Nickes resa till hockey vm 2023

Välkommen till vår guide om hur du får tag på biljetter till världsmästerskapet i ishockey 2025. Mästerskapet kommer den här gången att spelas på svenska mark, då i ett delat evenemang tillsammans med Danmark. Stockholm står som huvudsaklig värd och håller i både Tre Kronors gruppspel samt större delen av slutspelet. Samtidigt kommer resterande möten avgöras i danska Herning.

All försäljning av biljetter till hockey VM sker via IIHF:s officiella biljettportal eller ombud. När du köper hockey VM biljetter finns det flera olika typer som du kan välja mellan, där du även väljer vilken av värdstäderna som du vill kunna se matcher i. Här nedanför har vi summerat de olika biljettyper som finns att välja mellan, samt vilka priser som gäller för biljetterna till ishockey VM.

Intresseanmälan för att köpa biljetter till hockey VM 2025

Redan nu går det att anmäla sitt intresse för biljetter till hockey VM 2025 via det internationella Ishockeyförbundet, där man skriver upp sig som ett Verified Fan. Dessa kommer få tillgång till ett tidigt släpp av biljetter, samt en hel del användbar information innan alla andra.

IIHF har hittills inte delat med sig av speciellt mycket information rörande biljettförsäljningen, mer än att det officiella datumet att hålla koll på är den 3 oktober 2024. Då ska biljetterna släppas för allmänheten.

Så gick biljettförsäljningen till inför VM 2024

Biljettförsäljningen till hockey VM 20204 kom att ske i form av en lottning, där alla som var intresserade av att se mästerskapet på plats fick göra en intresseanmälan. Utifrån dessa lottade man sedan fram de namn som fick möjligheten att köpa sina önskade biljetter. Anledningen till att man använde sig av denna metod, som är vanligt förekomma i bland annat fotbollens värld, var att det inte bara skulle handla om att vara först till kvarn för att kunna se ishockey på världsnivå.

Mellan 20 juli och 15 september 2023 gick det att anmäla sitt intresse på hemsidan Ticketportal.cz för såväl matcherna i Riga som Ostrava. Fansen fick då välja vilken speldag man var intresserad av, samt vilken priskategori som man önskade köpa. I mitten av september (18-24 september) skedde sedan en lottning och de som fick chansen att köpa biljetter meddelades om detta kort därefter. Fram till och med den 8 oktober hade de som lottats fram möjligheten att köpa de biljetter som de efterfrågat. De biljetter som inte blev köpta släpptes sedan till försäljning för allmänheten den 10 oktober 2023.

Utvalda familjematcher till lägre pris

Det är ännu oklart om upplägget med familjematcher kommer att nyttjas under VM 2025, texten nedan kommer att uppdateras inför det kommande mästerskapet.

För att locka fler familjer till mästerskapet har enskilda lågprofilerade möten i spelschemat markerats som familjematcher, dit biljetterna säljs som enskilda singelbiljetter. Priserna för dessa enskilda matcher ligger på 190-390 tjeckiska kronor, vilket motsvarar ungefär 100-200 svenska kronor. Har du köpt en vanlig biljett för den matchdagen ingår alltså inte följande matcher i din biljett:

Familjematcher i Prag

  • Lördag 11 maj kl. 12:20 Storbritannien-Kanada
  • Lördag 18 maj kl. 12:20 Danmark-Schweiz
  • Tisdag 21 maj kl. 12:20 Österrike-Storbritannien

Familjematcher i Ostrava

  • Lördag 11 maj kl. 12:20 Frankrike-Kazakstan
  • Tisdag 21 maj kl. 12:20 Frankrike-Tyskland

Olika biljettpaket till VM 2024

Biljettinformationen nedan gäller för VM 2024, texten kommer att uppdateras inför VM 2025

Alla biljettyper finns i olika prisklasser, utifrån var du vill sitta i arenan. Här presenterar vi mer information om de olika typerna av biljetter som finns att välja mellan till hockey VM i Tjeckien.

  • Gruppspelsbiljetterna ger dig inträde till alla de matcher som spelas under den dagen i den valda staden. Antingen spelas det 2 eller 3 matcher per dag.
    Priserna för endagsbiljetterna skiljer sig åt och hänger delvis ihop med vilka och hur många matcher som spelas, samt vilken plats i arenan du väljer. För en vuxen kostar en endagsbiljett till gruppspelet mellan 1 180-2 980 tjeckiska kronor, vilket motsvarar ungefär 580-1 500 svenska kronor. Detta pris gäller för den billigaste biljettkategorin.

  • Slutspelsbiljetter ger dig inträde till de två matcher som spelas den dagen. Antingen handlar det om två kvartsfinaler (denna typ av biljett säljs både för Riga och Ostrava), två semifinaler eller båda medaljmatcherna. Priset för biljetter till slutspelet startar på 3 980 tjeckiska kronor (motsvarar ungefär 2 000 svenska kronor), 8 980 för semifinalerna (4 500 svenska kronor) och 9 680 för medaljmatcherna (5 000 svenska kronor).

Biljetter till Junior Hockey VM 2024

Biljettinformationen nedan gäller för JVM 2024, texten kommer att uppdateras inför JVM 2025

När JVM spelas på hemmaplan räknar arrangörerna med ett stort intresse för att se matcherna på plats. Från början var det sagt att försäljningen skulle dra igång den 14 februari 2023, men bara dagar innan detta datum meddelade Svenska Ishockeyförbundet att det hela skjuts fram till den 2 mars 2023, detta för att ge mer tid till att planera ett så bra schema som möjligt för både spelarna och fansen.

Biljett-typen som kommer att finnas tillgänglig är de populära dagsbiljetterna, där du får inträde till upp till tre matcher som spelas på samma arena under dagen. Priset för en dagsbiljett hänger ihop med vilka möten so utspelar sig, men planeras att kosta mellan 120 och 705 kronor. Det finns dessutom en begränsning på 15 biljetter per bokning till evenemanget.

Res till Världsmästerskapet i ishockey

När du reser för att se världsmästerskapet i ishockey på plats, kan du välja att själv ordna med resan eller så kan du anlita en researrangör. Ett exempel på en sportresearrangör är Nickes.com. De har arrangerat Sportresor sedan 1997 och erbjuder nu paket till Hockey-VM.

Att uppleva Hockey-VM på plats

När man är på plats i någon av VM-städerna finns det så mycket mer än bara matcherna att uppleva. Till exempel arrangerar IIHF en speciell fan zone i samtliga städer, där hockeyfansen kan samlas för att tillsammans titta på matcherna på storbildsskärm eller enbart komma in i stämningen. Att gå in på fan zone är helt gratis och man behöver inte ha en matchbiljett för inträde.

Förutom de arrangemang som IIHF står bakom är det många lokala arrangörer som skapar saker som ska ge besökarna en ännu bättre upplevelse av staden.

Tips när du planerar din VM-resa

När du har bestämt dig för att du kommer att göra en resa till någon av de två VM-destinationerna gäller det att sätta igång i god tid. I och med mästerskapets popularitet så är efterfrågan stor på flyg- och tågbiljetter och även trycket på hotell hög.

Om du vill spara en slant eller om det är slutsålt på hotellen så kan det vara bra att vara öppen för andra möjligheter. Exempelvis bo strax utanför VM-staden eller hyra från privatpersoner. Samma sak om om flygbiljetterna är slut så kan du flyga till en närliggande stad och sedan resa med tåg, buss eller hyra bil.

Boka paketresor till Hockey-VM

För den som vill slippa all planering, eller ifall matchbiljetterna tar slut, kan en färdig paketresa till mästerskapet vara ett alternativ. Idag finns det en många olika resebyråer som arrangerar sportresor där allt ifrån boende, resan tur och retur och matchbiljett. Ibland blir priset något högre för en paketresa än om du skulle arrangera det hela på egen hand, men samtidigt vet du att du har kunnig personal som kan hjälpa dig med allt du undrar över.

>> Hos Nickes.com kan du göra en intresseanmälan 

Boende under Hockey-VM

Stockholm och Herning är städer fyllda med hotell och du kan enkelt hitta boenden i flera olika prisklasser. I och med att VM-städerna är populära att besöka gäller det att vara ute i god tid om du vill få tag på just det boendet som du är ute efter. Under mästerskapet lär hotellen snabbt bli fullbokade, så det kan vara bra att redan nu titta på alternativen som finns att välja mellan.

Hockey VM 2024 biljetter – Viktig information

Specifik information om biljetterna till VM 2025 kommer inom kort

Biljetter för enskilda matcher släpps till försäljning först under våren 2024. Hur många dessa singelbiljetter är beror helt och hållet på hur många paket som sålts sedan tidigare. Detta kan leda till att enstaka matcher redan i förväg riskeras att vara utsålda.

I lottningen av dagsbiljetter kan varje person köpa upp till sex biljetter till respektive matchdag. Vid övriga biljettfrågor hänvisar vi till IIHF.

Uppdaterad 15 juli, 2024