Spelschema Hockey VM 2022

Hem/Spelschema Hockey VM 2022
Spelschema Hockey VM 20222021-08-31T14:05:40+02:00

Betsson

Här hittar du det kompletta spelschemat med samtliga datum och tider för matcherna som spelas under världsmästerskapet i ishockey år 2022. Totalt kommer 64 spännande matcher äga rum under turneringen som spelas mellan den 13-29 maj i Finland. Hela 16 landslag medverkar i ishockey VM och kommer alla hinna med att spela sju matcher vardera under gruppspelet, där alla lag möter varandra. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

De fyra bästa lagen ifrån varje grupp avancerar sedan till slutspelet. Den stora VM-finalen avgörs den 29 maj på Tampere Deck Arena. I listan nedan kan du se spelschema över samtliga matcher samt vilka kanaler och streaming-tjänster som visar de olika mötena under hockey VM 2022.

Hela spelschemat för hockey VM 2022

Russian Olympic Committee - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Kanada
        STREAMA LIVE PÅ
Danmark - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
Lettland - Finland
        STREAMA LIVE PÅ
Slovakien - Tyskland
        STREAMA LIVE PÅ
Italien - Kanada
        STREAMA LIVE PÅ
Norge - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Belarus - USA
        STREAMA LIVE PÅ
Russian Olympic Committee - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Sverige
        STREAMA LIVE PÅ
Danmark - Schweiz
        STREAMA LIVE PÅ
Lettland - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Slovakien - Kanada
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - USA
        STREAMA LIVE PÅ
Russian Olympic Committee - Tyskland
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Italien - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Norge - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Russian Olympic Committee - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - Sverige
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
Storbritannien - USA
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Kazakhstan
        STREAMA LIVE PÅ
Tjeckien - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
Storbritannien - Finland
        STREAMA LIVE PÅ
Kazakhstan - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
Lettland - Belarus
        STREAMA LIVE PÅ
Danmark - Russian Olympic Committee
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Sverige
        STREAMA LIVE PÅ
Belarus - Finland
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Schweiz
        STREAMA LIVE PÅ
Italien - Slovakien
        STREAMA LIVE PÅ
Norge - Tjeckien
        STREAMA LIVE PÅ
Storbritannien - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Kazakhstan - Tyskland
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Schweiz - Russian Olympic Committee
        STREAMA LIVE PÅ
Kazakhstan - Italien
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Tjeckien
        STREAMA LIVE PÅ
Belarus - Storbritannien
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
Tyskland - Schweiz
        STREAMA LIVE PÅ
Sverige - Lettland
        STREAMA LIVE PÅ
Slovakien - Danmark
        STREAMA LIVE PÅ
USA - Norge
        STREAMA LIVE PÅ
Kanada - Russian Olympic Committee
        STREAMA LIVE PÅ
Finland - Tjeckien
        STREAMA LIVE PÅ

Spelschema för slutspelet hockey VM 2022

Datum Tid Match
Tors 26 maj 2022 15:20 Kvartsfinal 1
Tors 26 maj 2022 15:20 Kvartsfinal 2
Tors 26 maj 2022 19:20 Kvartsfinal 3
Tors 26 maj 2022 19:20 Kvartsfinal 4
Lör 28 maj 2022 13:20 Semifinal 1
Lör 28 maj 2022 17:20 Semifinal 2
Sön 29 maj 2022 14:20 Bronsmatch
Sön 29 maj 2022 19:20 Final

Senaste nytt från Hockey VM 2022

Visa fler nyheter

Samtliga tider i vårat hockey VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i hockey VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VMhockey.se ej ansvarar ej för detta.

2022 års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i Finland, närmare bestämt i Tampere huvudstaden Helsingfors. Turneringen är den 85:e upplagan som spelas och Kanada går här in som regerande världsmästare efter övertids-segern i finalen 2021. Det svenska landslaget är i sin tu ute efter revansch efter sitt tidiga uttåg i det senaste mästerskapet.

Den ena arenan som kommer att hålla i matcher under turneringen är Hartwall Arena i Helsingfors, som flera gånger tidigare hållit i världsmästerskap i ishockey. Arenan i Tampere, Tampere Deck Arena håller just nu på att byggas och väntas stå klart drygt ett halvår innan världsmästerskapet går av stapeln. Publikmässigt tar båda arenorna in strax över 13 000 åskådare vid en hockeymatch.

Framtida världsmästerskap i ishockey

Vilken nation som får äran att arrangera turneringen bestäms redan ett par år innan själva turneringen går av stapeln. Redan nu står det klart var de kommande årens mästerskap i ishockey kommer att äga rum. Nästa år, 2023, kommer turneringen arrangeras i Ryssland och därefter följer Tjeckien som värd år 2024.

När hockey VM avgörs 2025 kommer turneringen återigen att hållas på svensk mark, då i ett delat värdskap tillsammans med Danmark. Matcherna kommer då spelas i svenska huvudstaden Stockholm och danska Herning. Senast som ishockey VM spelades i Sverige var 2013, då Sverige vann guld inför hemmapubliken i Globen.

📅 Fullständigt ishockey VM 2022 spelschema

Under de dryga tre veckor som ishockey VM 2022 pågår kommer hela 64 matcher att äga rum. Världsmästerskapets inleds med de första matcherna på fredagen den 13 maj klockan 15:20 svensk tid och gruppspelet pågår sedan fram till och med tisdagen den 24 maj 2022.

Under de tolv dagarna kommer hela 56 möten att avverkas, där lagen gör upp mot varandra inom de två grupperna. Totalt hinner varje landslag med sju gruppspelsmatcher vardera, där viktiga poäng står på spel.

Direkt efter gruppspelet inleds slutspelet, som sedan pågår fram tills att mästerskapet avrundas på söndagen den 29 maj 2022. Till slutspelet avancerar de åtta främsta nationerna, där varje enskild match är avgörande för deras fortsatta resa i turneringen.

Vårat hockey VM spelschema kommer att uppdateras med matcherna ifrån slutspelet så fort lagen som ska spela där är färdiga.

🥅 Visste du att…
… rekordet för antalet mål i en och samma VM-match är 47 stycken! Detta skedde under VM 1949 när Kanada nollade Danmark och gjorde i snitt ett mål varannan minut.

Under enbart den sista perioden nätade laget hela 18 gånger.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

Under gruppspelet har samtliga lag ett fullspäckat schema framför sig, där det är match näst intill varje dag. Som mest får lagen spela match två dagar på raken och får därefter en vilodag innan det är dags igen.

Under veckodagarna spelas fyra matcher per dag, med undantag för den sista dagen för gruppspelet, där den slutliga ställningen i tabellerna ska avgöras. På lördagarna och söndagarna finns i sin tur hela sex möten att följa och VM-sändningarna drar då igång redan vid lunchtid.

Som mest spelas två matcher samtidigt, vilket gör att du kan se nästan samtliga matcher i realtid. Tiderna som gäller för matcherna under gruppspelet är 15:20 och 19:20 svensk tid, samt 11:20 för de tidigare matcherna som spelas under helgerna.

Notera att det är en tidsskillnad mellan Sverige och Finland, som ligger en timme före oss. Detta innebär att de lokala matchtiderna är 12:20, 16:20 och 20:20.

🏅 Schemat för VM-slutspelet

När slutspelet drar igång finns det betydligt mer tid för återhämtning, då vilodagar är inlagda såväl före som efter kvartsfinalerna. Två dagar efter att gruppspelet har avslutats spelas alla fyra kvartsfinaler på torsdagen den 26 maj 2022. Här gör lagen upp om ett otroligt viktigt avancemang, som garanterar att man får vara med och göra upp om VM-medaljerna.

De lag som går hela vägen till semifinal är garanterade att få spela tio matcher vardera, då såväl vinnare som förlorare i dessa möten får vara med i kamperna om medaljerna. Semifinalerna under hockey VM 2022 kommer att avgöras lördagen den 28 maj och dagen därpå, söndagen den 29 maj spelas såväl VM-finalen som bronsmatchen.

Redan nu är det klart vilka lag som kommer att möta varandra under slutspelet. Vinnarna i respektive grupp ställs i kvartsfinalen mot de fjärdeplacerade lagen i den andra gruppen, samtidigt som grupptvåorna möter grupptreorna i den andra gruppen. Lagen som kommer etta och tvåa i sina grupper får dessutom fördelen att spela sina kvartsfinaler i den arena som de tidigare spelat sina gruppspelsmatcher.

Vilken tid matcherna äger rum är dock inte spikat på förhand och vi kommer uppdatera våras spelschema för slutspelet med denna information så fort detta är klart. Vanligtvis brukar hemmanationen få fördelen att spela sin kvartsfinal på bästa sändningstid.

🏒 Lag och grupper i Ishockey VM 2022

De 16 lag som är med i hockey VM har delats in i två grupper utifrån sina placeringar på världsrankingen. Det högst rankade laget hamnar i den ena gruppen, det näst högst rankade i den andra och så vidare. På så sätt får man till en bra mix av lag, vilket resulterar i mycket spännande möten på isen. Världsrankingen i sig avgörs utifrån hur lagen presterat i de fyra senaste världsmästerskapen samt den mest nyliga OS-turneringen.

Under turneringens gång kommer vi att uppdatera den aktuella ställningen mellan lagen på vår tabell-sida, där du kan se hur det har gått för lagen. De fyra lagen ifrån varje grupp går slutligen till turneringens slutspel.

Grupp A kommer spela sina matcher på Hartwall Arena i Helsingfors, som höll i matcher under herrarnas världsmästerskap både 2012 och 2013. Dessutom har juniorernas världsmästerskap arrangerats här 2016. Utöver matcherna i grupp A kommer arenan att hålla i två av kvartsfinalerna.

Lagen som spelar i grupp A är:

 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇷🇺 Ryssland
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇸🇰 Slovakien
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇰🇿 Kazakstan
 • 🇮🇹 Italien

Grupp B kommer i sin tur spela sina matcher på Tampere Deck Arena i Tampere, som kan ta en publik på 13 300 åskådare. Arenan har utsetts till huvud-arena för mästerskapet och kommer i och med det hålla i majoriteten av matcherna. Förutom gruppspelsmötena mellan lagen i grupp B, kommer även två kvartsfinaler, båda semifinalerna samt bronsmatchen och finalen att avgöras här.

Lagen som spelar i grupp B är:

 • 🇫🇮 Finland
 • 🇺🇸 USA
 • 🇨🇿 Tjeckien
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇱🇻 Lettland
 • 🇳🇴 Norge
 • 🇧🇾 Belarus
 • 🇬🇧 Storbritannien

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med VM-tabellerna. Det är endast de fyra bästa lagen ur vardera grupp som går vidare till slutspelet.

Vägen till ishockey VM 2022 – Så kvalificerar sig lagen

Inför världsmästerskapet i ishockey hålls inget kval, utan vilka lag som får äran att medverka avgörs av hur det gick under föregående årets upplaga av turneringen. De 14 lag som lyckades bäst i högstadivisionen bjuds in att återigen delta, samtidigt som de två bästa lagen ifrån den lägre divisionen får äran att spela ihop med stornationerna. I och med att mästerskapen i de lägre divisionerna ställdes in under säsongen 2020/2021, var det inget lag som degraderades vid VM 2021. Därmed blir det samma lag som är med i årets turnering som då.

🇸🇪 Sveriges matcher i Hockey VM 2022

Sverige kommer att spela i Grupp B, där motståndarna blir Finland, USA, Tjeckien, Lettland, Norge, Belarus och Storbritannien. Förhoppningsvis tar sig laget vidare till slutspel och då väntar i så fall ett lag ifrån grupp A som första motstånd. Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringens gruppspel.

 • Lördag 14 maj kl. 11:20 Sverige – Belarus
 • Söndag 15 maj kl. 19:20 Tjeckien – Sverige
 • Tisdag 17 maj kl. 19:20 Sverige – Storbritannien
 • Onsdag 18 maj kl. 19:20 Finland – Sverige
 • Lördag 21 maj kl. 11:20 USA – Sverige
 • Söndag 22 maj kl. 19:20 Sverige – Norge
 • Tisdag 24 maj kl. 11:20 Sverige – Lettland

Samtliga tider är angivna i svensk tid

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

I kvartsfinalen är det redan nu klart att Sverige kommer att få ett motstånd ifrån grupp A. Vilket lag detta blir beror på hur den slutliga ställningen i tabellen kommer att se ut. Om Sverige toppar tabellen i grupp B, ställs man emot tabellfyran i grupp A, blir man tvåa möter man trean i grupp A och så vidare.

De lag som mest troligt hamnar i grupp A:s övre halva är Kanada, ROC och Schweiz, så oddsen att möte något av dessa lag är rätt så höga. Tyskland och Slovakien lär göra upp om den sista avancemangs-platsen och kan på så sätt bli Sveriges motstånd om man skulle lyckas vinna sin grupp. Redan i semifinalen kan Sverige ställas mot ett lag som man tidigare mött under gruppspelet.

👑 Tre Kronors trupp till hockey VM 2021

Kort innan avresa till Finland kommer förbundskapten Johan Garpenlöv presentera den trupp som kommer att representera Tre Kronor i världsmästerskapet. Ju närmare VM kommer, desto längre har de internationella ligorna kommit med sitt spel, vilket ökar chanserna för att stjärnor från NHL och KHL blir tillgängliga. Här nedan kan du se den trupp som togs ut för att representera Sverige under Hockey VM 2021. Det kan även hända att enskilda spelare ansluter under mästerskapets gång.

Målvakter

Adam Reideborn, Ak Bars Kazan
Viktor Fasth, Växjö Lakers
Samuel Ersson, Brynäs IF

Backar

Klas Dahlbeck, CSKA Moskva
Henrik Tömmernes, Geneve-Servette
Lawrence Pilut, Traktor Chelyabinsk
Albert Johansson, Färjestad BK
Jonathan Pudas, Jokerit
Nils Lundkvist, Luleå HF
Jesper Sellgren, Frölunda HC
Viktor Lööv, Jokerit
Magnus Nygren, HC Davos

Forwards

Adrian Kempe, Los Angeles Kings
Max Friberg, Frölunda HC
Pontus Holmberg, Växjö Lakers
Pär Lindholm, Skellefteå AIK
Oscar Lindberg, Dynamo Moskva
Jesper Frödén, Skellefteå AIK
Mario Kempe, CSKA Moskva
Isac Lundeström, Anaheim Ducks
Andreas Wingerli, Skellefteå AIK
Carl Klingberg, EV Zug
Filip Hållander, Luleå HF
Dennis Rasmussen, Metallurg Magnitogorsk
Marcus Sörensen, San José Sharks
Rickard Rakell, Anaheim Ducks
Victor Olofsson, Buffalo Sabres

📺 Se hockey-VM på TV

Det är Viasat som har sändningsrättigheterna för hockey-VM 2022 i Finland och därmed kommer matcherna att sändas i deras kanaler. Dessutom kommer streamingtjänsten Viaplay sända matcherna över nätet.

I vår TV tablå för Hockey VM hittar du information om vilka TV-kanaler som visar samtliga matcher och hur du även kan se dem online.

📣 Diskutera gärna hockey-VM

I kommentarsfältet nedan kan du vara med och diskutera hockey-VM. Vi uppskattar att du håller en god ton och hjälp gärna till att svara på frågor från våra medlemmar. Nu jobbar vi in VM-finalen tillsammans!

📆 När spelas Ishockey VM 2022?

Den 13 maj inleds världsmästerskapets gruppspel, som pågår till den 24 maj. Därefter följer slutspelet som avrundas den 29 maj. Här hittar du samtliga matcher som spelas under turneringen.

🏒 Vilka möter Sverige i världsmästerskapet?

Sverige spelar i grupp B och får bland annat möta Finland, USA och Storbritannien. Här hittar du VM-grupperna.

💥 Matcher i hockey-VM

Som svensk är såklart Sveriges matcher de allra mest intressanta ur svensk synvinkel, och det är Sveriges matcher som kommer att vara huvudfokus för alla svenskar. För oss riktiga hockey-älskare är det dock en självklarhet att se alla VM-matcher, eftersom det i vanliga fall är i princip omöjligt att se så många bra hockeyspelare på en och samma plats. Hockey-VM ger oss en unik möjlighet att se stjärnor som Ovechkin, Malkin och Crosby. Det är också ett bra tillfälle att se hockeys framtid, då VM är en perfekt scen för nya talanger att visa upp sig på. Många av NHLs nuvarande stjärnor visade först upp sig i matcher under VM, och blev därifrån upplockade till hockeyns finrum.

Ett tips till alla hockeynördar är att inte bara kolla på Sveriges matcher. Många lag är intressanta att kolla på oavsett vart man har sina sympatier. Använd hockey-VM som ett tillfälle att se spelare ni annars aldrig kollar på, tex spelare i den ryska ligan. Sverige har inte rättigheterna till KHL, och därför är det i princip omöjligt att, på ett lagligt sätt, se de ryska stjärnorna. Detta gäller även den finska ligan, som har oerhört många sevärda spelare som kommer att vilja visa upp sig från sin bästa sida under VMs matcher.

🏟 Spelschemat för Hockey-VM – Skapat för hockeyälskare

Många supportrar till den Svenska Hockeyligan har klagat på ligans nya spelschema. Det nya upplägget innebär att många lag ofta spelar på exakt samma tid, vilket gör det omöjligt att kolla på matcher som inte innehåller ditt favoritlag. Detta är inte fallet under hockey-VM, något som öppnar upp för möjligheten att har hela dagar fulla av världens bästa sport. Hockey-VM:s spelschema är satt på så sätt att minst två matcher spelas på olika tidpunkter under dagen, och eftersom Hockey-VM 2022 spelas i Europa är speltiderna anpassade perfekt för oss svenskar.

Oftast spelas det en match på eftermiddagen (15:15) och en annan direkt efter den första (19:15), vilket gör att halva dagen är fylld med världens bästa hockey med elitspelare på varje position. Helgerna är om något ännu bättre, där det oftast spelas en match mitt på dagen, vilket gör att VM-hockey kommer att rulla på TV:n från klockan 11:00 till 22:00 varje helgdag under hockey-VM. Kan det bli bättre än så?

🎫 Följ Hockey VM på plats

När Sverige spelar stora mästerskap är det mer regel än undantag att svenskarna sluter upp i stora massor, oavsett om det gäller fotboll, handboll eller ishockey. Ishockey VM är inget undantag, och det brukar komma många svenskar för att kolla på Sveriges matcher i VM och samtidigt uppleva det vackra värdlandet. Inför VM 2019 var trycket på biljetter så pass hårt att hela 205,000 biljetter, vilket var två tredjedelar av den totala biljettmängden, såldes slut inom loppet av några veckor.

Redan under hösten 2021 inleds försäljningen av biljetter till hockey VM 2022, ett evenemang som många svenska fans ser fram emot. Under VM 2021 tilläts endast publik under slutspelet, då Sverige redan hade åkt ut ur mästerskapet. Längtan efter att se matcher i världsmästerskapet på plats är därmed större än någonsin. Mer info om hur du köper biljett och planerar din resa till hockey VM finns på vår sida “Biljetter”.

Reservspelschema

Datum Tid Match
13 maj 2022 15:20 ROC-Slovakien
13 maj 2022 15:20 USA-Lettland
13 maj 2022 19:20 Tyskland-Kanada
13 maj 2022 19:20 Finland-Norge
14 maj 2022 11:20 Danmark-Kazakstan
14 maj 2022 11:20 Sverige-Belarus
14 maj 2022 15:20 Schweiz-Italien
14 maj 2022 15:20 Tjeckien-Storbritannien
14 maj 2022 19:20 Slovakien-Tyskland
14 maj 2022 19:20 Lettland-Finland
15 maj 2022 11:20 Italien-Kanada
15 maj 2022 11:20 Norge-Storbritannien
15 maj 2022 15:20 ROC-Kazakstan
15 maj 2022 15:20 Belarus-USA
15 maj 2022 19:20 Danmark-Schweiz
15 maj 2022 19:20 Tjeckien-Sverige
16 maj 2022 15:20 Slovakien-Kanada
16 maj 2022 15:20 Lettland-Norge
16 maj 2022 19:20 ROC-Tyskland
16 maj 2022 19:20 Finland-USA
17 maj 2022 15:20 Italien-Danmark
17 maj 2022 15:20 Tjeckien-Belarus
17 maj 2022 19:20 Schweiz-Kazakstan
17 maj 2022 19:20 Sverige-Storbritannien
18 maj 2022 15:20 ROC-Italien
18 maj 2022 15:20 Norge-Belarus
18 maj 2022 19:20 Schweiz-Slovakien
18 maj 2022 19:20 Finland-Sverige
19 maj 2022 15:20 Tyskland-Danmark
19 maj 2022 15:20 Storbritannien-USA
19 maj 2022 19:20 Kanada-Kazakstan
19 maj 2022 19:20 Tjeckien-Lettland
20 maj 2022 15:20 Tyskland-Italien
20 maj 2022 15:20 Storbritannien-Finland
20 maj 2022 19:20 Kazakstan-Slovakien
20 maj 2022 19:20 Lettland-Belarus
21 maj 2022 11:20 Danmark-ROC
21 maj 2022 11:20 USA-Sverige
21 maj 2022 15:20 Kanada-Schweiz
21 maj 2022 15:20 Belarus-Finland
21 maj 2022 19:20 Italien-Slovakien
21 maj 2022 19:20 Norge-Tjeckien
22 maj 2022 15:20 Kazakstan-Tyskland
22 maj 2022 15:20 Storbritannien-Lettland
22 maj 2022 19:20 Schweiz-ROC
22 maj 2022 19:20 Sverige-Norge
23 maj 2022 15:20 Kazakstan-Italien
23 maj 2022 15:20 USA-Tjeckien
23 maj 2022 19:20 Kanada-Danmark
23 maj 2022 19:20 Belarus-Storbritannien
24 maj 2022 11:20 Tyskland-Schweiz
24 maj 2022 11:20 Svewrige-Lettland
24 maj 2022 15:20 Slovakien-Danmark
24 maj 2022 15:20 USA-Norge
24 maj 2022 19:20 Kanada-ROC
24 maj 2022 19:20 Finland-Tjeckien

 1. Tomas 2012/05/13 vid 13:33- Svara

  Vilka lag kan mötas i kvartsfinal 1 på Torsdag kl 14.45 i Globen?

 2. anette 2012/05/12 vid 21:34- Svara

  Italien, Hur kommer det sig att de spelar i BLÅ tröjor? Flaggan har rött, grönt och vitt…..jag bara undrar:)

  • Robin 2012/05/15 vid 05:19- Svara

   När man började spela fotboll i italien var det tack vare sjömännen och eftersom sjömännen hade bara vita och blå kläder fick det ena laget ha blått och det andra vitt. Liksom Forza Gli Azzurri betyder heja de blå. Sen tillslut började landslag från italien kallas för Gli Azzurri vilket betyder de blå. vilket sedan blev färgen på deras tröjor.

 3. Pontus Westman 2012/05/12 vid 10:30- Svara

  Till er som klagar på reklamavbrotten och TV4. Det är inte de som bestämmer att det ska vara reklamavbrott 2 ggr i varje period. Så har det varit i hockey-VM så länge jag kan minnas.

  Anledningen till att ni inte märkt det är inte att VM sänts i SVT, för vad jag minns har det visats på 3:an sen 90-talet.

 4. Petri 2012/05/12 vid 07:58- Svara

  Jeanette, det beror på placering i tabellerna.

  • Sebastian 2012/05/13 vid 14:25- Svara

   Fel, läste på internationella hockeyförbundets hemsida att Sverige spelar sena matchen oavsett placering. Antar att det beror på att man vill ha bra publiksiffror.

 5. Jeanette 2012/05/11 vid 14:50- Svara

  Vilken kvartsfinal spelar Sverige om de går vidare??

  • Linus 2012/05/12 vid 08:50- Svara

   Som det ser ut nu så spelar troligen Sverige mot Tjeckien i kvartsfinal. Kvartsfinalerna går den 17:e Troligen låter de Sverige spela på kvällen och i så fall är matchen vid 20:15.

 6. Linus 2012/05/11 vid 06:54- Svara

  För den som är hockey-fan men inte har rätt kanaler så kan du få tillgång till alla matcher – både live och i efterhand – med premium-abonnemang på tv4play.se. Det kostar 99kr för en månad, utan bindningstid.

  Kvaliteten på livesändningarna har dock varit sisådär. Bitvis en del lagg. Men för den som verkligen gillar hockey men inte kan vara på plats är 99 spänn inte så farligt för samtliga matcher.

 7. Linus 2012/05/11 vid 06:45- Svara

  Reklampauserna är fastställda av IIHF. De är desamma för alla kanaler som visar hockeyn i alla länder.

  Grupperna är jämnt fördelade enligt IIHF:s världsranking. Grupp B har följande 4 högst rankade lag:
  1 – Ryssland
  3 – Sverige
  5 – Tjeckien
  8 – Tyskland

  Grupp A har:
  2 – Finland
  4 – Kanada
  6 – USA
  7 – Schweiz

  Gemensam ranking för grupp B:s fyra bästa lag är alltså 17. Grupp A har 19. Grupp B är alltså på pappret högre rankade.

  • tommy 2012/05/14 vid 17:37- Svara

   ok tack linus.. Vilken ranknig ligger slovakien på???

 8. Topatigh 2012/05/11 vid 00:34- Svara

  Ishockey VM borde inte kallas för VM när alla de bästa spelarna spelar borta i Nordamerika samtidigt.Jag menar tänk om fotbolls VM skulle spelas samtidigt som de största ligorna spelas? och svenska landslaget skulle få hoppas på att få hem nåt proffs vars klubblag blivit utslaget i sin liga! förstår inte hur man kan få titulera sig värlsdmästare efter att ha vunit ett sånt VM som hockey VM är i dag…

 9. jbosx 2012/05/09 vid 08:27- Svara

  6-1

 10. Super Mario 2012/05/08 vid 16:17- Svara

  Synd bara att man kan se så få matcher. Alla spelas ju i kanaler man aldrig har hört talas om…

 11. VF.. 2012/05/08 vid 10:11- Svara

  de där med reklam avbrott är inget som tv4 styr över de är dom internationelareglerna som har bestämt att de ska vara reklamavbrott lyssnar man så hör man speakern säga (commercial break) och då går de ut i sponsor reklam. så alltså inget tv4 har med att göra.

 12. Hans stai 2012/05/07 vid 17:38- Svara

  hilsener til team norge. fantastisk med 1 poeng og spilleforlengelse mot Tsjekkia.!!

 13. Cilla 2012/05/06 vid 14:54- Svara

  Att de alltid ska finnas bitter fittor. Kolla på hockey åh njut istället 😉 stäng av tv annars å sätt på frun

  Sverige va grymma mot tjeckien.

  Mvh stolt hockey fan!!!!!

 14. tommy 2012/05/06 vid 11:24- Svara

  ang grupperna tycker jag grupp B ser lättare ut… Men Schweiz kommer vara med i medaljstriden i år, ett väldit braa lag har dom lyckats få ihop i år… Finland hamnar utanför medaljstriden, tyvärr kan man ju tycka.. Hade vart skoj med revanch från 6-1 från ifjol

  • Robin 2012/05/09 vid 08:01- Svara

   Säger du samma sak efter matchen igår? 5-2 till SUOMI!

  • fredrik 2012/05/09 vid 12:47- Svara

   Finland – Schweiz 5-2
   oj oj oj
   innan du blandar dig in i gubbsnack i ett citat du har skrive.du ska nog inte äns vara med i ett gubbsnack.du är på helt fel sida

   • tommy 2012/05/10 vid 01:14- Svara

    vadå 5-2.. Är turneringen slut??? vm är ju inte halvvägs ens. Målvaktsspelet har Finland oftast bra, men framåt fungerar det ej som VANLIGT.. 1-0 mot VITRYSSLAND wtf, jo final lag 🙂 🙂 låt mej skratta…. Nejdu Robin & Fredrik det dröjer 16 år igen till nästa gång finland tar guld

    • fredrik 2012/05/10 vid 16:06- Svara

     schweiz har spelat 4 matcher vunnit 2.finland har spelat 3 vunnit 3 matcher.du kan ju inte sitta och titta på filmen mighty ducks 1 sen tro att du kan hockey.

     • tommy 2012/05/14 vid 17:34

      oj vad det har gått bra för finland.. senaste matchen 0-5 mot usa… heja fredrik och finland, nu tarni guld.. vänta 16 år till så kan du kolla vm pånytt

     • arfinn kristensen 2012/05/14 vid 19:22

      Finland har alle muligheter til å gjøre det vel så bra som Sverige. Samtidig spiller de mer underholdene hockey. Så stå på Finland.
      Personlig har jeg satt penger på Russland, Canada, og Finland. Denne har jeg kjørt rundt.Så om disse tre lagene står på pallen til slutt, ja da tjener jeg fett. Men jeg vet
      jo at både USA,Tjekien,samt Sverige kan ødelegge mitt bet.

 15. tommy 2012/05/06 vid 11:21- Svara

  hej marckus: har du nångång stått på ett par skrillor? Tänka dej att spela i 20 minuter med bara korta andrum, då blir man tacksam över ett litet reklambrott mitt i matchen.. Vet du vad reklambrotten är till för ens?? ääh studera lite hockey innan du blandar dig i gubbsnack 🙁

  • carl 2012/05/07 vid 02:53- Svara

   och hur gjorde de förr i tiden då??
   Tog de time out i varje period för att pusta ut och dricka vatten??
   Det spelades hockey långt tidigare än innan reklampauserna kom till,och ofta långt mycket mer smärtsammare än idag pga av mindre skyddutrustningar.
   Eller kan det vara så att dagens spelare är sämre tränade då än gårdagens och mest tänker på ekonomin.
   För övrigt borde du ta och lära dig lite
   själv om hockey hm det är ju inte samma gubbar som är ute hela perioden igenom om du nu inte har märkt det så byter de kedjor efter en stund.

   • tommy 2012/05/10 vid 01:19- Svara

    om du hade några år på nacken till så kanske du minns att pauserna var längre förr.. Jag har aldrig sagt att reklam avbrotten är till för spelarnas skull, men jag tror knappast att dom tackar nej till 1 extra minut vila..

  • Simon 2012/05/07 vid 16:50- Svara

   Tommy, det där kan vara det dummaste jag läst på länge. Som Carl frågar; hur tror du hockeyn fungerade för bara tio år sedan, då vi inte hade reklam mitt i perioderna? Jo, då spelade man en match som den var menad. Vila gör man i byten/periodpauserna. Du måste ju nästan förstå att det är inte sånna som du som spelar i landslag, dom orkar faktiskt en hel match.
   Går man på skitsnacket om att reklamavbrotten är till för spelarnas skull så är man ju lika blåögd som självaste kungen.

   Tack och god natt, heja Sverige!

  • Marcus 2012/05/07 vid 21:22- Svara

   Tommy, om dom inte pallar åkningen, vad gör dom i vm då? :-/ Plus att andas hinner dom göra i båset, periodpausen, och mellan avblåsningarna för utvisningarna. Jodå stått på skridskor har jag gjort tillräckligt i mina dagar… Du kanske gillar reklam? Då vore det väl bra med en alldeles egen kanal där du kan kolla på dina “gubbprogram” vore en bra lösning anser jag.

  • fredrik 2012/05/09 vid 12:36- Svara

   TOMMY om du har någongång stått på ett par skridskor och spela en match så inte fan behöver man avbrott i hockey.man spelar 40 sek vilar 2 min och så ska det fortsätta med.du måste ha vare otränad om du har känslan att det är för jobbigt för dom.om landslaget hade fått bestämma så tror jag att dom nog bara vill köra på utan avbrott..

   • tommy 2012/05/10 vid 01:24- Svara

    väldigt ofta i en match är det viktigt med en kort vila, enbart för att få bryta upp spelet..

    • fredrik 2012/05/10 vid 15:47- Svara

     har spelat hockey i hög nivå i 11 år och ville jag vila så bytte jag och ville jag bryta upp spelet så slog jag en icing.

 16. Rickard 2012/05/06 vid 09:15- Svara

  TA GULD NU SVERIGE!

  • arfinn kristensen 2012/05/14 vid 19:38- Svara

   Det blir dessverre ikke noe guld Søta Bror.
   Jeg fikk en åpenbaring natt til i dag, hvor
   God All Mighty told me. Norge vil vinna i finalen. 5-0 førsta period. 5-0 andra period,
   og 1-1 i tredje & sista period. Så nå har jag solgt mitt hus. Sommar stuen ved sjøen.
   Håper jeg rekker å selge bilen også. For da skal jeg sette alle mine penger på Norge.Det
   kan inte gå galt.

 17. Goa gubbar 2012/05/06 vid 07:25- Svara

  Vi?

  Är du med i laget?? 😉

 18. Marcus 2012/05/05 vid 22:51- Svara

  Men låt svt få visa vm i stället, så tv4 fått visa det dom faktiskt är bra på. Reklam….. Hur?? HUR kan man? Och varför måste man ha reklam 2 ggr varje period? Det är ju fan inte klokt (ursäkta språket) blir bara så förbannat! Lägg ner den där kanalen… Bara skit ändå.

  • RObban 2012/05/15 vid 22:43- Svara

   Det är iihf som bestämt att det ska vara 2 power break per period.

 19. En som undrar 2012/05/05 vid 22:41- Svara

  När tänker TV4 tala om i vilka kanaler slutspelet kommer att sändas?????????

 20. Per Nordquist 2012/05/05 vid 22:21- Svara

  Det är för dåligt att dom inte visar när dom sjunger nationalsången.Mot Tjeckien fick vi ej höra den varken före eller efter matchen

  Det är för dåligt att dom inte visar när dom

  • Kvendulf 2012/05/12 vid 11:30- Svara

   Nej nej nej! Nationalsången kan vi inte sända, det kan uppfattas som stötande och rasistiskt.

   • arfinn kristensen 2012/05/14 vid 19:12- Svara

    Selvfølgelig skal man spille nasjonal sangene til de lagene som møtes.Det er jo for
    fa`an det dette dreier seg om. Landslag representerer jo nasjonene som deltar. Og det
    må jo være stort for spillerne å få høre sitt
    lands nasjonal sang.

    • penispung 2012/05/15 vid 21:33- Svara

     han var ironisk pågrund av dagens samhälle fungerar tyvärr på det viset.

 21. Honken 2012/05/05 vid 21:29- Svara

  Vilken hockeypropaganda vårt Tre kronor visade idag mot Tjeckien!! Vi går för Guld!

 22. En ishockey tokig tjej som spelar i LN-70 2012/05/05 vid 17:21- Svara

  Oj! Kollade aldrig på Vm förra året men detta år gör jag det… 🙂 Jag hade hoppats att få se Nick i det svenska laget (min idol) Men men! Hejar på Ryssland o Sverige!
  Lycka till!

 23. Lennart Stenrot 2012/05/05 vid 10:30- Svara

  Årets skräll!
  Sverige lyckades slå Norge i premiären!!!

  • arfinn kristensen 2012/05/14 vid 19:03- Svara

   Jeg er enig med Cadaza i det aller meste av hva hun skriver i sitt innlegg. At Canada, USA, Rusland alltid vil være å regne med i et
   VM slutt spill er noe vi alle tror. Sverige
   spiller til tider bra, for så og spille mindre bra i neste match. Samme har vært Tjekien. Slovakia kan ha ting på gang, men over beviser ikke helt. Men de kan komme i
   hockey som de har gjort i hopp. For i Slovakia satser de tøft på sport generelt.Et
   annet lag som fort kan bli mykket goda er Sveits, men de har karnsje ikke helt fått vist dette enda. Jeg har satt mine penger på Russland, men Canada kan fort vinne.

 24. svein hansson 2012/05/04 vid 15:35- Svara

  Wow, vilket VM. Man kan inte låta bli att känna hur pulsen ökar då man ser att t.ex. Sverige ska möta Danmark.
  Sedan så kommer man ihåg 70talet, då bara de bästa lagen spelade, och alla mot alla, och hur många stormatcher ett enda VM då bestod av. Massor, och man hade sällan någon aning om hur det skulle sluta. Förutom att Sovjet vann de flesta av sina matcher. Men ändå, vilka matcher, vilken teknik och taktiskt tänkande. Idag är VM urvattnat för nu ska det breddas som i fotboll, som det ska likna. Snacka om självständigt tänkande av internationella ishockeyförbundet. Om det ska breddas; ok, ha en “ligaturnering, för-turnering” där man slår ut varandra så det bara blir 8 lag som sedan gör upp i ett VM värd namnet.
  Det här är löjligt.

  Sven Hansson

  • Idrottare 2012/05/05 vid 09:28- Svara

   Svein, bittra gubbar ska hållas instängda, tack för att du stannar hemma, vi andra har en folkfest tillsammans! Härlig stämning och folkfest på Globen, superbra arrangemang – Heja Sverige!

  • Per Nordquist 2012/05/06 vid 10:46- Svara

   Håller fullständigt med svein

  • gammis 2012/05/07 vid 17:49- Svara

   Tålamod, om vi släpper in fler lag än 8 nu så kanske fler lag än 8 kommer att vara bra i framtiden. Danmark kommer växa i framtiden, precis som vi gjorde …kanske på din tid? 😉

  • cadaza 2012/05/14 vid 10:52- Svara

   Det handlar om pengar. Förr så på den gamla järnridå tiden när ryssar och tjecker tvingades spela under slavliknande tillstånd och inte fick spela utomlands förrän de var 30 år och inte ens det räckte alltid. Det ledde till att man allt som oftast var överlägsna allt motstånd.
   8 lag och bara 4 gick till slutspel och till en början så tog man poängen med sig till slutspelet och vips så var ryssarna genast klara för Guldet.
   Breddas och breddas ja har du sett hur många lag som spelar hockey, det är en hel del.
   46 lag och det är ett antal serier. titta själv.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Resultattabeller_f%C3%B6r_v%C3%A4rldsm%C3%A4sterskapet_i_ishockey_f%C3%B6r_herrar_2012
   Att man spelar 7 matcher i grundserie och sedan 3 till för att få guld är väl inget speciellt. Det är väl 1 match mer än tidigare.
   Ska man enbart titta till super top lag så blir VM en klubb för 7 lag. Ryssland, Tjeckien, Slovakien, USA, Kanada, Finland och Sveige. Sen skulle det då bli ett skval lag som lag åtta som då skulle åka ur varje ggn? Tror inget lag vill vara med på det tåget.

  • Per 2012/05/15 vid 19:28- Svara

   Hva med Norge, 3-3 mot Tjekkia er vel bra.
   Klare for kvartfinale også, takket være spillere som til daglig spiller hos dere i Sverige :-))))

  • H-C Lindström 2013/01/18 vid 17:33- Svara

   Varför inte tönta till det ordentligt med VM-kval i Zoner, som i fotboll. Sverige-Färöarna och Skottland i samma grupp…?

 25. P-town.se | N 65° E 21° 2012/05/02 vid 14:35- Svara

  […]  Länk till spelschema […]

Skriv en kommentar