Betsson

World Cup of Hockey 2016 spelades på rinkar med NHL-mått, med NHL-regler och dömdes utav NHL-domare. Dessutom var det enbart spelare som till vardags spelar i den amerikanska ligan som deltog.

Turneringen inleddes med ett gruppspel där alla lag mötte varandra varsin gång. Efter detta gick de två främsta lagen ur vardera grupp till semifinal där segrarna sedan gick till den stora finalen. Här spelade man däremot inte en klassisk avgörande match, utan finalen bestod utav tre matcher där det lag med flest segrar vann.

Länder som ställde upp med egna landslag var Finland, Kanada, Ryssland, Sverige, Tjeckien och USA. Utöver dessa lag fanns det ett Europeiskt och ett Nordamerikanskt lag. Det Europeiska laget bestod utav spelare från Europeiska länder som inte representerades som ett eget lag. Det Nordamerikanska laget bestod i sin tur utav U23-spelare ifrån Kanada och USA.

Via länkarna nedan kan du läsa mer om hur grupperna såg ut under mästerskapet samt hur det gick för de olika lagen i deras matcher.

> Grupperna & tabellerna för World Cup hittar ni här

>Spelschema för World Cup hittar ni här!


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

World Cup är en turnering som har arrangerats vid flera tidigare tillfällen, men då inte på exakt samma sätt. Den succé som turneringen gjorde fick NHL att ta beslut om att hålla en ny upplaga utav turneringen under hösten 2020.