Nickes resa till hockey vm 2023

Välkommen till vår guide om hur du får tag på biljetter till världsmästerskapet i ishockey 2023. Mästerskapet kommer den här gången att spelas i Finland och Lettland, där publikens närvaro är mer efterlängtad än någonsin efter en begränsad mängd publik vid VM 2021. Finska staden Tammerfors kunde bjuda på ett VM under normala omständigheter i fjol och fansen får nu återvända till samma arena.


Sverige - Schweiz

När JVM 2023 anordnas under vintern görs även detta utan några direkta restriktioner, vilket är mycket efterlängtat.

All försäljning av biljetter till hockey VM sker via IIHF:s officiella biljettportal eller ombud. När du köper hockey VM biljetter finns det flera olika typer som du kan välja mellan, där du även väljer vilken av värdstäderna som du vill kunna se matcher i. Här nedanför har vi summerat de olika biljettyper som finns att välja mellan, samt vilka priser som gäller för biljetterna till ishockey VM.

Intresseanmälan för att köpa biljetter till hockey VM 2023

Numera kommer biljettförsäljningen till hockey VM att ske i form av en lottning, där alla som är intresserade av att se mästerskapet på plats får göra en intresseanmälan. Utifrån dessa lottar man sedan fram de namn som får möjligheten att köpa sina önskade biljetter. Anledningen till att man nu använder sig av denna metod, som är vanligt förekomma i bland annat fotbollens värld, är att det inte bara ska handla om att vara först till kvarn för att kunna se ishockey på världsnivå.

Mellan 22 september och 12 oktober 2022 går det att anmäla sitt intresse på hemsidan Ticketdraw.fi för matcherna i Tammerfors, samt Ticketdraw.lv för mötena i Riga. Fansen får då välja vilken speldag man är intresserad av, samt vilken priskategori som man önskade köpa. I mitten av oktober (17 oktober) sker sedan en lottning och de som får chansen att köpa biljetter meddelas om detta kort därefter. Fram till och med den 11 november har de som lottats fram möjligheten att köpa de biljetter som de efterfrågat. De biljetter som inte blir köpta släpps sdessa till försäljning för allmänheten den 21 november 2022.

Kampanjpriser för dig som ansöker

De dagsbiljetter som säljs fram till och med den 11 november finns tillgängliga till ett rabatterat pris, vilket gör det väl värt att redan då lägga vantarna på önskade biljetter. Tänk även på att de mest högprofilerade matcherna ofta säljs slut redan under denna fas av biljettförsäljningen.

Olika biljettpaket till VM 2023

Alla biljettyper finns i olika prisklasser, utifrån var du vill sitta i arenan. Här presenterar vi mer information om de olika typerna av biljetter som finns att välja mellan till hockey VM 2023.

  • Endagsbiljetterna ger dig inträde till alla de matcher som spelas under den dagen i den valda staden. Antingen spelas det 2 eller 3 matcher per dag.
    Priserna för endagsbiljetterna skiljer sig åt och hänger delvis ihop med vilka och hur många matcher som spelas, samt vilken plats i arenan du väljer. För en vuxen kostar en endagsbiljett till gruppspelet mellan 20-345 Euro, samt 155-545 Euro för slutspelet.

  • Singelbiljetterna ger dig inträde till en enskild match och finns att köpa för såväl gruppspelet som slutspelet. Priserna för singelbiljetter är ännu inte presenterade och beroende på vilka lag som spelar. Singelbiljetterna släpps till försäljning under våren och antalet biljetter beror då på hur många endagspaket som tidigare har sålts.

  • Slutspelspaketet ger dig inträde till de två kvartsfinalerna, två semifinalerna, bronsmatchen och finalen som spelas i Tammerfors. Paketet fanns tillgängligt under VM 2022 och det är ännu oklart om det kommer att erbjudas biljetter av denna typ under VM 2023.

  • Finalpaketet ger dig inträde till alla matcher under slutspelshelgen, vilket inkluderar de två semifinalerna samt båda medaljmatcherna. Paketet fanns tillgängligt under VM 2022 och det är ännu oklart om det kommer att erbjudas biljetter av denna typ under VM 2023.

Biljetter till Junior Hockey VM 2024

När JVM spelas på hemmaplan räknar arrangörerna med ett stort intresse för att se matcherna på plats. Från början var det sagt att försäljningen skulle dra igång den 14 februari 2023, men bara dagar innan detta datum meddelade Svenska Ishockeyförbundet att det hela skjuts fram till den 2 mars 2023, detta för att ge mer tid till att planera ett så bra schema som möjligt för både spelarna och fansen.

Biljett-typen som kommer att finnas tillgänglig är de populära dagsbiljetterna, där du får inträde till upp till tre matcher som spelas på samma arena under dagen. Priset för en dagsbiljett hänger ihop med vilka möten so utspelar sig, men planeras att kosta mellan 120 och 705 kronor. Det finns dessutom en begränsning på 15 biljetter per bokning till evenemanget.

Res till Världsmästerskapet i ishockey

När du reser för att se världsmästerskapet i ishockey på plats, kan du välja att själv ordna med resan eller så kan du anlita en researrangör. Ett exempel på en sportresearrangör är Nickes.com. De har arrangerat Sportresor sedan 1997 och erbjuder nu paket till Hockey-VM.

Att uppleva Hockey-VM på plats

När man är på plats i någon av VM-städerna finns det så mycket mer än bara matcherna att uppleva. Till exempel arrangerar IIHF en speciell fan zone i samtliga städer, där hockeyfansen kan samlas för att tillsammans titta på matcherna på storbildsskärm eller enbart komma in i stämningen. Att gå in på fan zone är helt gratis och man behöver inte ha en matchbiljett för inträde.

Förutom de arrangemang som IIHF står bakom är det många lokala arrangörer som skapar saker som ska ge besökarna en ännu bättre upplevelse av staden.

Tips när du planerar din VM-resa

När du har bestämt dig för att du kommer att göra en resa till någon av de två VM-destinationerna gäller det att sätta igång i god tid. I och med mästerskapets popularitet så är efterfrågan stor på flyg- och tågbiljetter och även trycket på hotell hög.

Om du vill spara en slant eller om det är slutsålt på hotellen så kan det vara bra att vara öppen för andra möjligheter. Exempelvis bo strax utanför VM-staden eller hyra från privatpersoner. Samma sak om om flygbiljetterna är slut så kan du flyga till en närliggande stad och sedan resa med tåg, buss eller hyra bil.

Boka paketresor till Hockey-VM

För den som vill slippa all planering, eller ifall matchbiljetterna tar slut, kan en färdig paketresa till mästerskapet vara ett alternativ. Idag finns det en många olika resebyråer som arrangerar sportresor där allt ifrån boende, resan tur och retur och matchbiljett. Ibland blir priset något högre för en paketresa än om du skulle arrangera det hela på egen hand, men samtidigt vet du att du har kunnig personal som kan hjälpa dig med allt du undrar över.

>> Hos Nickes.com kan du göra en intresseanmälan 

Boende under Hockey-VM

Tammerfors och Riga är städer fyllda med hotell och du kan enkelt hitta boenden i flera olika prisklasser. I och med att VM-städerna är populära att besöka gäller det att vara ute i god tid om du vill få tag på just det boendet som du är ute efter. Under mästerskapet lär hotellen snabbt bli fullbokade, så det kan vara bra att redan nu titta på alternativen som finns att välja mellan.Booking.com

Hockey VM 2023 biljetter – Viktig information

Biljetter för enskilda matcher släpps till försäljning först under våren 2023. Hur många dessa singelbiljetter är beror helt och hållet på hur många paket som sålts sedan tidigare. Detta kan leda till att enstaka matcher redan i förväg riskeras att vara utsålda.

I lottningen av dagsbiljetter kan varje person köpa upp till sex biljetter till mästerskapet. Vid övriga biljettfrågor hänvisar vi till IIHF.