Expekt

HĂ€r hittar ni tv-tablĂ„n för vĂ€rldsmĂ€sterskapet i ishockey 2024, som denna gĂ„ng spelas i Tjeckien. Årets tv-sĂ€ndningar av hockey-VM kommer att ske i Viaplay Groups kanaler, vilka Ă€r TV6 och TV10 och hĂ€r nedan hittar du alla sĂ€ndningstider frĂ„n turneringen.

Förutom att se matcherna pÄ vanlig tv kommer stream av ishockey VM 2024 vara tillgÀnglig hos streamingtjÀnsten Viaplay. Notera att tiderna i vÄr tablÄ gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja en stund innan.

Komplett TV-tablÄ hockey VM 2024

Klicka pÄ respektive match för att lÀsa mer om mötet

TV-tablÄ för slutspelet VM 2024

Datum Tid Match Kanal
Tors 23 maj 16:20 Kvartsfinal 1: Kanada-Slovakien TV6
Tors 23 maj 16:20 Kvartsfinal 2: Schweiz-Tyskland TV10
Tors 23 maj 20:20 Kvartsfinal 3: Sverige-Finland TV6
Tors 23 maj 20:20 Kvartsfinal 4: Tjeckien-USA TV10
Lör 25 maj 14:20 Semifinal 1: Sverige-Tjeckien TV6
Lör 25 maj 18:20 Semifinal 2: Kanada-Schweiz TV6
Sön 26 maj 15:20 Bronsmatch TV6
Sön 26 maj 20:20 Final TV6

Samtliga tider i vÄr VM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra hockey VM 2024 tv tider och kanaler kan komma att Àndras samt att VMhockey.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med tv tider hockey VM 2024

SÀndningarna ifrÄn hockey VM 2024 kommer i Sverige att visas i Viaplay Groups kanaler. De specifika tv-kanaler som kommer att sÀnda matcherna Àr TV6, och TV10, dÀr de förstnÀmnda hÄller i de högst profilerade mötena, samt Sveriges möten. Dessutom kommer alla matcher finnas att streama hos Viaplay. Innan sjÀlva matchen drar igÄng brukar ett försnack att hÄllas, dÀr lÀget i lagen samt möjliga utfall diskuteras.

TV-rÀttigheter för kommande och tidigare hockey-VM

Under de senaste Ären har Nent Group och SVT turats om att visa mÀsterskapet i sina kanaler (Nent Group hade rÀttigheterna till VM 2020 och 2022 medans SVT visade VM 2021 och 2023). Men frÄn och med 2024 har Viaplay Group tagit över rÀttigheterna pÄ egen hand fram till och med 2028.

“NĂ€r Tre Kronor spelade final för tvĂ„ Ă„r sedan sĂ„ var det nĂ€ra 2,5 miljoner tittare som följde gulddramat hos oss och lagkaptenen Mikael Backlund betonade dĂ„ betydelsen av det enorma stöd som laget kĂ€nde av alla de tittare som följde Sveriges framfart. Det hĂ€r Ă€r en turnering som sitter djupt rotad i den svenska idrottssjĂ€len, och Ă€ven i vĂ„rt hus. NĂ€r TV3 förvĂ€rvade rĂ€ttigheten 1989 sĂ„ var det den tidens största tv-kupp som isolerat förĂ€ndrade dĂ„tidens tv-landskap.” DĂ„ visade vi 23 raka mĂ€sterskap, och nu Ă€r alltsĂ„ sammanlagt nio nya VM klara”, sa Per Nunstedt till Sportbladet inför Hockey-VM 2018.

TV3, som ingÄr i Viaplay Group, sÀnde hockey-VM under mÄnga Är fram till 2011 dÄ TV4 tog över rÀttigheterna. I och med att man Àven kommer erbjuda hockey VM live stream via den digitala tjÀnsten Viaplay kan du följa turneringens matcher var du Àn befinner dig undre mÄnga Är framöver.

Starka Äsikter kring vem som sÀnder

Hockey-VM har alltid varit folkkÀrt hos svenskarna, och VM-intresset ökar Är för Är, framförallt sedan NHL-spelarna haft större möjlighet att medverka. Vilken kanal som Hockey-VM sÀnds pÄ Àr ofta ett hett samtalsÀmne bland svenska folket.

MÄnga hÀvdar att SVT Àr den bÀsta kanalen att sÀnda mÀsterskapet, dÄ tittarna slipper se reklam i vartenda spelavbrott. Enligt en omröstning som gjordes av Aftonbladet i Oktober 2019, tycker 81% av svenskarna att SVTs VM-sÀndningar Àr bÀttre Àn Nent Group. Under de senaste Ären har TV-huset förstÀrkt sin uppstÀllning av programledare och experter och dÀrmed fÄtt ett ökat förtroende hos hockeypubliken.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges VM-matcher

HÀr listar vi samtliga sÀndningstider för Sveriges matcher under ishockey VM 2024. PÄ förhand har laget sju matcher framför sig, som alla spelas under gruppspelet. Lyckas man avancera till slutspelet kan det bli upp till tre ytterligare matcher, som precis som övriga matcher kommer att visas i nÄgon av de svenska tv-kanalerna.

  • Fredag 10 maj kl. 20:20 Sverige-USA
  • Söndag 12 maj kl. 20:20 Sverige-Polen
  • MĂ„ndag 13 maj kl. 20:20 Tyskland-Sverige
  • Torsdag 16 maj kl. 16:20 Kazakstan-Sverige
  • Lördag 18 maj kl. 12:20 Lettland-Sverige
  • MĂ„ndag 20 maj kl. 16:20 Sverige-Frankrike
  • Tisdag 21 maj kl. 20:20 Sverige-Slovakien

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Titta pĂ„ VM online – Livestream av hockey VM

I och med att det finns matcher som spelas samtligt under vÀrldsmÀsterskapet i ishockey kan det hÀnda att samtliga matcher inte visas i vanlig TV. För att inte missa en minut av VM-kampen kan du streama samtliga matcher under turneringen via streamingtjÀnsten Viaplay, som dÀrmed blir den ultimata samlingsplatsen för mÀsterskapet.

HÀr kan du genom deras hockey VM stream se samtliga matcher i realtid, men Àven i efterhand om du inte har möjligheten att se matchen nÀr den faktiskt spelas. Detta Àr den stora fördelen med att vÀlja just streaming, dÄ det ger en helt annan frihet jÀmfört med klassisk tv.

Du kan Àven pausa sÀndningen nÀr du vill, samt att du pÄ ett helt annat sÀtt fÄr ta del av experternas Äsikter i VM-studion. I samband med att den linjÀra tv-sÀndningen visar reklam, fÄr du som tittar online istÀllet ett extra besök hos experterna som ger sina Äsikter pÄ matchen. Dessutom hÀnder det ibland att en del VM-matcher inte fÄr plats i den vanliga tv-tablÄn och dessa matcher kan du dÄ istÀllet följa online.

Streama ishockey VM 2024 via mobil och surfplatta

Om du befinner dig pĂ„ sprĂ„ng behöver du inte oroa dig för att missa nĂ„gon av VM-matcherna. NĂ€r du streamar hockey VM kan du nĂ€mligen göra detta direkt i telefonen eller surfplattan – var du Ă€n befinner dig. Det enda som krĂ€vs Ă€r att du har en fungerande internetuppkoppling. För att följa matcherna pĂ„ enklast sĂ€tt laddar du ner Viaplays app till din telefon och loggar in med dina uppgifter.

Streama hockey VM via spelbolagen

Det hÀnder ibland att de svenska spelbolagen erbjuder streaming av de matcher som de har spel pÄ. Att erbjuda denna tjÀnst till sina spelare har blivit allt vanligare, dÄ det ger ett stort mervÀrde jÀmfört med konkurrenterna. Vad som krÀvs för att ta del av spelbolagens streaming skiljer sig Ät, men hos samtliga bolag krÀvs det att man har ett registrerat konto.

Ibland Àr sÀndningen endast tillgÀnglig för de som har lagt ett spel pÄ den specifika matchen, eller de som har en viss summa pengar insatta pÄ sitt spelkonto. En stor fördel med att följa matcherna hos spelbolagen Àr att du samtidigt som du tittar kan spela live pÄ mötet. Detta ser mÄnga som en extrakrydda nÀr man följer matcher i realtid.

⏰ NĂ€r börjar Hockey VM 2024?

Fredagen den 10 maj Àr det nedslÀpp i den allra första matchen under Ärets vÀrldsmÀsterskap i ishockey, som den hÀr gÄngen spelas i Tjeckien.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Ishockey VM i Ă„r?

Det Àr Viaplay Group som har rÀttigheterna till att sÀnda matcherna ifrÄn Ärets mÀsterskap.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Hockey VM?

Matcherna kommer finnas tillgÀngliga att streama hos Viaplay. HÀr kan du lÀsa mer om att streama matcherna ifrÄn hockey VM

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under hockey VM

DÄ majoriteten av alla svenskar följer Hockey-VM via TV, sÄ Àr det oerhört viktigt att TV-sÀndningarna blir sÄ bra som möjligt. Varje dag under VM kommer svenskarna kolla i VM-tablÄn, och snegla extra pÄ vilka som sitter i kommentatorshytten.

En bra kommentator Àr A och O för en lyckad tv-sÀndning, och experterna kan hÀr komma med nya infallsvinklar som gör VM-matcherna Ànnu mer intressanta. Expertkommentatorerna har en viktig roll under tv-sÀndningarna ifrÄn Hockey-VM 2024, och studion kommer att vara en central del varje dag under turneringen. HÀr kommer vi ge en nÀrmare inblick i kommentators-teamet som kommer att leda svenska folket genom Hockey-VM 2024.

Informationen om vilka programledare, experter och kommentatorer som syns under VM 2024 kommer att uppdateras nÀr mÀsterskapet nÀrmar sig.

VM-Experterna hos Nent Group och TV3

Under de kommande Ären kommer flera vÀrldsmÀsterskap i ishockey att visas i TV3, TV6 och TV10, dÀr Niklas Jihde och Erik Granqvist Àr vÀl bekanta sportprofiler.

Niklas Jihde
Den före detta innebandy-spelaren Niklas Jihde har ingen framstÄende karriÀr som hockeyspelare, men han Àr en av vÄra mest meriterade innebandyspelare. Jihde representerade Sverige flertalet gÄnger i VM, och var en framstÄende spelare i det svenska landslaget. Jihdes sista landskamp var VM-finalen 2008 mot Finland, dÀr han gjorde tvÄ mÄl nÀr Sverige hÀmtade upp ett 4-0 lÀge. Jihde Àr mest kÀnd för sina programdelar-insatser, dÀr han bland annat ledde Viasats sÀndningar under OS i Sotji 2014 och Àven OS i Rio de Janeiro 2016. Jihde var Àven reporter och programledare under ishockey-VM 2019.

Erik Granqvist
Även Granqvist Ă€r frĂ„n Norrbotten, dĂ„ han Ă€r uppvuxen i Boden. Granqvist Ă€r mest kĂ€nd som mĂ„lvaktstrĂ€nare och videocoach i FĂ€rjestad BK, dĂ€r han arbetade mellan 2006-2014. Granqvist tog flertalet SM-guld med FĂ€rjestad, och var Ă€ven en bidragande orsak till Jonas “Monstret” Gustavssons enastĂ„ende karriĂ€r. Han fostrade Ă€ven mĂ„lvakter som Henrik Karlsson, Christopher Nihlstorp och Alexander Salak. Nu arbetar Granqvist som expert pĂ„ Viasat, och kommer att finnas med i studion under Hockey-VM.

VM-Experterna hos SVT

Hockey-VM sÀndes som bekant hos SVT under flera Är, dÀr flera kÀnda profiler kommer att synas i tv-rutan. Marie Lehmann, Dusan Umisevic, Chris HÀrenstam, Pelle BÀckman, Mikael Renberg, Jonas Andersson, HÄkan Loob, Maria Rooth och Kim Martin Àr ett axplock av de profiler som syntes i samband med deras sÀndningar under Ären.

Vid Hockey VM 2023, som var kanalens sista vÀrldsmÀsterskap att sÀnda, hade man en VM-studio i Stockholm dÀr Marie Lehmann och Dusan Umicevic ledde de dagliga sÀndningarna. HÀr fick de besök av experterna Mikael Renberg och Kim Martin som delade med sig av sina breda kunskaper och erfarenheter.

DÄ matcherna spelades i bÄde Tammerfors och Riga fick SVT stÀlla upp med ett kommentators-team i varje stad. I Finland fanns Chris HÀrenstam, Jonas Andersson och Maria Rooth pÄ plats för att rapportera frÄn matcherna i Sveriges grupp. Samtidigt reste Pelle BÀckman och HÄkan Loob till Lettland, dÀr de bland annat fick rapportera frÄn Sveriges kvartsfinal.

– Hockey-VM Ă€r Ă„rets kanske största sporthĂ€ndelse pĂ„ SVT och det kommer synas pĂ„ alla vĂ„ra plattformar. Vi har en riktigt stark uppstĂ€llning i Stockholm och pĂ„ plats i Finland och Riga. Mycket fokus kommer sĂ„klart ligga pĂ„ Tre Kronor, med flera reportrar pĂ„ plats som punktbevakar landslaget, sade Marcus Törngren, tf projektchef pĂ„ SVT Sport i ett pressmeddelande inför turneringens start.

Reservschema

Datum Tid Match
10 maj 2024 16:20 Schweiz-Norge
10 maj 2024 16:20 Slovakien-Tyskland
10 maj 2024 20:20 Tjeckien-Finland
10 maj 2024 20:20 Sverige-USA
11 maj 2024 12:20 Storbritannien-Kanada
11 maj 2024 12:20 Frankrike-Kazakstan
11 maj 2024 16:20 Österrike-Danmark
11 maj 2024 16:20 Polen-Lettland
11 maj 2024 20:20 Norge-Tjeckien
11 maj 2024 20:20 USA-Tyskland
12 maj 2024 12:20 Finland-Storbritannien
12 maj 2024 12:20 Slovakien-Kazakstan
12 maj 2024 16:20 Danmark-Kanada
12 maj 2024 16:20 Lettland-Frankrike
12 maj 2024 20:20 Österrike-Schweiz
12 maj 2024 20:20 Sverige-Polen
13 maj 2024 16:20 Norge-Finland
13 maj 2024 16:20 USA-Slovakien
13 maj 2024 20:20 Schweiz-Tjeckien
13 maj 2024 20:20 Tyskland-Sverige
14 maj 2024 16:20 Danmark-Norge
14 maj 2024 16:20 Kazakstan-Lettland
14 maj 2024 20:20 Kanada-Österrike
14 maj 2024 20:20 Polen-Frankrike
15 maj 2024 16:20 Tjeckien-Danmark
15 maj 2024 16:20 Tyskland-Lettland
15 maj 2024 20:20 Schweiz-Storbritannien
15 maj 2024 20:20 Slovakien-Polen
16 maj 2024 16:20 Finland-Österrike
16 maj 2024 16:20 Kazakstan-Sverige
16 maj 2024 20:20 Kanada-Norge
16 maj 2024 20:20 USA-Frankrike
17 maj 2024 16:20 Storbritannien-Danmark
17 maj 2024 16:20 Tyskland-Kazakstan
17 maj 2024 20:20 Tjeckien-Österrike
17 maj 2024 20:20 Polen-USA
18 maj 2024 12:20 Danmark-Schweiz
18 maj 2024 12:20 Lettland-Sverige
18 maj 2024 16:20 Kanada-Finland
18 maj 2024 16:20 Tyskland-Polen
18 maj 2024 20:20 Tjeckien-Storbritannien
18 maj 2024 20:20 Frankrike-Slovakien
19 maj 2024 16:20 Norge-Österrike
19 maj 2024 16:20 USA-Kazakstan
19 maj 2024 20:20 Schweiz-Kanada
19 maj 2024 20:20 Slovakien-Lettland
20 maj 2024 16:20 Storbritannien-Norge
20 maj 2024 16:20 Sverige-Frankrike
20 maj 2024 20:20 Finland-Danmark
20 maj 2024 20:20 Kazakstan-Polen
21 maj 2024 12:20 Österrike-Storbritannien
21 maj 2024 12:20 Frankrike-Tyskland
21 maj 2024 16:20 Kanada-Tjeckien
21 maj 2024 16:20 Lettland-USA
21 maj 2024 20:20 Finland-Schweiz
21 maj 2024 20:20 Sverige-Slovakien

Uppdaterad 23 maj, 2024