Välkommen till vår guide om hur du får tag på biljetter till världsmästerskapet i ishockey 2022. Mästerskapet kommer den här gången att spelas i Finland och publikens närvaro är mer efterlängtad än någonsin efter ett uteblivet VM under säsongen 2020 samt en begränsad mängd publik vid VM 2021.

All försäljning av hockey VM biljetter sker via IIHF:s officiella biljettportal eller ombud. När du köper hockey VM biljetter finns det flera olika typer som du kan välja mellan, där du även väljer vilken av värdstäderna som du vill kunna se matcher i. Här nedanför har vi summerat de olika biljettyper som finns att välja mellan, samt vilka priser som gäller för biljetterna till ishockey VM.

Intresseanmälan för att köpa biljetter

För första gången kommer biljettförsäljningen till hockey VM att ske i form av en lottning, där alla som är intresserade av att se mästerskapet på plats får göra en intresseanmälan. Utifrån dessa lottar man sedan fram de namn som får möjligheten att köpa sina önskade biljetter. Anledningen till att man nu använder sig av denna metod, som är vanligt förekomma i bland annat fotbollens värld, är att det inte bara ska handla om att vara först till kvarn för att kunna se ishockey på världsnivå.

Mellan 2 och 26 september 2021 går det att anmäla sitt intresse på den här länken. Du väljer då vilken dag du är intresserad av, samt vilken priskategori du vill köpa. I slutet av september sker sedan lottningen och de som får chansen att köpa biljetter meddelas om detta. De biljetter som inte blir köpta släpps sedan till försäljning för allmänheten i slutet av oktober.

Värt att notera är att detta lottnings-upplägg endast gäller för matcherna som spelas på huvud-arenan i Tampere, där Sverige kommer att hålla till under turneringen. För den som vill se en gruppspelsmatch i Helsingfors behöver man inte göra någon anmälan, utan dagsbiljetterna till dessa matcher släpps som vanligt den 2 september.

Olika biljettpaket

Alla biljettyper finns i olika prisklasser, utifrån var du vill sitta i arenan. Här presenterar vi mer information om de olika typerna av biljetter som finns att välja mellan till hockey VM 2022.

  • Dagsbiljetterna ger dig inträde till alla de matcher som spelas under den dagen i den valda staden. Antingen spelas det 2 eller 3 matcher per dag.
    Priserna för dagsbiljetterna skiljer sig åt och hänger delvis ihop med vilka och hur många matcher som spelas, samt vilken plats i arenan du väljer. För en vuxen kostar en dagsbiljett till gruppspelet mellan 15-355 Euro, samt 64-535 Euro för slutspelet.

  • Singelbiljetterna ger dig inträde till en enskild match och finns att köpa för såväl gruppspelet som slutspelet. Priserna för singelbiljetter är ännu inte presenterade och beroende på vilka lag som spelar. Singelbiljetterna släpps till försäljning i februari 2022 och antalet biljetter beror då på hur många dagspaket som tidigare har sålts.

  • Slutspelspaketet ger dig inträde till de två kvartsfinalerna, två semifinalerna, bronsmatchen och finalen som spelas i Tampere. Precis som för dagsbiljetterna behöver man anmäla sitt intresse för att kunna köpa detta paket. Priset ligger mellan 6051105 Euro.

  • Finalpaketet ger dig inträde till alla matcher under slutspelshelgen 28-29 maj, vilket inkluderar de två semifinalerna samt båda medaljmatcherna i Tampere. Precis som för dagsbiljetterna behöver man anmäla sitt intresse för att kunna köpa detta paket. Priset för detta paket ligger mellan 505-955 Euro.

Res till Hockey-VM 2022

När du reser till Hockey-VM i Finland kan du välja att själv ordna med resan eller så kan du anlita en researrangör. Ett exempel på en sportresearrangör är Nickes.com. De har arrangerat Sportresor sedan 1997 och erbjuder nu paket till Hockey-VM.

Att uppleva Hockey-VM på plats

När man är på plats i någon av VM-städerna finns det så mycket mer än bara matcherna att uppleva. Till exempel arrangerar IIHF en speciell fan zone i samtliga städer, där hockeyfansen kan samlas för att tillsammans titta på matcherna på storbildsskärm eller enbart komma in i stämningen. Att gå in på fan zone är helt gratis och man behöver inte ha en matchbiljett för inträde.

Förutom de arrangemang som IIHF står bakom är det många lokala arrangörer som skapar saker som ska ge besökarna en ännu bättre upplevelse av staden.

Tips när du planerar din VM-resa

När du har bestämt dig för att du kommer att göra en resa till någon av de två VM-destinationerna gäller det att sätta igång i god tid. I och med mästerskapets popularitet så är efterfrågan stor på flyg- och tågbiljetter och även trycket på hotell hög.

Om du vill spara en slant eller om det är slutsålt på hotellen så kan det vara bra att vara öppen för andra möjligheter. Exempelvis bo strax utanför VM-staden eller hyra från privatpersoner. Samma sak om om flygbiljetterna är slut så kan du flyga till en närliggande stad och sedan resa med tåg, buss eller hyra bil.

Boka paketresor till Hockey-VM

För den som vill slippa all planering, eller ifall matchbiljetterna tar slut, kan en färdig paketresa till mästerskapet vara ett alternativ. Idag finns det en många olika resebyråer som arrangerar sportresor där allt ifrån boende, resan tur och retur och matchbiljett. Ibland blir priset något högre för en paketresa än om du skulle arrangera det hela på egen hand, men samtidigt vet du att du har kunnig personal som kan hjälpa dig med allt du undrar över.

>> Hos Nickes.com kan du göra en intresseanmälan 

Boende under Hockey-VM

Tampere och Helsingfors är städer fyllda med hotell och du kan enkelt hitta boenden i flera olika prisklasser. I och med att VM-städerna är populära att besöka gäller det att vara ute i god tid om du vill få tag på just det boendet som du är ute efter. Under mästerskapet lär hotellen snabbt bli fullbokade, så det kan vara bra att redan nu titta på alternativen som finns att välja mellan.Booking.com

Hockey VM 2022 biljetter – Viktig information

Biljetter för enskilda matcher släpps till försäljning först i februari 2022. Hur många dessa singelbiljetter är beror helt och hållet på hur många paket som sålts sedan tidigare. Detta kan leda till att enstaka matcher redan i förväg riskeras att vara utsålda. Dagsbiljetterna för slutspelet börjar säljas i september året innan mästerskapet går av stapeln.

I lottningen av dagsbiljetter kan varje person köpa upp till sex biljetter till mästerskapet. Vid övriga biljettfrågor hänvisar vi till IIHF.