Betsson

Res till Hockey VM 2020

Om du är intresserad av att åka till Lettland för att se 2021 års mästerskap på plats så finns det nu fortfarande ingen möjlighet till att köpa några VM-biljetter. Den självklara anledningen till detta är den pågående pandemin, men IIHF har ändå öppnat för att eventuellt starta en biljettförsäljning kort inpå mästerskapet om läget för smittspridningen skulle förändras.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

All försäljning av hockey VM biljetter sker via IIHF:s officiella biljettportal eller ombud. När du köper hockey VM biljetter finns det flera olika typer som du kan välja mellan, där du även väljer vilken av värdstäderna som du vill kunna se matcher i. Här nedanför har vi summerat de olika biljettyper som finns att välja mellan, samt vilka priser som gäller för biljetterna till ishockey VM.

Olika biljettpaket

Alla biljettyper finns i två olika prisklasser, utifrån var du vill sitta i arenan.

Notera att informationen nedan är från Hockey-VM 2019 i Slovakien. Om det kommer att säljas biljetter till hockey VM 2021 kommer vi att uppdatera den här sidan till aktuella priser.

 • Dagsbiljetterna ger dig inträde till alla de matcher som spelas under den dagen i den valda staden. Antingen spelas det 2 eller 3 matcher per dag.
  Priserna för dagsbiljetterna ligger på 49-588 schweiziska franc och hänger delvis ihop med vilka och hur många matcher som spelas.

 • Lagpaketet ger dig inträde till samtliga gruppspelsmatcher för ett specifikt lag. Totalt får du här se 7 matcher.
  Priserna för lagpaketen ligger på 219-849 schweiziska franc beroende på lag och biljettyp. Att följa Sverige kostar 259-789 franc.

 • Gruppspelspaketet ger dig inträde till alla gruppspelsmatcher i en av värdstäderna. Totalt får du här se 28 matcher.
  Priserna för gruppspelspaketet ligger på 869-3 049 schweiziska franc beroende på vilken biljettyp och grupp du väljer.

 • Slutspelspaketet ger dig inträde till kvartsfinalerna, semifinalerna, bronsmatchen och finalen som spelas i Zürich.
  Priserna för slutspelspaketet ligger på 849-1 419 schweiziska franc beroende på vilken biljettyp du väljer

 • Eventpaketet ger dig inträde till alla matcher som spelas i den utvalda värdstaden. Totalt för du här se 30 eller 34 matcher.
  Priserna för eventpaketet ligger på 959-4 239 schweiziska franc beroende på vilken biljettyp och stad du väljer. I eventpaketet för Zürich ingår samtliga semifinaler och medaljmatcher.

 • Singelbiljetterna ger dig inträde till en enskild match och finns att köpa för såväl gruppspelet som slutspelet.
  Priserna för singelbiljetter ligger på 19-389 schweiziska franc beroende på vilka lag som spelar.

Res till Hockey-VM 2021

När du reser till Hockey-VM i Lettland kan du välja att själv ordna med resan eller så kan du anlita en researrangör. Ett exempel på en sportresearrangör är Nickes.com. De har arrangerat Sportresor sedan 1997 och erbjuder nu paket till Hockey-VM.

Att uppleva Hockey-VM på plats

När man är på plats i någon av VM-städerna finns det så mycket mer än bara matcherna att uppleva. Till exempel arrangerar IIHF en speciell fan zone i samtliga städer, där hockeyfansen kan samlas för att tillsammans titta på matcherna på storbildsskärm eller enbart komma in i stämningen. Att gå in på fan zone är helt gratis och man behöver inte ha en matchbiljett för inträde.

Förutom de arrangemang som IIHF står bakom är det många lokala arrangörer som skapar saker som ska ge besökarna en ännu bättre upplevelse av staden.

Tips när du planerar din resa

När du har bestämt dig för att du kommer att göra en resa till någon av de två destinationerna gäller det att sätta igång i god tid. I och med mästerskapets popularitet så är efterfrågan stor på flyg- och tågbiljetter och även trycket på hotell hög.

Om du vill spara en slant eller om det är slutsålt på hotellen så kan det vara bra att vara öppen för andra möjligheter. Exempelvis bo strax utanför VM-staden eller hyra från privatpersoner. Samma sak om om flygbiljetterna är slut så kan du resa till en närliggande stad och sedan resa med tåg, buss eller hyra bil.

Boka paketresor till Hockey-VM

För den som vill slippa all planering, eller ifall matchbiljetterna tar slut, kan en färdig paketresa till mästerskapet vara ett alternativ. Idag finns det en många olika resebyråer som arrangerar sportresor där allt ifrån boende, resan tur och retur och matchbiljett. Ibland blir priset något högre för en paketresa än om du skulle arrangera det hela på egen hand, men samtidigt vet du att du har kunnig personal som kan hjälpa dig med allt du undrar över.

Boende under Hockey-VM

Riga är en stad fylld med hotell och du kan enkelt hitta boenden i flera olika prisklasser. I och med att VM-städerna är populära att besöka gäller det att vara ute i god tid om du vill få tag på just det boendet som du är ute efter. Under mästerskapet lär hotellen snabbt bli fullbokade, så det kan vara bra att redan nu titta på alternativen som finns att välja mellan.Booking.com

Hockey VM 2020 biljetter – Viktig information

Biljetter för enskilda matcher brukar vanligtvis börja säljas under februari månad. Hur många dessa singelbiljetter är beror helt och hållet på hur många paket som sålts sedan tidigare. Detta kan leda till att enstaka matcher redan i förväg riskeras att vara utsålda. Dagsbiljetterna för slutspelet börjar säljas i december året innan mästerskapet går av stapeln.

Varje person får endast köpa fyra biljetter per prisklass till mästerskapet. Sammanlagt kommer det att finnas drygt 430 000 biljetter till salu inför hockey VM 2019. Vid övriga biljettfrågor hänvisar vi till IIHF.