisions kanaler. De specifika tv-kanaler som kommer att sÀnda matcherna Àr SVT1, SVT2 och SVT24, dÀr de förstnÀmnda hÄller i de högst profilerade mötena. Dessutom kommer alla matcher finnas att streama hos SVT Play. Innan sjÀlva matchen drar igÄng brukar ett försnack att hÄllas, dÀr lÀget i lagen samt möjliga utfall diskuteras.

TV-rÀttigheter för kommande hockey-VM

Under de nÀrmaste Ären kommer Nent Group och SVT att turas om att visa mÀsterskapet i sina kanaler (Nent Group har rÀttigheterna till VM 2020 och 2022 medans SVT visar VM 2021 och 2023). DÀrefter har NENT Group som Àger TV3 tagit över rÀttigheterna pÄ egen hand fram till och med 2028.

“NĂ€r Tre Kronor spelade final för tvĂ„ Ă„r sedan sĂ„ var det nĂ€ra 2,5 miljoner tittare som följde gulddramat hos oss och lagkaptenen Mikael Backlund betonade dĂ„ betydelsen av det enorma stöd som laget kĂ€nde av alla de tittare som följde Sveriges framfart. Det hĂ€r Ă€r en turnering som sitter djupt rotad i den svenska idrottssjĂ€len, och Ă€ven i vĂ„rt hus. NĂ€r TV3 förvĂ€rvade rĂ€ttigheten 1989 sĂ„ var det den tidens största tv-kupp som isolerat förĂ€ndrade dĂ„tidens tv-landskap.” DĂ„ visade vi 23 raka mĂ€sterskap, och nu Ă€r alltsĂ„ sammanlagt nio nya VM klara”, sa Per Nunstedt till Sportbladet inför Hockey-VM 2018.

TV3 sÀnde hockey-VM under mÄnga Är fram till 2011 dÄ TV4 tog över rÀttigheterna. I och med att man Àven kommer erbjuda hockey VM live stream via den digitala tjÀnsten Viaplay kan du följa turneringens matcher var du Àn befinner dig undre mÄnga Är framöver.

Hockey-VM har alltid varit folkkÀrt hos svenskarna, och VM-intresset ökar Är för Är, framförallt sedan NHL-spelarna haft större möjlighet att medverka. Vilken kanal som Hockey-VM sÀnds pÄ Àr ofta ett hett samtalsÀmne bland svenska folket.

MÄnga hÀvdar att SVT Àr den bÀsta kanalen, dÄ tittarna slipper att se reklam i vartenda spelavbrott. Enligt en omröstning som gjordes av Aftonbladet i Oktober 2019, tycker 81% av svenskarna att SVTs VM-sÀndningar Àr bÀttre Àn Nent Group.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges VM-matcher

HÀr listar vi samtliga sÀndningstider för Sveriges matcher under ishockey VM 2023. PÄ förhand har laget sju matcher framför sig, som alla spelas under gruppspelet. Lyckas man avancera till slutspelet kan det bli upp till tre ytterligare matcher, som precis som övriga matcher kommer att visas i nÄgon av de svenska tv-kanalerna.

  • Fredag 12 maj kl. 19:20 Sverige-Tyskland
  • Söndag 14 maj kl. 19:20 Sverige-Österrike
  • MĂ„ndag 15 maj kl. 19:20 Finland-Sverige
  • Torsdag 18 maj kl. 15:20 Ungern-Sverige
  • Lördag 20 maj kl. 19:20 Sverige-Frankrike
  • MĂ„ndag 22 maj kl. 15:20 Danmark-Sverige
  • Tisdag 23 maj kl. 15:20 Sverige-USA

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Titta pĂ„ VM online – Livestream av hockey VM

I och med att det finns matcher som spelas samtligt under vÀrldsmÀsterskapet i ishockey kan det hÀnda att samtliga matcher inte visas i vanlig TV. För att inte missa en minut av VM-kampen kan du streama samtliga matcher under turneringen via streamingtjÀnsten SVT Play, som dÀrmed blir den ultimata samlingsplatsen för mÀsterskapet.

HÀr kan du genom deras hockey VM stream se samtliga matcher i realtid, men Àven i efterhand om du inte har möjligheten att se matchen nÀr den faktiskt spelas. Detta Àr den stora fördelen med att vÀlja just streaming, dÄ det ger en helt annan frihet jÀmfört med klassisk tv.

Du kan Àven pausa sÀndningen nÀr du vill, samt att du pÄ ett helt annat sÀtt fÄr ta del av experternas Äsikter i VM-studion. I samband med att den linjÀra tv-sÀndningen visar reklam, fÄr du som tittar online istÀllet ett extra besök hos experterna som ger sina Äsikter pÄ matchen. Dessutom hÀnder det ibland att en del VM-matcher inte fÄr plats i den vanliga tv-tablÄn och dessa matcher kan du dÄ istÀllet följa online.

Streama ishockey VM 2023 via mobil och surfplatta

Om du befinner dig pĂ„ sprĂ„ng behöver du inte oroa dig för att missa nĂ„gon av VM-matcherna. NĂ€r du streamar hockey VM kan du nĂ€mligen göra detta direkt i telefonen eller surfplattan – var du Ă€n befinner dig. Det enda som krĂ€vs Ă€r att du har en fungerande internetuppkoppling. För att följa matcherna pĂ„ enklast sĂ€tt laddar du ner SVT Plays app till din telefon och loggar in med dina uppgifter.

Streama hockey VM via spelbolagen

Det hÀnder ibland att de svenska spelbolagen erbjuder streaming av de matcher som de har spel pÄ. Att erbjuda denna tjÀnst till sina spelare har blivit allt vanligare, dÄ det ger ett stort mervÀrde jÀmfört med konkurrenterna. Vad som krÀvs för att ta del av spelbolagens streaming skiljer sig Ät, men hos samtliga bolag krÀvs det att man har ett registrerat konto.

Ibland Àr sÀndningen endast tillgÀnglig för de som har lagt ett spel pÄ den specifika matchen, eller de som har en viss summa pengar insatta pÄ sitt spelkonto. En stor fördel med att följa matcherna hos spelbolagen Àr att du samtidigt som du tittar kan spela live pÄ mötet. Detta ser mÄnga som en extrakrydda nÀr man följer matcher i realtid.

⏰ NĂ€r börjar Hockey VM 2023?

Fredagen den 12 maj Àr det nedslÀpp i den allra första matchen under Ärets vÀrldsmÀsterskap i ishockey, som den hÀr gÄngen spelas i Finland och Lettland.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Ishockey VM i Ă„r?

Det Àr Sveriges Television som har rÀttigheterna till att sÀnda matcherna ifrÄn Ärets mÀsterskap.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Hockey VM?

Matcherna kommer finnas tillgÀngliga att streama hos SVT Play. HÀr kan du lÀsa mer om att streama matcherna ifrÄn hockey VM

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under hockey VM

DÄ majoriteten av alla svenskar följer Hockey-VM via TV, sÄ Àr det oerhört viktigt att TV-sÀndningarna blir sÄ bra som möjligt. Varje dag under VM kommer svenskarna kolla i VM-tablÄn, och snegla extra pÄ vilka som sitter i kommentatorshytten.

En bra kommentator Àr A och O för en lyckad tv-sÀndning, och experterna kan hÀr komma med nya infallsvinklar som gör VM-matcherna Ànnu mer intressanta. Expertkommentatorerna har en viktig roll under tv-sÀndningarna ifrÄn Hockey-VM 2023, och studion kommer att vara en central del varje dag under turneringen. HÀr kommer vi ge en nÀrmare inblick i kommentators-teamet som kommer att leda svenska folket genom Hockey-VM 2023.

Informationen nedan gÀller för hockey VM 2022. SÄ fort det stÄr klart vilka profiler som syns under 2023 Ärs VM-sÀndningar kommer vi att uppdatera med detta.

PÄ plats i Finland för att bevaka turneringen finns programledarna Niklas Jihde och Erica Carlsson, experterna HÄkan Södergren, Erik Granqvist, Valentina Lizana och Mattias Norström samt kommentatorn Niklas Holmgren. Reportrar pÄ plats Àr Jonatan Lindquist och Ludvig Holmberg.

– Det verkligen kittlar i kroppen över att fĂ„ leda det hĂ€r mĂ€sterskapet. Jag Ă€lskar ishockey-VM. Nu kommer vi fĂ„ se NHL-spelare och nĂ„gra av de bĂ€sta spelarna i vĂ€rlden med den hĂ€rligaste inramningen. Finland Ă€r nĂ€stan hockeylandet nummer ett i vĂ€rlden just nu sĂ„ det hĂ€r kommer bli otroligt kul. Vi Ă€r ett laddat gĂ€ng som brinner för att göra ishockey pĂ„ vĂ„rt vis och fĂ„ delge det till vĂ„ra tittare som kommer fĂ„ följa detta pĂ„ första parkett., sĂ€ger programledaren Niklas Jihde i ett pressmeddelande frĂ„n Nent Group.

VM-Experterna hos Nent Group och TV3

Under de kommande Ären kommer flera vÀrldsmÀsterskap i ishockey att visas i TV3, TV6 och TV10, dÀr Niklas Jihde och Erik Granqvist Àr vÀl bekanta sportprofiler.

Niklas Jihde
Den före detta innebandy-spelaren Niklas Jihde har ingen framstÄende karriÀr som hockeyspelare, men han Àr en av vÄra mest meriterade innebandyspelare. Jihde representerade Sverige flertalet gÄnger i VM, och var en framstÄende spelare i det svenska landslaget. Jihdes sista landskamp var VM-finalen 2008 mot Finland, dÀr han gjorde tvÄ mÄl nÀr Sverige hÀmtade upp ett 4-0 lÀge. Jihde Àr mest kÀnd för sina programdelar-insatser, dÀr han bland annat ledde Viasats sÀndningar under OS i Sotji 2014 och Àven OS i Rio de Janeiro 2016. Jihde var Àven reporter och programledare under ishockey-VM 2019.

Erik Granqvist
Även Granqvist Ă€r frĂ„n Norrbotten, dĂ„ han Ă€r uppvuxen i Boden. Granqvist Ă€r mest kĂ€nd som mĂ„lvaktstrĂ€nare och videocoach i FĂ€rjestad BK, dĂ€r han arbetade mellan 2006-2014. Granqvist tog flertalet SM-guld med FĂ€rjestad, och var Ă€ven en bidragande orsak till Jonas “Monstret” Gustavssons enastĂ„ende karriĂ€r. Han fostrade Ă€ven mĂ„lvakter som Henrik Karlsson, Christopher Nihlstorp och Alexander Salak. Nu arbetar Granqvist som expert pĂ„ Viasat, och kommer att finnas med i studion under Hockey-VM.

VM-Experterna hos SVT

Hockey-VM sÀndes som bekant hos SVT under flera Är, dÀr flera kÀnda profiler kommer att synas i tv-rutan. Marie Lehmann och Dusan Umisevic ledde hÀr studiosÀndningarna, samtidigt som Chris HÀrenstam och Pelle BÀckman kommenterade matcherna tillsammans med ishockeyexperterna Mikael Renberg och Jonas Andersson.

Reservschema

Datum Tid Match
12 maj 2023 15:20 Finland-USA
12 maj 2023 15:20 Slovakien-Tjeckien
12 maj 2023 19:20 Lettland-Kanada
12 maj 2023 19:20 Sverige-Tyskland
13 maj 2023 11:20 Frankrike-Österrike
13 maj 2023 11:20 Schweiz-Slovenien
13 maj 2023 15:20 Ungern-Danmark
13 maj 2023 15:20 Norge-Kazakstan
13 maj 2023 19:20 Tyskland-Finland
13 maj 2023 19:20 Slovakien-Lettland
14 maj 2023 11:20 Slovenien-Kanada
14 maj 2023 11:20 USA-Ungern
14 maj 2023 15:20 Frankrike-Danmark
14 maj 2023 15:20 Norge-Schweiz
14 maj 2023 19:20 Tjeckien-Kazakstan
14 maj 2023 19:20 Sverige-Österrike
15 maj 2023 15:20 Tyskland-USA
15 maj 2023 15:20 Slovakien-Kanada
15 maj 2023 19:20 Tjeckien-Lettland
15 maj 2023 19:20 Finland-Sverige
16 maj 2023 15:20 Danmark-Österrike
16 maj 2023 15:20 Slovenien-Norge
16 maj 2023 19:20 Frankrike-Ungern
16 maj 2023 19:20 Schweiz-Kazakstan
17 maj 2023 15:20 Lettland-Norge
17 maj 2023 15:20 USA-Österrike
17 maj 2023 19:20 Kanada-Kazakstan
17 maj 2023 19:20 Finland-Frankrike
18 maj 2023 15:20 Tjeckien-Slovenien
18 maj 2023 15:20 Ungern-Sverige
18 maj 2023 19:20 Danmark-Tyskland
18 maj 2023 19:20 Schweiz-Slovakien
19 maj 2023 15:20 Ungern-Finland
19 maj 2023 15:20 Lettland-Slovenien
19 maj 2023 19:20 Österrike-Tyskland
19 maj 2023 19:20 Kazakstan-Slovakien
20 maj 2023 11:20 Norge-Tjeckien
20 maj 2023 11:20 USA-Danmark
20 maj 2023 15:20 Österrike-Finland
20 maj 2023 15:20 Kanada-Schweiz
20 maj 2023 19:20 Kazakstan-Lettland
20 maj 2023 19:20 Sverige-Frankrike
21 maj 2023 15:20 Tyskland-Ungern
21 maj 2023 15:20 Slovenien-Slovakien
21 maj 2023 19:20 Tjeckien-Schweiz
21 maj 2023 19:20 USA-Frankrike
22 maj 2023 15:20 Kanada-Norge
22 maj 2023 15:20 Danmark-Sverige
22 maj 2023 19:20 Österrike-Ungern
22 maj 2023 19:20 Kazakstan-Slovenien
23 maj 2023 11:20 Tyskland-Frankrike
23 maj 2023 11:20 Slovakien-Norge
23 maj 2023 15:20 Kanada-Tjeckien
23 maj 2023 15:20 Sverige-USA
23 maj 2023 19:20 Finland-Danmark
23 maj 2023 19:20 Schweiz-Lettland

Annons: ⇱ ComeOn- 1000 SEK oddsbonus pĂ„ JVM ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder