LeoVegas

HĂ€r hittar ni tv-tablĂ„n för vĂ€rldsmĂ€sterskapet i ishockey 2022, som denna gĂ„ng spelas i Finland. Årets tv-sĂ€ndningar av hockey-VM kommer att ske i Viasats kanaler, vilka Ă€r TV3 och TV6 och hĂ€r nedan hittar du alla sĂ€ndningstider frĂ„n turneringen.

Förutom att se matcherna pÄ vanlig tv kommer ishockey VM 2022 stream vara tillgÀnglig hos streamingtjÀnsten Viaplay. Notera att tiderna i vÄr tablÄ gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja en stund innan.

Komplett TV-tablÄ hockey VM 2022

ROC - Slovakien
        Viaplay
USA - Lettland
        Viaplay
Finland - Norge
        Viaplay
Tyskland - Kanada
        Viaplay
Danmark - Kazakhstan
        Viaplay
Sverige - Belarus
        Viaplay
Tjeckien - Storbritannien
        Viaplay
Schweiz - Italien
        Viaplay
Lettland - Finland
        Viaplay
Slovakien - Tyskland
        Viaplay
Italien - Kanada
        Viaplay
Norge - Storbritannien
        Viaplay
Belarus - USA
        Viaplay
ROC - Kazakhstan
        Viaplay
Tjeckien - Sverige
        Viaplay
Danmark - Schweiz
        Viaplay
Lettland - Norge
        Viaplay
Slovakien - Kanada
        Viaplay
Finland - USA
        Viaplay
ROC - Tyskland
        Viaplay
Tjeckien - Belarus
        Viaplay
Italien - Danmark
        Viaplay
Sverige - Storbritannien
        Viaplay
Schweiz - Kazakhstan
        Viaplay
Norge - Belarus
        Viaplay
ROC - Italien
        Viaplay
Finland - Sverige
        Viaplay
Schweiz - Slovakien
        Viaplay
Tyskland - Danmark
        Viaplay
Storbritannien - USA
        Viaplay
Kanada - Kazakhstan
        Viaplay
Tjeckien - Lettland
        Viaplay
Tyskland - Italien
        Viaplay
Storbritannien - Finland
        Viaplay
Kazakhstan - Slovakien
        Viaplay
Lettland - Belarus
        Viaplay
Danmark - ROC
        Viaplay
USA - Sverige
        Viaplay
Belarus - Finland
        Viaplay
Kanada - Schweiz
        Viaplay
Italien - Slovakien
        Viaplay
Norge - Tjeckien
        Viaplay
Storbritannien - Lettland
        Viaplay
Kazakhstan - Tyskland
        Viaplay
Sverige - Norge
        Viaplay
Schweiz - ROC
        Viaplay
Kazakhstan - Italien
        Viaplay
USA - Tjeckien
        Viaplay
Belarus - Storbritannien
        Viaplay
Kanada - Danmark
        Viaplay
Tyskland - Schweiz
        Viaplay
Sverige - Lettland
        Viaplay
Slovakien - Danmark
        Viaplay
USA - Norge
        Viaplay
Kanada - ROC
        Viaplay
Finland - Tjeckien
        Viaplay

TV-tablÄ för slutspelet VM 2022

Datum Tid Match Kanal
Tors 26 maj 2022 15:20 Kvartsfinal 1
Tors 26 maj 2022 15:20 Kvartsfinal 2
Tors 26 maj 2022 19:20 Kvartsfinal 3
Tors 26 maj 2022 19:20 Kvartsfinal 4
Lör 28 maj 2022 13:20 Semifinal 1
Lör 28 maj 2022 17:20 Semifinal 2
Sön 29 maj 2022 14:20 Bronsmatch
Sön 29 maj 2022 19:20 Final

Samtliga tider i vÄr VM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra hockey vm 2022 tv tider och kanaler kan komma att Àndras samt att VMhockey.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med tv tider hockey VM 2022

SÀndningarna ifrÄn hockey VM 2022 kommer i Sverige att visas i Viasats kanaler. De specifika tv-kanaler som kommer att sÀnda matcherna Àr TV3 och TV6, dÀr den förstnÀmnda hÄller i alla Sveriges möten. Dessutom kommer alla matcher finnas att streama hos Viaplay. Innan sjÀlva matchen drar igÄng brukar ett försnack att hÄllas, dÀr lÀget i lagen samt möjliga utfall diskuteras.

TV-rÀttigheter för kommande hockey-VM

Under de nÀrmaste Ären kommer TV3 och SVT att turas om att visa mÀsterskapet i sina kanaler (TV3 har rÀttigheterna till VM 2020 och 2022 medans SVT visar VM 2021 och 2023). DÀrefter har NENT Group som Àger TV3 tagit över rÀttigheterna pÄ egen hand fram till och med 2028.

“NĂ€r Tre Kronor spelade final för tvĂ„ Ă„r sedan sĂ„ var det nĂ€ra 2,5 miljoner tittare som följde gulddramat hos oss och lagkaptenen Mikael Backlund betonade dĂ„ betydelsen av det enorma stöd som laget kĂ€nde av alla de tittare som följde Sveriges framfart. Det hĂ€r Ă€r en turnering som sitter djupt rotad i den svenska idrottssjĂ€len, och Ă€ven i vĂ„rt hus. NĂ€r TV3 förvĂ€rvade rĂ€ttigheten 1989 sĂ„ var det den tidens största tv-kupp som isolerat förĂ€ndrade dĂ„tidens tv-landskap.” DĂ„ visade vi 23 raka mĂ€sterskap, och nu Ă€r alltsĂ„ sammanlagt nio nya VM klara”, sa Per Nunstedt till Sportbladet inför Hockey-VM 2018.

Annons: ⇱ Expekt - FĂ„ 100 kr i bonus ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

TV3 sÀnde hockey-VM under mÄnga Är fram till 2011 dÄ TV4 tog över rÀttigheterna. I och med att man Àven kommer erbjuda hockey VM live stream via den digitala tjÀnsten Viaplay kan du följa turneringens matcher var du Àn befinner dig undre mÄnga Är framöver.

Hockey-VM har alltid varit folkkÀrt hos svenskarna, och VM-intresset ökar Är för Är, framförallt sedan NHL-spelarna haft större möjlighet att medverka. Vilken kanal som Hockey-VM sÀnds pÄ Àr ofta ett hett samtalsÀmne bland svenska folket.

MÄnga hÀvdar att SVT Àr den bÀsta kanalen, dÄ tittarna slipper att se reklam i vartenda spelavbrott. Enligt en omröstning som gjordes av Aftonbladet i Oktober 2019, tycker 81% av svenskarna att SVTs VM-sÀndningar Àr bÀttre Àn Nent Group.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges VM-matcher

HÀr listar vi samtliga sÀndningstider för Sveriges matcher under ishockey VM 2022. PÄ förhand har laget sju matcher framför sig, som alla spelas under gruppspelet. Lyckas man avancera till slutspelet kan det bli upp till tre ytterligare matcher, som precis som övriga matcher kommer att visas i nÄgon av de svenska tv-kanalerna.

  • Lördag 14 maj kl. 11:20 Sverige – Belarus
  • Söndag 15 maj kl. 19:20 Tjeckien – Sverige
  • Tisdag 17 maj kl. 19:20 Sverige – Storbritannien
  • Onsdag 18 maj kl. 19:20 Finland – Sverige
  • Lördag 21 maj kl. 11:20 USA – Sverige
  • Söndag 22 maj kl. 19:20 Sverige – Norge
  • Tisdag 24 maj kl. 11:20 Sverige – Lettland

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Titta pĂ„ VM online – Livestream av hockey VM

I och med att det finns matcher som spelas samtligt under vÀrldsmÀsterskapet i ishockey kan det hÀnda att samtliga matcher inte visas i vanlig TV. För att inte missa en minut av VM-kampen kan du streama samtliga matcher under turneringen via streamingtjÀnsten Viaplay, som dÀrmed blir den ultimata samlingsplatsen för mÀsterskapet.

HÀr kan du genom deras hockey VM stream se samtliga matcher i realtid, men Àven i efterhand om du inte har möjligheten att se matchen nÀr den faktiskt spelas. Detta Àr den stora fördelen med att vÀlja just streaming, dÄ det ger en helt annan frihet jÀmfört med klassisk tv.

Du kan Àven pausa sÀndningen nÀr du vill, samt att du pÄ ett helt annat sÀtt fÄr ta del av experternas Äsikter i VM-studion. I samband med att den linjÀra tv-sÀndningen visar reklam, fÄr du som tittar online istÀllet ett extra besök hos experterna som ger sina Äsikter pÄ matchen. Dessutom hÀnder det ibland att en del VM-matcher inte fÄr plats i den vanliga tv-tablÄn och dessa matcher kan du dÄ istÀllet följa online.

Streama ishockey VM 2022 via mobil och surfplatta

Om du befinner dig pĂ„ sprĂ„ng behöver du inte oroa dig för att missa nĂ„gon av VM-matcherna. NĂ€r du streamar hockey VM kan du nĂ€mligen göra detta direkt i telefonen eller surfplattan – var du Ă€n befinner dig. Det enda som krĂ€vs Ă€r att du har en fungerande internetuppkoppling samt ett konto hos Viaplay. För att följa matcherna pĂ„ enklast sĂ€tt laddar du ner Viaplays app till din telefon och loggar in med dina uppgifter.

Streama hockey VM via spelbolagen

Det hÀnder ibland att de svenska spelbolagen erbjuder streaming av de matcher som de har spel pÄ. Att erbjuda denna tjÀnst till sina spelare har blivit allt vanligare, dÄ det ger ett stort mervÀrde jÀmfört med konkurrenterna. Vad som krÀvs för att ta del av spelbolagens streaming skiljer sig Ät, men hos samtliga bolag krÀvs det att man har ett registrerat konto.

Ibland Àr sÀndningen endast tillgÀnglig för de som har lagt ett spel pÄ den specifika matchen, eller de som har en viss summa pengar insatta pÄ sitt spelkonto. En stor fördel med att följa matcherna hos spelbolagen Àr att du samtidigt som du tittar kan spela live pÄ mötet. Detta ser mÄnga som en extrakrydda nÀr man följer matcher i realtid.

⏰ NĂ€r börjar Hockey VM 2022?

Fredagen den 13 maj Àr det nedslÀpp i den allra första matchen under Ärets vÀrldsmÀsterskap i ishockey, som den hÀr gÄngen spelas i Finland.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Ishockey VM i Ă„r?

Det Àr Viasat som har rÀttigheterna till att sÀnda matcherna ifrÄn Ärets mÀsterskap.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Hockey VM?

Matcherna kommer finnas tillgÀngliga att streama hos Viaplay. HÀr kan du lÀsa mer om att streama matcherna ifrÄn hockey VM

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under hockey VM

DÄ majoriteten av alla svenskar följer Hockey-VM via TV, sÄ Àr det oerhört viktigt att TV-sÀndningarna blir sÄ bra som möjligt. Varje dag under VM kommer svenskarna kolla i VM-tablÄn, och snegla extra pÄ vilka som sitter i kommentatorshytten.

En bra kommentator Àr A och O för en lyckad tv-sÀndning, och experterna kan hÀr komma med nya infallsvinklar som gör VM-matcherna Ànnu mer intressanta. Expertkommentatorerna har en viktig roll under tv-sÀndningarna ifrÄn Hockey-VM 2022, och studion kommer att vara en central del varje dag under turneringen. HÀr kommer vi ge en nÀrmare inblick i kommentators-teamet som kommer att leda svenska folket genom Hockey-VM 2022.

HÀr kommer vi uppdatera med information om vilka profiler vi fÄr se i samband med hockey VM 2022

VM-Experterna hos Nent Group och TV3

Under de kommande Ären kommer flera vÀrldsmÀsterskap i ishockey att visas i TV3, TV6 och TV10, dÀr Niklas Jihde och Erik Granqvist Àr vÀl bekanta sportprofiler.

Niklas Jihde
Den före detta innebandy-spelaren Niklas Jihde har ingen framstÄende karriÀr som hockeyspelare, men han Àr en av vÄra mest meriterade innebandyspelare. Jihde representerade Sverige flertalet gÄnger i VM, och var en framstÄende spelare i det svenska landslaget. Jihdes sista landskamp var VM-finalen 2008 mot Finland, dÀr han gjorde tvÄ mÄl nÀr Sverige hÀmtade upp ett 4-0 lÀge. Jihde Àr mest kÀnd för sina programdelar-insatser, dÀr han bland annat ledde Viasats sÀndningar under OS i Sotji 2014 och Àven OS i Rio de Janeiro 2016. Jihde var Àven reporter och programledare under ishockey-VM 2019.

Erik Granqvist
Även Granqvist Ă€r frĂ„n Norrbotten, dĂ„ han Ă€r uppvuxen i Boden. Granqvist Ă€r mest kĂ€nd som mĂ„lvaktstrĂ€nare och videocoach i FĂ€rjestad BK, dĂ€r han arbetade mellan 2006-2014. Granqvist tog flertalet SM-guld med FĂ€rjestad, och var Ă€ven en bidragande orsak till Jonas “Monstret” Gustavssons enastĂ„ende karriĂ€r. Han fostrade Ă€ven mĂ„lvakter som Henrik Karlsson, Christopher Nihlstorp och Alexander Salak. Nu arbetar Granqvist som expert pĂ„ Viasat, och kommer att finnas med i studion under Hockey-VM.

VM-Experterna hos SVT

Hockey-VM sÀndes som bekant hos SVT under flera Är, dÀr flera kÀnda profiler kommer att synas i tv-rutan. Marie Lehmann och Dusan Umisevic ledde hÀr studiosÀndningarna, samtidigt som Chris HÀrenstam och Pelle BÀckman kommenterade matcherna tillsammans med ishockeyexperterna Mikael Renberg och Jonas Andersson.

Reservschema

Datum Tid Match
13 maj 2022 15:20 ROC-Slovakien
13 maj 2022 15:20 USA-Lettland
13 maj 2022 19:20 Tyskland-Kanada
13 maj 2022 19:20 Finland-Norge
14 maj 2022 11:20 Danmark-Kazakstan
14 maj 2022 11:20 Sverige-Belarus
14 maj 2022 15:20 Schweiz-Italien
14 maj 2022 15:20 Tjeckien-Storbritannien
14 maj 2022 19:20 Slovakien-Tyskland
14 maj 2022 19:20 Lettland-Finland
15 maj 2022 11:20 Italien-Kanada
15 maj 2022 11:20 Norge-Storbritannien
15 maj 2022 15:20 ROC-Kazakstan
15 maj 2022 15:20 Belarus-USA
15 maj 2022 19:20 Danmark-Schweiz
15 maj 2022 19:20 Tjeckien-Sverige
16 maj 2022 15:20 Slovakien-Kanada
16 maj 2022 15:20 Lettland-Norge
16 maj 2022 19:20 ROC-Tyskland
16 maj 2022 19:20 Finland-USA
17 maj 2022 15:20 Italien-Danmark
17 maj 2022 15:20 Tjeckien-Belarus
17 maj 2022 19:20 Schweiz-Kazakstan
17 maj 2022 19:20 Sverige-Storbritannien
18 maj 2022 15:20 ROC-Italien
18 maj 2022 15:20 Norge-Belarus
18 maj 2022 19:20 Schweiz-Slovakien
18 maj 2022 19:20 Finland-Sverige
19 maj 2022 15:20 Tyskland-Danmark
19 maj 2022 15:20 Storbritannien-USA
19 maj 2022 19:20 Kanada-Kazakstan
19 maj 2022 19:20 Tjeckien-Lettland
20 maj 2022 15:20 Tyskland-Italien
20 maj 2022 15:20 Storbritannien-Finland
20 maj 2022 19:20 Kazakstan-Slovakien
20 maj 2022 19:20 Lettland-Belarus
21 maj 2022 11:20 Danmark-ROC
21 maj 2022 11:20 USA-Sverige
21 maj 2022 15:20 Kanada-Schweiz
21 maj 2022 15:20 Belarus-Finland
21 maj 2022 19:20 Italien-Slovakien
21 maj 2022 19:20 Norge-Tjeckien
22 maj 2022 15:20 Kazakstan-Tyskland
22 maj 2022 15:20 Storbritannien-Lettland
22 maj 2022 19:20 Schweiz-ROC
22 maj 2022 19:20 Sverige-Norge
23 maj 2022 15:20 Kazakstan-Italien
23 maj 2022 15:20 USA-Tjeckien
23 maj 2022 19:20 Kanada-Danmark
23 maj 2022 19:20 Belarus-Storbritannien
24 maj 2022 11:20 Tyskland-Schweiz
24 maj 2022 11:20 Svewrige-Lettland
24 maj 2022 15:20 Slovakien-Danmark
24 maj 2022 15:20 USA-Norge
24 maj 2022 19:20 Kanada-ROC
24 maj 2022 19:20 Finland-Tjeckien