Powerplay 26/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 15:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Sverige – Kanada 2
2. W.Nylander – P-L.Dubois X2
3. Tyskland – Tjeckien 1X2
4. Schweiz – USA 1
5. Finland – Slovakien 1X
6. Carolina – NY Rangers 1X2
7. S.Aho – M.Zibanejad 1X2
8. Calgary – Edmonton 1

Torsdagar är synonymt med bra hockey och även om vi är inne i slutet av maj är denna vecka inget undantag, snarare tvärtom. Samtliga fyra kvartsfinaler i Hockey-VM tar plats på kupongen som även innehåller två fighter från Stanley Cup. Där ska Calgary kunna reducera i matchserien mot Edmonton. En H2H-duell från VM och NHL vardera gör raden komplett. Let’s go!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:19

💰 Spiken! – Schweiz

Schweiz ser ruskigt starka ut och har definitivt möjligheten att plocka hem ett historiskt VM-guld. När alpnationen är bättre än någonsin är USA i sin tur inte mycket för världen. Jänkarna har sett bleka ut och torde inte räcka till i denna kvartsfinal. Schweiz till semi!

💣 Skrällen! – Tyskland

Tyskland har de senaste åren visat hur svåra de är att bryta ner och det kommer troligen Tjeckien få erfara denna torsdag. Pastrnák har höjt nivån hos öl-vurmarna men som lag har de i ärlighetens namn inte sett något vidare ut. Knallen är definitivt inte otänkbar i den finska huvudstaden. Jobba in 1X till trevlig procent!

1. Sverige – Kanada 2

Sverige stod för ett godkänt gruppspel och slutade tvåa i tuffa Grupp B, men vad hjälpte det. Tre Kronor drog likväl kanske tuffast möjliga motstånd i Kanada. Transatlanterna har varit sömniga hittills men när det vankas slutspel steppar alltid NHL-stjärnorna upp. Det kommer ett Sverige, som inte sett alltför märkvärdiga ut, få känna på i Tammerfors denna torsdagseftermiddag. Som lag ser Kanada snäppet bättre ut och enligt undertecknad ska Lönnlöven gälla som knappa favoriter. När strecken säger något helt annat tornar tvåan upp som en magnifik värdespik. Till dessa priser säger hjärnan, tyvärr, svenskt uttåg redan i kvartsfinal.

2. William Nylander – Pierre-Luc Dubois X

Nylander stod för Sveriges mål senast mot Lettland och Toronto-stjärnan smällde även dit en puck i 7-1-vinsten mot Norge. Två mål på två matcher är såklart godkänt men känslan är att “Lill-Nyllet” har en bit till storformen. Winnipeg-forwarden Pierre-Luc Dubois toppar skytteligan med sex fullträffar tillsammans med Rasmus Asplund och där finns ett stort hot mot Tre Kronor denna torsdag, inte minst i powerplay. Då undertecknad tror på Kanada känns X2 som en vettig lösning i denna H2H.

3. Tyskland – Tjeckien X

Tjeckien stod för en sömnig insats i tisdags när de föll med 0-3 mot Finland. Lite rävspel fanns säkerligen bakom den förlusten då det innebar att tjeckerna slapp Kanada i kvartsfinal. Tyskland är en mer angenäm uppgift men samtidigt ska det sägas att Toni Söderholms örnar är en hockeynation som inte ska underskattas. Att Stützle är out skadad är ett avbräck men tyskarna har ett tryggt grundspel att falla tillbaka på och kan det få ett något bättre målvaktsspel av Grubauer kan de definitivt hota sitt östra grannland i Helsingfors. Här lämnas inget åt slumpen i en match som mycket väl kan gå längre än 60 minuter – måla på!

4. Schweiz – USA 1

Schweiz har minst sagt visat klassen i VM så här långt. Klockmakarna vann samtliga matcher i gruppspelet där framförallt 6-3-viktorian mot Kanada övertygar. Alpnationen har som bekant fått hem flera vassa lirare från NHL och ser oerhört giftiga ut framåt. Den lirare som varit allra bäst är dock Denis Malgin från ZSC Lions. Han toppar poängligan med tolv pinnar. USA får sägas vara en besvikelse även om truppen inte är den bästa. Amerikanerna landade rättvist in på en fjärdeplats i B-gruppen där de såg relativt torftiga ut offensivt. Bäst av alla var möjligen målman Swayman men han dras med lättare känningar och är ett osäkert kort här. Oavsett om Boston-målvakten kommer till spel eller ej slår jänkarna ur underläge i denna kvart. Fördel Schweiz som gott kan spikas upp till 50-55 procent.

5. Finland – Slovakien 1

Ynka fem mål släppte Finland in på sju matcher i gruppspelet. Det är tydligt vilka som är favoriter till att plocka hem guldet på söndag. Jalonens lejon ser minst sagt stabila ut och med hemmapubliken i ryggen ska det mycket till för att någon nation ska fälla bastubadarna. Slovakien kliver ut som stora underdogs i Tammerfors men visade karaktär när de slaktade Danmark med hela 7-1 i vad som kunde betraktas som en åttondelsfinal. Stjärnan Tomás Tatar klev fram och var magnifik i den viktorian och det vill till att Devils-spelaren är minst lika bra om Slovakien ska ha minsta chans. Kapacitet finns emellertid hos besökarna och när ettan streckas upp till månen är det inte fel att få med ett rensande kryss. 1X ramar in detta.

6. Carolina – NY Rangers 1

Det är lika på två i denna häftiga kvartsfinal sedan NY Rangers dragit det längsta strået i båda kamperna i Madison Square Garden. Shesterkin visade varför han är rankad som hela världens bästa målvakt där när Rangers effektivt tog död på Hurricanes offensiv. Kan gästerna hålla Carolinas stjärnspäckade förstafemma borta från målet finns förutsättningar att knycka en match i Raleigh, något varken Zibanejad och company eller Boston lyckats med i detta slutspel. Med tanke på vilken hemmastyrka Carolina visat upp ska de gälla som favoriter men känslan är att Rangers kan stå upp bra här. Läge att blicka brett i PNC Arena – alla tecken!

7. Sebastian Aho – Mika Zibanejad X

Två nordiskt lysande stjärnor från respektive gäng går upp mot varandra i en häftig H2H-duell. Aho har inte riktigt presterat enligt förväntan i slutspelet, även om finnen på intet sätt varit dålig. Zibanejad har i sin tur burit Rangers offensiv på sina axlar och är bara bakom Edmontons succétrio samt Kucherov i poängligan. Fem baljor har svensken stått för medan Aho noterats för fyra strutar. Krysset ligger alltid närmast till hands i dessa H2H:s men här lämnas inget åt slumpen. Känslan är att en av dessa lirare kliver fram och skjuter sitt lag till matchpuck. Utgå från mitten men täck helst upp.

8. Calgary – Edmonton 1

Det är tydlig fördel Edmonton i “Battle of Alberta” sedan Oilers även vunnit Game 4 och skaffat sig tre matchpuckar i denna konferenssemifinal. Evander Kane klev fram och stod för två nya fullträffar i 5-3-segern senast där även Nugent-Hopkins hittade nätet två gånger. Calgary har spelmässigt varit väl så bra i denna serie men har förtvivlat svårt att ta död på världens bästa kedja. Markström har i ärlighetens namn inte varit tillräckligt bra men svensken tillhör de absolut bästa målvakterna i sina bästa stunder och har kapacitet att stänga igen. Hemma i Scotiabank Saddledome ska Flammorna gälla som favoriter men tipparna stirrar sig blinda på de senaste resultaten och ser ut att måla upp tvåan hårdast. Då är det ett perfekt läge att gå emot och spika den värdemässigt fina ettan.

108 rader

1. Sverige – Kanada 2
2. W.Nylander – P-L.Dubois x2
3. Tyskland – Tjeckien 1×2
4. Schweiz – USA 1
5. Finland – Slovakien 1x
6. Carolina – NY Rangers 1×2
7. S.Aho – M.Zibanejad 1×2
8. Calgary – Edmonton 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.