Spelschema Hockey VM 2025

Spelschema Hockey VM 20252024-07-16T12:22:26+02:00

Expekt

Här hittar du det kompletta spelschemat med samtliga datum och tider för matcherna som spelas under världsmästerskapet i ishockey år 2025. Totalt kommer 64 spännande matcher äga rum under turneringen som spelas mellan den 9-25 maj i Sverige och Danmark. Hela 16 landslag medverkar i ishockey VM och kommer alla hinna med att spela sju matcher vardera under gruppspelet, där alla lag möter varandra. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

De fyra bästa lagen ifrån varje grupp avancerar sedan till slutspelet. Den stora VM-finalen avgörs den 25 maj på Avicii Arena i Stockholm. I listan nedan kan du se spelschema över samtliga matcher samt vilka kanaler och streaming-tjänster som visar de olika mötena under hockey VM 2025.

Hela spelschemat för hockey VM 2025

Spelschema för slutspelet hockey VM 2025

Datum Tid Match
Tors 22 maj TBA Kvartsfinal 1
Tors 22 maj TBA Kvartsfinal 2
Tors 22 maj TBA Kvartsfinal 3
Tors 22 maj TBA Kvartsfinal 4
     
Lör 24 maj TBA Semifinal 1
Lör 24 maj TBA Semifinal 2
     
Sön 25 maj TBA Bronsmatch
Sön 25 maj TBA Final

Senaste nytt från Hockey VM 2025

Tre Kronor firar VM gulder 2018

2018 lyfte Tre Kronor VM-bucklan – är 2025 året då detta sker igen? Foto: Bildbyrån

Samtliga tider i vårat hockey VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i hockey VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VMhockey.se ej ansvarar ej för detta.

2025 års världsmästerskap i ishockey är äntligen tillbaka på svensk mark, närmare bestämt vår kära huvudstad Stockholm. Dessutom får vi draghjälp av Danmark som ställer upp med Herning som en andra värdstad för turneringen. Beslutet kring värdnation togs vid Internationella Ishockeyförbunds kongress i maj 2019, där Sverige var det enda landet som ansökte. Att det skulle bli just i Stockholm som det hela skulle utspela sig beslöts i sin tur först under 2021.

Turneringen är den 88:e upplagan som spelas och Tjeckien går här in som regerande världsmästare efter finalsegern mot Schweiz år 2024. Tre Kronor imponerade stort på publiken vid den turneringen och hoppas nu kunna göra det på nytt. Laget kunde efter en bronsmatch mot Kanada addera ytterligare en medalj till samlingen, men hoppas nu kunna göra precis som Tjeckien och ta hem guldet inför hemmapublik.

Den svenska arenan som kommer att hålla i matcher under turneringen är Avicii Arena i Stockholm, som har god vana av att hålla i större idrottsevenemang och inte minst ishockeymatcher. Förutom att världsmästerskapet redan ägt rum här vid tidigare svenska arrangemang så har även NHL-lagen besökt arenan för sina europeiska matcher.

Arenan i Herning, Jyske Bank Boxen, har även den erfarenhet av att arrangera hockey VM. 2018 var Danmark på egen hand värdnation för turneringen och då spelades flera viktiga matcher just här. Därefter har andra stora mästerskap ägt rum här i bland annat handboll. Publikmässigt tar arenan in strax över 11 000 åskådare vid en hockeymatch, samtidigt som Avicii Arena har plats för 13 500 i publiken.

Framtida världsmästerskap i ishockey

Vilken nation som får äran att arrangera turneringen bestäms redan ett par år innan själva turneringen går av stapeln. Redan nu står det klart var de kommande årens mästerskap i ishockey kommer att äga rum under de kommande åren.

2026 blir det Schweiz som får äran att hålla i världsmästerskapet, någonting som man gjorde senast år 2009. Här kommer turneringen att avgöras i Zürich och Fribourg. År 2027 kommer turneringen hamna i Tyskland, då i städerna Düsseldorf och Mannheim.

Om tre år kommer världsmästerskapet ta plats i en nation med ett landslag som vanligtvis inte brukar vara med och kämpa om medaljerna, eller ens en plats i slutspelet. Då får nämligen Frankrike arrangera mästerskapet i Paris och Lyon.

 • Hockey VM 2026 i Schweiz: 15-31 maj
 • Hockey VM 2027 i Tyskland: 14-30 maj
 • Hockey VM 2028 i Frankrike: 12-28 maj

📅 Fullständigt ishockey VM 2025 spelschema

Under de dryga tre veckor som ishockey VM 2025 pågår kommer hela 64 matcher att äga rum. Världsmästerskapets inleds med de första matcherna på fredagen den 9 maj och gruppspelet pågår sedan fram till och med tisdagen den 20 maj 2025.

Under de tolv dagarna kommer hela 56 möten att avverkas, där lagen gör upp mot varandra inom de två grupperna. Totalt hinner varje landslag med sju gruppspelsmatcher vardera, där viktiga poäng står på spel.

Direkt efter gruppspelet inleds slutspelet, som sedan pågår fram tills att mästerskapet avrundas på söndagen den 25 maj 2025. Till slutspelet avancerar de åtta främsta nationerna, där varje enskild match är avgörande för deras fortsatta resa i turneringen.

Vårat hockey VM spelschema kommer att uppdateras med matcherna ifrån slutspelet så fort lagen som ska spela där är färdiga.

🥅 Visste du att…
… rekordet för antalet mål i en och samma VM-match är 47 stycken! Detta skedde under VM 1949 när Kanada nollade Danmark och gjorde i snitt ett mål varannan minut.

Under enbart den sista perioden nätade laget hela 18 gånger.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

Under gruppspelet har samtliga lag ett fullspäckat schema framför sig, där det är match näst intill varje dag. Som mest får lagen spela match två dagar på raken och får därefter en vilodag innan det är dags igen.

Under veckodagarna spelas fyra matcher per dag, med undantag för den sista dagen för gruppspelet, där den slutliga ställningen i tabellerna ska avgöras. På lördagarna och söndagarna finns i sin tur hela sex möten att följa och VM-sändningarna drar då igång redan vid lunchtid.

Som mest spelas två matcher samtidigt, vilket gör att du kan se nästan samtliga matcher i realtid. Tiderna som gäller för matcherna under gruppspelet är 16:20 och 20:20 svensk tid, samt 12:20 för de tidigare matcherna som spelas under helgerna.

🏅 Schemat för VM-slutspelet

När slutspelet drar igång finns det betydligt mer tid för återhämtning, då vilodagar är inlagda såväl före som efter kvartsfinalerna. Två dagar efter att gruppspelet har avslutats spelas alla fyra kvartsfinaler på torsdagen den 22 maj 2025. Här gör lagen upp om ett otroligt viktigt avancemang, som garanterar att man får vara med och göra upp om VM-medaljerna.

De lag som går hela vägen till semifinal är garanterade att få spela tio matcher vardera, då såväl vinnare som förlorare i dessa möten får vara med i kamperna om medaljerna. Semifinalerna under hockey VM 2025 kommer att avgöras lördagen den 24 maj och dagen därpå, söndagen den 25 maj spelas såväl VM-finalen som bronsmatchen.

Redan nu är det klart vilka lag som kommer att möta varandra under slutspelet. Vinnarna i respektive grupp ställs i kvartsfinalen mot de fjärdeplacerade lagen i den andra gruppen, samtidigt som grupptvåorna möter grupptreorna i den andra gruppen. Lagen som kommer etta och tvåa i sina grupper får dessutom fördelen att spela sina kvartsfinaler i den arena som de tidigare spelat sina gruppspelsmatcher. Det finns dock undantagsregler för detta om värdnationen avancerar, något du kan läsa mer om på vår sida om VM-slutspelet.

Vilken tid matcherna äger rum är dock inte spikat på förhand och vi kommer uppdatera våras spelschema för slutspelet med denna information så fort detta är klart. Vanligtvis brukar hemmanationen få fördelen att spela sin kvartsfinal på bästa sändningstid.

🏒 Lag och grupper i Ishockey VM 2025

De 16 lag som är med i hockey VM har delats in i två grupper utifrån sina placeringar på världsrankingen. Det högst rankade laget hamnar i den ena gruppen, det näst högst rankade i den andra och så vidare. På så sätt får man till en bra mix av lag, vilket resulterar i mycket spännande möten på isen. Världsrankingen i sig avgörs utifrån hur lagen presterat i de fyra senaste världsmästerskapen samt den mest nyliga OS-turneringen.

Under turneringens gång kommer vi att uppdatera den aktuella ställningen mellan lagen på vår tabell-sida, där du kan se hur det har gått för lagen. De fyra lagen ifrån varje grupp går slutligen till turneringens slutspel.

Grupp A kommer spela sina matcher på Avicii Arena i Stockholm, som kan ta en publik på 13 500 åskådare. Arenan har utsetts till huvud-arena för mästerskapet och kommer i och med det hålla i majoriteten av matcherna. Utöver matcherna i grupp A kommer arenan att hålla i två av kvartsfinalerna, båda semifinalerna samt bronsmatchen och finalen att avgöras här

Lagen som spelar i grupp A är:

 • 🇦🇹 Österrike
 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇫🇮 Finland
 • 🇫🇷 Frankrike
 • 🇱🇻 Lettland
 • 🇸🇰 Slovakien
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇸🇮 Slovenien

Grupp B kommer i sin tur spela sina matcher på Jyske Bank Boxen i danska Herning, som kan ta en publik på 11 000 åskådare. Även här har större mästerskap ägt rum genom åren och just Herning har i och med detta blivit lite av Danmarks primära sportstad. Förutom gruppspelsmötena mellan lagen i grupp B, kommer även två kvartsfinaler att avgöras här.

Lagen som spelar i grupp B är:

 • 🇨🇿 Tjeckien
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇰🇿 Kazakstan
 • 🇳🇴 Norge
 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇺🇸 USA
 • 🇭🇺 Ungern

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med VM-tabellerna. Det är endast de fyra bästa lagen ur vardera grupp som går vidare till slutspelet.

Vägen till ishockey VM 2025 – Så kvalificerar sig lagen

Inför världsmästerskapet i ishockey hålls inget kval, utan vilka lag som får äran att medverka avgörs av hur det gick under föregående årets upplaga av turneringen. De 14 lag som lyckades bäst i högstadivisionen bjuds in att återigen delta, samtidigt som de två bästa lagen ifrån den lägre divisionen får äran att spela ihop med stornationerna.

Under 2024 var det Ungern och Slovenien som lyckades bäst i B-VM och därmed blir uppflyttade till att få spela i toppdivisionen under 2025. Samtidigt flyttas Storbritannien och Polen ner och behöver därmed kämpa extra hårt för att återvända till ishockeyns absoluta finrum.

🇸🇪 Sveriges matcher i Hockey VM 2025

Sverige kommer att spela i Grupp A, där motståndarna blir Österrike, Kanada, Finland, Frankrike, Lettland, Slovakien och Slovenien. Förhoppningsvis tar sig laget vidare till slutspel och då väntar i så fall ett lag ifrån grupp B som första motstånd. Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringens gruppspel.

 • Sveriges spelschema är ännu inte presenterat

Samtliga tider är angivna i svensk tid

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

I kvartsfinalen är det redan nu klart att Sverige kommer att få ett motstånd ifrån grupp B. Vilket lag detta blir beror på hur den slutliga ställningen i tabellen kommer att se ut. Om Sverige toppar tabellen i grupp A, ställs man emot tabellfyran i grupp B, blir man tvåa möter man trean i grupp B och så vidare.

De lag som mest troligt hamnar i grupp B:s övre halva är Tjeckien, Schweiz och USA, så oddsen att möta något av dessa lag är väldigt höga. Även Tyskland och Danmark kan ansluta till denna grupp som det sista laget vidare. De övriga lagen i gruppen (Kazakstan, Norge och Ungern) lär har det svårt att bryta sig in i denna kvartett, så då handlar det mer om hur de fyra topp-lagen presterar och vilken slutplacering de får. Redan i semifinalen kan Sverige ställas mot ett lag som man tidigare mött under gruppspelet.

👑 Tre Kronors trupp till hockey VM 2024

Kort innan avresa till Tjeckien presenterade förbundskapten Sam Hallam den trupp som kommer att representera Tre Kronor i världsmästerskapet. Hela 18 NHL-spelare hade blivit uttagna, vilket gjort att laget klättrat upp bland en av mästerskapets stora favoriter.

Målvakter

30. Jesper Wallstedt, Minnesota Wild/Iowa Wild
33. Samuel Ersson, Philadelphia Flyers
35. Filip Gustavsson, Minnesota Wild

Backar

25. Jonas Brodin, Minnesota Wild
26. Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
28. Marcus Pettersson, Pittsburgh Penguins
32. Lukas Bengtsson, EV Zug
65. Erik Karlsson, Pittsburgh Penguins (C)
72. Tim Heed, HC Ambri-Piotta
77. Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Forwards

9. Adrian Kempe, Los Angeles Kings
12. Max Friberg, Frölunda HC
14. Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild
16. Felix Unger Sörum, Leksands IF
19. Marcus Sörensen, HC Fribourg-Gottéron
23. Lucas Raymond, Detroit Red Wings
29. Pontus Holmberg, Toronto Maple Leafs
37. Isac Lundeström, Anaheim Ducks
49. Fabian Zetterlund, San Jose Sharks
59. Linus Johansson, Färjestad BK
71. Victor Olofsson, Buffalo Sabres
82. Jesper Frödén, ZSC Lions
90. Marcus Johansson, Minnesota Wild
91. Carl Grundström, Los Angeles Kings
95. André Burakovsky, Seattle Kraken

📺 Se hockey-VM på TV

Det är Viaplay Group som har sändningsrättigheterna för hockey-VM 2025, så därmed kommer matcherna att visas i deras kanaler. Dessutom kommer streamingtjänsten Viaplay sända matcherna över nätet.

I vår TV tablå för Hockey VM hittar du information om vilka TV-kanaler som visar samtliga matcher och hur du även kan se dem online.

📣 Diskutera gärna hockey-VM

I kommentarsfältet nedan kan du vara med och diskutera hockey-VM. Vi uppskattar att du håller en god ton och hjälp gärna till att svara på frågor från våra medlemmar. Nu jobbar vi in VM-finalen tillsammans!

📆 När spelas Ishockey VM 2025?

Den 9 maj inleds världsmästerskapets gruppspel, som pågår till den 20 maj. Därefter följer slutspelet som avrundas den 25 maj. Här hittar du samtliga matcher som spelas under turneringen.

🏆 Vem vinner Hockey VM 2025?

Hos VMhockey.se kan du se hur oddsen ser ut för vinnare av VM-guldet.

🏒 Vilka möter Sverige i världsmästerskapet?

Sverige spelar i grupp A och får bland annat möta Kanada och Finland under gruppspelet.

💥 Matcher i hockey-VM

Som svensk är såklart Sveriges matcher de allra mest intressanta ur svensk synvinkel, och det är Sveriges matcher som kommer att vara huvudfokus för alla svenskar. För oss riktiga hockey-älskare är det dock en självklarhet att se alla VM-matcher, eftersom det i vanliga fall är i princip omöjligt att se så många bra hockeyspelare på en och samma plats. Hockey-VM ger oss en unik möjlighet att se stjärnor som Ovechkin, Malkin och Crosby. Det är också ett bra tillfälle att se hockeys framtid, då VM är en perfekt scen för nya talanger att visa upp sig på. Många av NHLs nuvarande stjärnor visade först upp sig i matcher under VM, och blev därifrån upplockade till ligahockeyns finrum.

Ett tips till alla hockeynördar är att inte bara kolla på Sveriges matcher. Många lag är intressanta att kolla på oavsett vart man har sina sympatier. Använd hockey-VM som ett tillfälle att se spelare ni annars aldrig kollar på, tex spelare i den ryska ligan. Sverige har inte rättigheterna till KHL, och därför är det i princip omöjligt att, på ett lagligt sätt, se de ryska stjärnorna. Detta gäller även den finska ligan, som har oerhört många sevärda spelare som kommer att vilja visa upp sig från sin bästa sida under VMs matcher.

🏟 Spelschemat för Hockey-VM – Skapat för hockeyälskare

Många supportrar till den Svenska Hockeyligan har klagat på ligans nya spelschema. Det nya upplägget innebär att många lag ofta spelar på exakt samma tid, vilket gör det omöjligt att kolla på matcher som inte innehåller ditt favoritlag. Detta är inte fallet under hockey-VM, något som öppnar upp för möjligheten att har hela dagar fulla av världens bästa sport. Hockey-VM:s spelschema är satt på så sätt att minst två matcher spelas på olika tidpunkter under dagen, och eftersom Hockey-VM 2025 spelas i Europa är speltiderna anpassade perfekt för oss svenskar.

Oftast spelas det en match på eftermiddagen och en annan under kvällen, vilket gör att halva dagen är fylld med världens bästa hockey med elitspelare på varje position. Helgerna är om något ännu bättre, där det oftast spelas en match redan vid lunchtid, vilket gör att VM-hockey kommer rulla på TV:n från klockan 11:00 till 22:00 varje helgdag under hockey-VM. Kan det bli bättre än så?

🎫 Följ Hockey VM på plats

När Sverige spelar stora mästerskap är det mer regel än undantag att svenskarna sluter upp i stora massor, oavsett om det gäller fotboll, handboll eller ishockey. Ishockey VM är inget undantag, och det brukar komma många svenskar för att kolla på Sveriges matcher i VM och samtidigt uppleva det vackra värdlandet. Inför VM 2019 var trycket på biljetter så pass hårt att hela 205,000 biljetter, vilket var två tredjedelar av den totala biljettmängden, såldes slut inom loppet av några veckor.

Redan under hösten 2024 inleds försäljningen av biljetter till hockey VM 2025, ett evenemang som många svenska fans ser fram emot då det spelas på hemmaplan. Efter två raka VM på andra sidan Östersjön, samt ett framgångsrikt mästerskap i Tjeckien våren 2024 är intresset för att följa Tre Kronor på nära håll mycket stort. Mer info om hur du köper biljett och planerar din resa till hockey VM finns på vår sida “Biljetter”.

Reservspelschema

Datum Tid Match
9 maj 2024    
9 maj 2024    
9 maj 2024    
9 maj 2024    
     
10 maj 2024    
10 maj 2024    
10 maj 2024    
10 maj 2024    
10 maj 2024    
10 maj 2024    
     
11 maj 2024    
11 maj 2024    
11 maj 2024    
11 maj 2024    
11 maj 2024    
11 maj 2024    
     
12 maj 2024    
12 maj 2024    
12 maj 2024    
12 maj 2024    
     
13 maj 2024    
13 maj 2024    
13 maj 2024    
13 maj 2024    
     
14 maj 2024    
14 maj 2024    
14 maj 2024    
14 maj 2024    
     
15 maj 2024    
15 maj 2024    
15 maj 2024    
15 maj 2024    
     
16 maj 2024    
16 maj 2024    
16 maj 2024    
16 maj 2024    
     
17 maj 2024    
17 maj 2024    
17 maj 2024    
17 maj 2024    
17 maj 2024    
17 maj 2024    
     
18 maj 2024    
18 maj 2024    
18 maj 2024    
18 maj 2024    
     
19 maj 2024    
19 maj 2024    
19 maj 2024    
19 maj 2024    
     
20 maj 2024    
20 maj 2024    
20 maj 2024    
20 maj 2024    
20 maj 2024    
20 maj 2024    

Uppdaterad 16 juli, 2024

773 Kommentar

 1. ????? 2016/05/17 vid 21:53- Svara

  Heja Ryssland!!!! ??

 2. Jenny 2016/05/17 vid 20:58- Svara

  Finland 4-0 canada.
  3rd 15.54

 3. V.Nilsson 2016/05/17 vid 20:40- Svara

  Heja, Ryssland!!!!

 4. sven jönsson 2016/05/17 vid 20:04- Svara

  Även jag tycker det är uruselt att inte matchen Finland Kanada visas.

 5. Thomas 2016/05/17 vid 19:56- Svara

  Haha är det inte bättre att ni riktar er frustration mot de som är ansvariga för sändingarna dvs tv4? Detta är en oberoende sajt och har inget att gör smed varken tv4 eller hockey förbundet.

 6. monica 2016/05/17 vid 19:51- Svara

  Pinsamt att inte visa Kanada-Finland. Som vanligt TV4!!!?

 7. Anna 2016/05/17 vid 19:38- Svara

  Helt sjukt att Finland-Kanada inte visas på tv. Tv4 borde skämmas.

 8. Magnus 2016/05/17 vid 15:18- Svara

  Välj ert vokabulär och skriv konstruktivt !!!
  Tråkigt med dåligt ordförråd! Även om ni har rätt i sak

 9. Pate 2016/05/17 vid 14:24- Svara

  Mycket dåligt att inte visa stor matchen Canada-Finland på 12an. Då det bor många med starka rötter till finland.

  • Patricia 2016/05/17 vid 19:28- Svara

   Instämmer

 10. Oscar 2016/05/17 vid 14:00- Svara

  Att inte visa Kanada – Finland, skämmes te mig fan…

 11. Macke 2016/05/17 vid 13:25- Svara

  Va….får jag inte se Fin-Kanada….illa, illa ☹️

 12. Katariina 2016/05/17 vid 12:52- Svara

  Det är såååå dåligt och lågt att inte visa blivande guldmedaljörerna Suomi ikväll…

 13. TJ Ranta 2016/05/17 vid 12:41- Svara

  1. Kanada 2. Finland 3. Ryssland 4. sverige

 14. Alho 2016/05/17 vid 07:43- Svara

  Låt bli att köpa in rättigheterna om ni inte kan leverera hela hockey VM i tv! Här hemma håller vi på 2 lag. (Sverige o Finland) Jag håller på hela norden! Att inte visa Canada oFinland är ju bedrövligt lågt!

  • Bodil Backman 2016/05/17 vid 12:14- Svara

   Håller helt med! Att inte visa matchen Fin-Can dvs de två bästa lagen är uselt! Hur prioriterar ni???

 15. konstit 2016/05/16 vid 21:47- Svara

  Nu vann ju Danmark sista och har halva benet i en kvartsfinal.. Allt hänger på om Tjekckien – Schweiz onsdag. Om inte Schweiz vinner i ordinarie tid är Danmark i kvarten. Och Danmark är också lejon 🙂

 16. Vontabelli 2016/05/16 vid 19:29- Svara

  Ni som säger att lejonen tar hem guldet… Jinxa ALDRIG i förväg, betyder otur! 😀

 17. yustas 2016/05/16 vid 19:19- Svara

  Sverige guld, Norrlands Guld på pizzerian
  ))))

 18. Roger 2016/05/16 vid 18:32- Svara

  Det är trevligt med kommentarer, men ”Fan och Jävla” hör inte hemma i kommentars fältet och gynnar inte sporten, även om kommentaren kanske var rätt i sak. Vi får hoppas att Finland har en dålig dag på jobbet, vi vill inte förlora igen.

  • Hans 2016/05/17 vid 19:04- Svara

   Särskrivning hör inte hemma i *kommentarsfältet* heller.

 19. Mike 2016/05/15 vid 22:48- Svara

  Dom har ju fan visad alla Danmarks matcher O så skiter dom i den sista Norden borde fan gå föra USA canada Ryssland

  • Börja 2016/05/16 vid 11:37- Svara

   Danmark är mindre intressant i sammanhanget

 20. Mike 2016/05/15 vid 22:46- Svara

  Fan så dåligt jag vill se Danmark i sin sista match det gäller en kvartsfinal

 21. Pentiivarg 2016/05/15 vid 22:12- Svara

  Kul att tv4 prioriterar simning istället för Finland – Kanada 17 maj….fy fan så illa!

  • Nikos 2016/05/16 vid 10:20- Svara

   Jag håller fullständigt med. Mycket dåligt av TV4!

  • Jan 2016/05/16 vid 21:10- Svara

   håller med dej

   • Fågel 2016/05/17 vid 15:27- Svara

    Aa det är som fan

 22. Mattias 2016/05/15 vid 20:15- Svara

  Domarna ä så jävla dåliga ????

  • Stina 2016/05/15 vid 20:33- Svara

   Som fan! ??

  • Louise Ottosson 2016/05/16 vid 07:46- Svara

   Aa de suger ju fan

 23. krille 2016/05/15 vid 20:13- Svara

  Sverige GULD

 24. Maria Raevaara 2016/05/15 vid 14:45- Svara

  Hoppas på lejonen denna gång, så jag får hänga upp finska fanan !

 25. Kjell 2016/05/15 vid 08:12- Svara

  Finland vinner

 26. Pasi 2016/05/15 vid 06:15- Svara

  Finland tar hem guldet

 27. Rurik Vintappare 2016/05/14 vid 18:19- Svara

  1.Kanada 2.Ryssland 3.Tjeckien 4.Finland

 28. Lol12345 2016/05/14 vid 07:52- Svara

  😀 ni tror på Finland, Ryssland, Kanada och vissa på Sverige är ni helt eller jag tror på Tjeckien dom vann med 3-0 mot ryssland och 4-2 mot Sverige det är fan ett guld lag.

 29. Jan 2016/05/12 vid 10:28- Svara

  Isen i sst.petersburg är mycket sämre än i moskva. Typiskt att Finland får spela sina matcher i st. Petersburg.

  • Micke 2016/05/13 vid 10:16- Svara

   Borde påverka båda lagen lika mycket eller…..

 30. ulf 2016/05/12 vid 08:47- Svara

  Vi får legge håpet på at Finland vinner !!!

 31. Tiina 2016/05/11 vid 14:39- Svara

  Tv12 väljer att visa Fc Nörd istället för Finlandsmatchen idag! Fy fan!

 32. Olleolle 2016/05/11 vid 06:18- Svara

  Blir vi 3:a eller 4:a i våran grupp (vilket är rätt troligt) så lär vi få möta Kanada eller Finland i kvartsfinal, #gameover

 33. Jocke 2016/05/10 vid 22:35- Svara

  Heja Sverige!

 34. Kim 2016/05/10 vid 18:23- Svara

  Sverige vinner, vi blir bättre för var dag, det brukar bli så med många nya spelare i laget.det är kvarten och framåt som gäller.

 35. Kim 2016/05/10 vid 16:42- Svara

  Det är i kvarten och framåt det gäller.

 36. Hanna 2016/05/10 vid 16:02- Svara

  Inget snack om saken!Finland med Laine,Aho,Komariw och Granlund tar hem guldet!

 37. Benjamin F 2016/05/10 vid 08:07- Svara

  Finland vinner!

 38. Lars 2016/05/08 vid 19:37- Svara

  Hoppas man skickar samma lag till world cup ,för tackar man nej till VM ska man fan inte spela world cup heller

  • Jonny 2016/05/13 vid 05:41- Svara

   Håller med jävla proffsdivor ryssarnas proffs kom tillbaka till sitt land direkt våra proffs är veklingar

 39. Vicke Vire 2016/05/08 vid 10:55- Svara

  Kan inte hjälpa att jag önskar World Cup i höst olycka till med allt. Det är för sorgligt att NHL med alla sina pengar så lätt ska kunna manövrera ut institutionen ishockey-VM. Det är dags att internationella ishockeyförbundet sluter att avtal med NHL och övriga ligor om ett spelstopp vid lämplig tidpunkt på året då ett VM med internationella regler och de bästa spelarna spelas.

  • Amanda 2016/05/09 vid 15:30- Svara

   Det kommer aldrig att hända. NHL skiter i VM, för mycket pengar på gång.

 40. Hanna 2016/05/08 vid 06:06- Svara

  Kan någon snälla dela med sig hur jag kan kolla hockey live online. Bor i London så det visas ingenstans. Är desperat så snälla dela med er!

  • Carl 2016/05/08 vid 13:36- Svara

   Du kan titta live på iihf hemsida du kan följa vad som händer som mål.utv dock ser du inte själva spelarna utan en tavla med vad som händer. Har du TV4 play så kan du titta där. Finns även c more o

  • Robert 2016/05/08 vid 16:14- Svara

   Skaffa en vpn tjänst som gör att du får en svensk ipadress. Då kan du streama ifrån deras sidor tv4 ger dig gratis månad pröva på just nu. Jag använde mig av Unlocator när jag bodde utomlands. Kostar några dollar i månaden. Men funka perfekt för streama från viaplay och tv4 🙂 Lycka till!

  • Jesper 2016/05/08 vid 16:19- Svara

   tv4 play sänder iallafall de svenska matchrena

   • Johan 2016/05/09 vid 15:58- Svara

    Tv4play sänder matcherna men man behöver C More för att kunna se matcherna via tv4play.

    • Philip 2016/05/12 vid 05:49- Svara

     bara å streama dom var som helst

  • Ernst 2016/05/12 vid 19:06- Svara

   Jag bor i Italien och tittar på youtube och har svenska radiosporten på samtidigt på ipaden.

 41. Irfan 2016/05/08 vid 00:58- Svara

  Sverige rike kan ta hem guld klumpen om dem håller i sig i år för att deras chanser ökar efter en mindre vinst marginal senast sen så håller dem måttet om dem håller dem måttet om dem klarar hålla små marginaler mnärmare finalplatser dem kan dem börja ge allt ifrån sig mer och mer. Allt handlar att förvåna motståndaren

  • Ruben 2016/05/08 vid 18:08- Svara

   haha vilket skämt! Sverige har tur om dom hamnar på prispallen!

  • P:P 2016/05/09 vid 17:24- Svara

   Vilken obegriplig svenska.

 42. Irfan 2016/05/08 vid 00:54- Svara

  Lettland visade sig vara bra trots små marginaler från kvällens match. Dem förtjänar all respekt för att spelas med annars får dem vinna.

 43. martinc 2016/05/07 vid 11:09- Svara

  Norge går till kvartafinal

 44. kalle palle Lalle 2016/05/07 vid 11:07- Svara

  Alla svenska NHL spelare som inte är skadade eller spelar slutspelet i NHL skall ställa upp i VM. Det dom fått av hockey sverige (som gett dessa miljoner dom nu har i USA) skall dom ge till baka till svenska folket med att ställa upp i VM

  • kalle sug min balle 2016/05/08 vid 17:48- Svara

   Larvig dom e inte skyldig nån något dom gör väll vad dom själva vill
   vad har jag någonsin gjort för dom ?

   • Amanda 2016/05/09 vid 14:17- Svara

    Balle har säkerligen inte gjort något för NHLarna, men det har svenska ishockyförbundet. Det är anledningen till att de här killarna är så bra på det de gör. Om de inte känner stolhet för att lira i tre kronor så är de iaf skyldiga att ge något tillbaks och deltaga.

    Amanda

    • Matte 2016/05/09 vid 18:13- Svara

     Amanda, tror inte det är stolthet det handlar om, har man ca 200 resdagar på ett år så kanske man vill se/umgås med sin familj med.

  • Jonny 2016/05/13 vid 05:45- Svara

   Håller med Kalle dom kycklingarna därborta som inte vill ställa upp för Sverige kan stanna där för gott

 45. jan 2016/05/06 vid 19:04- Svara

  Varför får Sverige spela alla sina matcher i ispalatset i moskva?

  • Kim 2016/05/07 vid 21:16- Svara

   För att grupp A spelar sina matcher i den arenan..

  • Pär 2016/05/07 vid 22:48- Svara

   Två grupper. En grupp i Moskva och en i st petersburg

 46. Peter A 2016/05/06 vid 10:58- Svara

  Någon som vet om det finns tillgängligt någonstans så att man kan importera spelschemat till kalendern?

  • Gabrielle 2016/05/06 vid 18:29- Svara

   4:an visar alla Sveriges matcher har jag för mig.

 47. Anders 2016/05/06 vid 10:46- Svara

  Tror Canada vinner Vm silver Ryssland Brons Finland Sverige åker i kvarten.

 48. Johnny 2016/05/06 vid 10:13- Svara

  Turneringen är ett skämt mer än någonsin tidigare. Riktiga VM spelas senare i år.

 49. Sammy 2016/05/06 vid 09:43- Svara

  Trött på jäckla domarna som hatar ryssland. Kom ihåg Jvm 2016. Vilken fördel finland haft i final.

  • BOB 2016/05/06 vid 13:13- Svara

   den typiskt inbitna svensken visar sig igen en gång, turneringen har inte börjat och redan nu drar du upp gammalt skit, kom ihåg fördelen Sverige hade mot Finland i finalen för ett par år sedan när vi ändå vann trots domarmotgångarna, trött på jäkla svenskar som har vunnit guld/gnällt på domarna redan innan turneringen har börjat.

   • Micke 2016/05/13 vid 10:19- Svara

    Den typiskt korrekta finnen som klagar på den inbitna svenska gnäll om gammalt skit, och kontrar genom att gnälla om just gammal skit!

    • timo noppa 2016/05/14 vid 00:27- Svara

     det är så roligt att läsa svenskarnas kommentarer alltid är det någon annans fel antingen är det bättre is i den andra hallen eller domarna är dåliga .Vi Finnar säger dom andra var bättre idag ärrrrrrrärvardåligsässsägerbattatattattattandrabättre

 50. Kalle Nyklippt 2016/05/06 vid 01:57- Svara

  Känns som Tommy Körberg tar hem det i år.

 51. Peter M 2016/05/05 vid 21:30- Svara

  Med detta lag får ses som en bragd om de går till semi. Tror att mina kära tre kronor blir utslagna i kvarten. Men jag följer er i med och motgång. Snälla visa att jag har fel.

  • Anders 2016/05/06 vid 10:48- Svara

   Heja Sverige.

   • Benjamin F 2016/05/10 vid 08:09- Svara

    Finland vinner!

    • Kim 2016/05/10 vid 16:39- Svara

     Sverige spelar upp sig och vinner hela turneringen, dem lagen som börjar bra brukar sluta sämre

 52. Tony Malmqvist 2016/05/05 vid 12:37- Svara

  Med den här truppen ska Sverige vara tacksamma om de ens når ram till kvartsfinal. Guldet går till till Kanada

 53. Ulvhedin 2016/05/05 vid 12:05- Svara

  Denna gång är det Norges tur.

 54. Ola 2016/05/04 vid 20:56- Svara

  Ryssland – Finland låter som en logisk final men nåt säjer mej att Kanada tar hem det, mkt tack vare domarna som vanligt. För Sverige väntar ett fiasko…

 55. Chermen 2016/05/04 vid 18:46- Svara

  Ryssland-Finland ))

 56. Kai 2016/05/03 vid 19:23- Svara

  De flesta kommer bli överraskade av vad Suomi kommer prestera med sitt nya lagtempo hahaha !!! Suomi for Ever !!!

 57. Charlie 2016/05/03 vid 18:25- Svara

  sverige och kommer att spela om tredje plats

 58. Janne i Karlstad 2016/05/02 vid 11:10- Svara

  Kanada slår ryssarna i finalen. Kronorna slår finska pinnarna i bronsmatchen. Jepp!

 59. Pentti 2016/05/02 vid 06:32- Svara

  Suomi så klart

 60. Harry 2016/05/02 vid 07:03- Svara

  Finland och Ryssland i final, Sverige och Kanada i bronsmatchen… ;o)

 61. Hanna 2016/05/01 vid 21:06- Svara

  Finns bara 2 alternativ i final
  Finland-Ryssland

  • Pär 2016/05/02 vid 16:23- Svara

   Det verkar vara ett alternativ eller?

   • Linne 2016/05/04 vid 20:53- Svara

    Vad jag kan se är de två lag

 62. Omid S 2016/04/30 vid 22:20- Svara

  Heja Sverige
  Tror på Sverige. Skulle vara gött med en vm guld på rysk mark.

 63. Omid S 2016/04/30 vid 22:18- Svara

  Heja Sverige

  Trir på Sverige. Skullevva gött med en vm guld på rysk mark.

 64. Jørgen 2016/04/29 vid 20:27- Svara

  Norge kommer til å overaska i år…. De kommer til å ta for seg

  • Pär 2016/05/02 vid 16:24- Svara

   Lycka till Norge men det kan bli svårt för dom

 65. B. Frisell 2016/04/29 vid 19:50- Svara

  Hoppas att Sverige tar guld men tror det blir Ryssland som tar det.

 66. Jacob :) 2016/04/23 vid 14:37- Svara

  Heja Sverige hoppas dom vinner som dom gjorde
  2013 heja heja heja!

 67. Jacob :) 2016/04/23 vid 14:33- Svara

  Tror på Sverige i år

 68. Albert Rolander 2016/04/13 vid 18:53- Svara

  Tror på Finland i år.

  • Aphex 2016/05/03 vid 15:40- Svara

   Jo nån gång måste väl bli den första! Haha

 69. Svenne 2016/04/07 vid 20:07- Svara

  Sverige vinner

 70. Måns Melker 2016/04/03 vid 16:04- Svara

  Hoppas att Finnarna plockar hem det, världens stoltaste hockeyland.

  • SLindh 2016/04/19 vid 10:53- Svara

   Hoppas du har rätt? du har dock rätt i att de är ett stolt hockeyland ? Susanne.lehmus@

   • Jacob :) 2016/04/23 vid 14:36- Svara

    Är dom jag tycker att Sverige är bäst men ni kanske tror Finland.

  • Mange 2016/05/01 vid 19:39- Svara

   Hur kan man hålla på finland,
   Ryssarna vinner sverige tvåa

 71. Katja 2016/02/10 vid 10:08- Svara

  Tror att Ryssland tar guldet nu, inte Kanada

 72. Karl 2016/01/04 vid 10:39- Svara

  Jag tror Sverige tar bronset, Ryssland silver och Kanada guld. Men jag hoppas att Sverige vinner.

 73. Krille 2015/05/17 vid 20:07- Svara

  Vilken vacker kvinna Ida Björnstad:)
  Tror Kanada tar hem detta.

 74. uffe 2015/05/17 vid 16:57- Svara

  Men tanke på att man inte få stå i målgården
  Så borde inte usa fått 2-0 målen ..Han står i målgården med båda skriskorna innanför linjen…Otroligt

 75. Hardy 2015/05/17 vid 13:47- Svara

  Tror dock det kmr bli en nervig final Ryssland kmr klart ge Kanada en match men räcker nock inte till. Beträffande domarna så tkr jag att de haft en nagel i ögonen på svenskarna under flera matcher som trots allt kunde varit avgörande Svenskarna spelade faktiskt bra de gav både Kanada o Ryssland en match vilket då var chockerande att de inte spelade så bra mot varken Schweiz eller Frankrike

 76. Daniel 2015/05/17 vid 12:59- Svara

  Ryssland tar hem det, de har den högsta lägstanivån.

  • Mike Berg 2016/04/25 vid 16:05- Svara

   Såklart Ryssland vinner!
   Dom har ju Putin.

 77. Dimman 2015/05/16 vid 13:05- Svara

  Som ja sagt tidigare….
  Under grupp spelet…Kanada. klass för sej …
  och resten är helt öppet av fördelning av placeringar..synd att
  domarna har haft för mkt ’finger’ i matcherna…
  tex finland gör mot Tjeckien. .som underkändes. ..och får tom utvisning. ..för det….där avgjordes den matchen..de hade åkt på stryk i semi iaf. ..men hade gett match mot Kanada.

 78. bromma 2015/05/16 vid 11:16- Svara

  ok vad kan alexander ovechkin göra för ryssland . ut med det. några mål kanske?

 79. bromma 2015/05/16 vid 11:12- Svara

  Sverige var inte chanslösa mot Ryssland, ja menar ta upp 3-0 till 3-3 kan inte säga chanslösa.

 80. Håkan 2015/05/15 vid 18:56- Svara

  Läste nyss att Alexander Ovechkin kommer till VM. Visserligen har han inte lyckats fullt ut i landslaget men kul nu när Capitals tyvärr blev utslaget.

 81. nickeboy95 2015/05/15 vid 15:36- Svara

  Jag kan absolut säga att kanada-ryssland går till final det är redan avgjort. synd bara att sweden inte lyckades.

 82. Krille 2015/05/15 vid 13:56- Svara

  Jag tror USA eller Kanada tar hem segern. Ryssland bronset=)

  • James 2015/05/17 vid 12:12- Svara

   Bra.

 83. Carl 2015/05/15 vid 10:17- Svara

  De bästa var inte med och spelade, antingen väljer man att vinna Nhl eller Vm. Synd att det ska behöva vara så.

  • Evelina 2015/05/16 vid 09:00- Svara

   Man väljer inte att vinna Nhl eller VM. De spelare som vars Nhl lag har åkt ur får åka och spela, om Nhl laget tillåter de. Nhl lag som fortfarande spelar i playoffs släpper inte sina spelare för VM. De släpper dem för OS.

   • Linus 2015/05/17 vid 14:26- Svara

    Jag tror Carl menade att dom i USA inte prioriterar VM alls, och att de är bara ”förlorarna” från NHL som får åka. Vilket sätter lite av en B-stämpel på hela arrangemanget. VM skulle spelats vart 4 år och NHL skulle ta en time out under den perioden.

 84. Väsby 2015/05/14 vid 21:51- Svara

  Ryssland

 85. Nellie 2015/05/14 vid 21:35- Svara

  I Sverige-ryssland matchen har förmodligen sverige spelat som bäst i årets vm men så jävla många misstag som vi har gjort idag får ju inte hända. Detta är så jävligt dåligt gjort av svenskarna. Jag säger bara att dem inte förtjänar att åka till finalen med detta spelet.

 86. ArZi 2015/05/14 vid 19:04- Svara

  what, no coments for swedish referents???

 87. Astat 2015/05/14 vid 13:48- Svara

  Bästa finalen är nog Kanada – Ryssland .
  Blod och svett .

 88. Simppää 2015/05/14 vid 10:14- Svara

  Alla svenska kommentarer om att ni vinner är ganska roliga.. kanada har vunnit alla matcher hittils men kommer int vinna allt.. väldigt typist kanada..dom klarar inte pressen till final. Men hoppas verkligen på swe – Fin i Final.. vad är kulare och mer spännande att se! Grannlanden emellan!

  • Grytan 2015/05/14 vid 13:35- Svara

   Har inte varit imponerad av Lejonens insats från början, men nu tvivlar jag, tror de har en riktigt bra chans att nå långt. Deras försvarsspel är riktigt bra. De kör samma stil som Luleå gjorde för ett par år sen och blev beskyllda för ”Tråkhockey” tror faktiskt att finnarna har en bra chans.

  • Grytan 2015/05/14 vid 13:41- Svara

   Självklart handlar det om att älska att hata, finns väl inget bättre än swe-fin i en hockeymatch. Sen kan man ju inte låta bli att heja på finnarna, att hålla på Norge eller Danmark, det hamnar ju en smula längre ned på stegen. Go Finland 🙂

  • ArZi 2015/05/14 vid 18:40- Svara

   Fin-USA i finalen.

  • ol 2015/05/14 vid 21:39- Svara

   Sry Sverige förlorade mot ryssland med 3-5 vilket gör att Sverige är ute väldigt synd de spelade bra sista minuterna på andra perioden och sedan ganska bra i tredje tyvärr petar ryssarna in med ett turmål. Vilket gör att Sverige tar ut målvakten och försöker göra mål men då gör ryssarna mål. Så det blir ingen vinst för Sverige i år. Det är också synd att bröderna sedin inte kunde vara med i år. Vi får hoppas vi kan vinna nästa år

  • rob 2015/05/14 vid 21:45- Svara

   Fiasko.Sverige mötte två bra lag i hela turneringen o va chanslösa mot både Kanada o Ryssland.

   • jonas 2015/05/15 vid 13:36- Svara

    Chanslösa?? Vad jag vet tog sverige ikapp ryssland igår 0-3 till 3-3 det kallar ja inte chanslös, samt mot kanada dom utklassade kanada första perioden men sen blev det för avslappnat o kanada kunde ta igen

    • rob 2015/05/17 vid 18:10- Svara

     Haha avslappnat.Kanada växlade bara upp o körde över sverige

 89. lol 2015/05/14 vid 09:08- Svara

  sverige går ut i kvarten men finland därimot år enda till final och vinner guld

  • lol 2015/05/14 vid 09:10- Svara

   går*

  • ArZi 2015/05/14 vid 18:42- Svara

   YES

 90. Ludde 2015/05/14 vid 00:23- Svara

  Sverige vinner med 2-1 efter full tid. Vinner sedam mot Usa med 3-1 och vinner sedan vm finalen över Kanada med 3-2 efter förlängning..

  • ArZi 2015/05/14 vid 18:43- Svara

   Du drömmer.

  • ArZi 2015/05/14 vid 19:53- Svara

   0-2

 91. Jim 2015/05/13 vid 16:28- Svara

  Kommer Sverige att slå Ryssland?

  • Mårten 2015/05/13 vid 18:25- Svara

   Nix. 6-1 till Ryssland

  • Hans 2015/05/14 vid 08:06- Svara

   Nej tror inte det. Kommer såkert leda med 2,3 -0 så slappar de av hela vägen in i garderoben. Förlorar med 4-5.
   Men jag hoppas ju jag har fel.

   • Ville 2015/05/14 vid 15:19- Svara

    mhmm typ, Sverige har inte suck. Ryssland kommer gå all in och går knappt att stoppa i såna situationer. Medans Sverige (om de kommer igenom) vanemässigt.. spricker.

  • Grytan 2015/05/14 vid 13:03- Svara

   Med tanke på ryssarnas svaga spel så långt i turneringen så tror jag att ”Kronorna” har chans att vinna, om de skärper till sig lite och låter bli att ge bort segern som de haft en tendens att göra. vill man se alla matcher så regga ett gratiskonto på tv4 play för 30 dagar, sen är det bara att deleta och avregga sig från sveriges sämsta sajt 🙂

 92. Arvid 2015/05/13 vid 14:44- Svara

  Sverige vinner mot Ryssland med 3-2 efter förlängning.

  • Jim 2015/05/13 vid 18:13- Svara

   Ryssland gör ett snapt mål och islutet tar Sverige ut målvakten och gör 1-1 sen blir det straffar och då vinner Sverige

 93. Hardy 2015/05/13 vid 09:44- Svara

  http://www.swehockey.se Står längst upp

 94. Hardy 2015/05/13 vid 09:42- Svara

  Står inne på hockey games att TV4 kmr sända matchen hoppas man kan lita på det

 95. krille 2015/05/13 vid 08:53- Svara

  Ingen match idag:(

  • Stefan sundström 2015/05/13 vid 11:04- Svara

   Aa så kan de va

 96. FBK Lappen 2015/05/13 vid 08:09- Svara

  19:15 i Ostrava

 97. Viktoria 2015/05/12 vid 23:03- Svara

  Dem spelar i Ostrava, visas på TV12 antingen 15.10 eller 19.10

 98. Rosi 2015/05/12 vid 22:32- Svara

  Och jag tror det spelar i Prag

 99. Rosi 2015/05/12 vid 22:31- Svara

  Jag tror att det är 16.15

 100. Mike 2015/05/12 vid 20:31- Svara

  är det någon som vet vilken tid sverige spelar på torsdag? Vet att vi spelar i ostrava (enligt folket här iaf) men vilken tid vet jag ej! Tack på för hand!

  • mag 2015/05/13 vid 08:17- Svara

   19:15

   • Mike 2015/05/13 vid 14:56- Svara

    Tack!

Skriv en kommentar

Till toppen