Hockey VM 2018 grupper & tabeller

Här kan ni se den aktuella ställningen i grupperna som lagen spelar i under hockey VM 2018. Världsmästerskapet startar 4:e maj och pågår fram till 20:e maj och gästas utav 16 lag som spelar uppdelade i två grupper om åtta lag. Efter att samtliga lag har mött varandra inom grupperna så tar sig de fyra lag med mest ihopsamlade poäng till slutspelet (du kan läsa allt om slutspelet under fliken i menyn ovan).

Som mest kan ett lag samla på sig 21 poäng under gruppspelet. Om två eller flera lag skulle hamna på en och samma poäng så är det resultaten i de inbördes mötena som avgör lagens placering. Skulle man fortfarande ha lag med lika många poäng så ser man till målskillnaden i de inbördes mötena som avgör det hela.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Förutom att lagens placering i grupperna avgör vilka lag som tar sig vidare till slutspelet, så avgör dem även vilka lag som får vara med i VM nästkommande år. De två lag som placerar sig längst ner i tabellerna kommer nämligen få lämna världsmästerskapets topp-division och ersätts till nästa år utav två nya lag. Vilka dessa blir avgörs i världsmästerskapet för division 1 grupp A, där de två lag som lyckas bäst i sin tur får avancera till 2019 års topp-mästerskap.

682 personer har delat med sig av sina tankar.

← Äldre kommentarer
 1. Abod Mohammed moussa

  YES YES svenska vann guld

 2. yessss Finland mot Ryssland bronsmatch O Sverige Kanada i Final Sverige vinner för dom slog ut Finland

 3. Finland vinst igår mot USA riktigt bra Finland mot Sverige blir jämt Kanada mot Ryssland tror Kanada

 4. Barmästare i Pub Smiska

  Finska lejonen ha börjat ryta nu när det gäller😍😍

 5. Kom igen finland!!!

 6. nej nej nej

 7. Patrioten

  Sverige tar G U L D jag känner det

← Äldre kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *