Här kan ni se den aktuella ställningen i hockey VM 2020 tabellerna. Världsmästerskapet startar 8:e maj och pågår fram till 24:e maj och gästas av 16 lag som spelar uppdelade i två hockey VM grupper om åtta lag. Efter att samtliga lag har mött varandra inom grupperna så tar sig de fyra lag med mest ihopsamlade poäng till slutspelet. Läs mer om slutspelet i Hockey VM här. Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen bättre.

Tabell hockey VM 2020 – Grupp A

Laddar...

Tabell hockey VM 2020 – Grupp B

Laddar...

Hockey VM 2020 grupper – Så går det till i gruppspelet

Som mest kan ett lag samla på sig 21 poäng under gruppspelet. Om två eller flera lag skulle hamna på en och samma poäng så är det resultaten i de inbördes mötena som avgör lagens placering. Skulle man fortfarande ha lag med lika många poäng i hockey VM tabellen så ser man till målskillnaden i de inbördes mötena som avgör det hela.

Förutom att lagens placering i grupperna avgör vilka lag som tar sig vidare till slutspelet, så avgör dem även vilka lag som får vara med i VM nästkommande år. De två lag som placerar sig längst ner i tabellerna kommer nämligen få lämna världsmästerskapets topp-division och ersätts till nästa år av två nya lag. Vilka dessa blir avgörs i världsmästerskapet för division 1 grupp A, där de två lag som lyckas bäst i sin tur får avancera till 2021 års topp-mästerskap.

Landskoder

BLR=Vitryssland
CAN = Kanada
CZE = Tjeckien
DEN = Danmark
FIN = Finland
GBR = Storbritannien
GER = Tyskland
ITA = Italien
KAZ =Kazakstan
LAT = Lettland
NOR = Norge
RUS = Ryssland
SUI = Schweiz
SVK = Slovakien
SWE = Sverige
USA = USA