Powerplay 25/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 01:04 (26/5)
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Colorado – St. Louis 1X2
2. Springfield – Charlotte 1X2
3. Rochester – Laval Rocket 12
4. Milwaukee – Chicago Wolves 2
5. Sverige – Kanada 2
6. Tyskland – Tjeckien 1X2
7. Finland – Slovakien 1X
8. Schweiz – USA 1

Onsdagens Powerplay (eller torsdagens om man så vill) inleds natten till torsdag med fyra fighter från andra sidan “pölen”. Den hetaste utspelas i Ball Arena där Colorado kan bli klart för konferensfinal. Därutöver ska tre duster i Calder Cup avhandlas innan vi riktar fokus mot torsdagens kvartsfinaler i Hockey-VM. Där ser värdet på Kanada, som ställs mot Tre Kronor, ut att bli magiskt. Nedan har ni kött på benen i jakten på åtta rätt. Häng med!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 01:04 – 26/5

💰 Spiken! – Schweiz

Schweiz ser ruskigt starka ut och har definitivt möjligheten att plocka hem ett historiskt VM-guld. När alpnationen är bättre än någonsin är USA i sin tur inte mycket för världen. Jänkarna har sett bleka ut och torde inte räcka till i denna kvartsfinal. Schweiz till semi!

💣 Skrällen! – St. Louis

Slutspelsmeriterade St. Louis har inte räckt till mot stjärnspäckade Colorado och kommer av allt att döma få se Avalanche avancera till konferensfinal. Någon match till kan dock Noterna ta och när X2 streckas ner i källaren är det tecken som måste med i Ball Arena. Go, Blues!

1. Colorado – St. Louis X

Colorado har kopplat ett järngrepp om denna kvartsfinal efter dubbla triumfer i Missouri. Avalanche, som är favoriter till att plocka hem Stanley Cup, leder nu med 3-1 i matcher och förväntas avgöra hemma i Ball Arena. Nazem Kadri har varit stekhet och det har totalt sett inte varit något snack i denna serie. Samtidigt ska St. Louis, med sin stora slutspelsrutin, inte underskattas och även om Noterna inte lär vända detta underläge kan de mycket väl få med sig någon match till. Då krävs det att Husso kommer upp med en bra insats mellan stolparna i skadade Binningtons frånvaro. När ettan seglar iväg är det läge att blicka brett i Denver och försöka jobba in en knall. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

2. Springfield – Charlotte 1

Springfield, som får en osökt att tänka på The Simpsons, visade klass när de slog tillbaka de regerande mästarna (2018/19), Charlotte, med hela 6-0 hemma i Massachusetts. Sam Anas hade en stor kväll samtidigt som unga Joel Hofer, som stått två matcher för St. Louis Blues denna säsong, var omutlig mellan stolparna. Gästande Checkers har med det sagt potential att göra match av denna serie, där finns trots allt flera poängmakare av rang. Hemmahörande Thunderbirds, som vann Atlantic Division, agerar favoriter i kraft av hemmaplan, men då ettan streckas väl högt välkomnas garderingar omgående. Helst alla tecken.

3. Rochester – Laval Rocket 2

Laval Rocket, farmarlag till Montreal Canadiens, lyckades efter många om och men ta sig förbi Syracuse Crunch i åttondelen. I kvarten har det gått lättare och kanadickerna har chansen att svepa Rochester efter dubbla vinster hemma i Place Bell. Danick Martel, har varit stekhet med fyra strutar och Cayden Primeau har agerat magisk sista utpost. Rochester har sett tröttkört ut men ska inte räknas bort när serien vänder till New York. Buffalos farmarlag har en klasspelare i tysken Jason Peterka men måste få ett bättre målvaktsspel. Tvåan först, ettan sedan.

4. Milwaukee – Chicago Wolves 2

Det har inte varit något snack hittills i “Slaget om Michigansjön”. Vargarna från Chicago har käkat upp Amiralerna från Milwaukee. 6-2 i det inledande mötet följdes upp med en 8-2-slakt där NHL-meriterade Stefan Noesen hade lekstuga och stod för ett hattrick. Wolves har nu fem raka vinster i AHL-slutspelet och 28-8(!) i målskillnad. Det är svårt att se vilka som ska stoppa Wolves mot titeln men Adam Wilsbys Milwaukee gör det definitivt inte. Här finns det en uppenbar risk att tvåan springer iväg lite väl mycket men det kan inte hjälpas. Spika och gå vidare.

5. Sverige – Kanada 2

Sverige stod för ett godkänt gruppspel och slutade tvåa i tuffa Grupp B, men vad hjälpte det. Tre Kronor drog likväl kanske tuffast möjliga motstånd i Kanada. Transatlanterna har varit sömniga hittills men när det vankas slutspel steppar alltid NHL-stjärnorna upp. Det kommer ett Sverige, som inte sett alltför märkvärdiga ut, få känna på i Tammerfors denna torsdagseftermiddag. Som lag ser Kanada snäppet bättre ut och enligt undertecknad ska Lönnlöven gälla som knappa favoriter. När strecken säger något helt annat tornar tvåan upp som en magnifik värdespik. Till dessa priser säger hjärnan, tyvärr, svenskt uttåg redan i kvartsfinal.

6. Tyskland – Tjeckien X

Tjeckien stod för en sömnig insats i tisdags när de föll med 0-3 mot Finland. Lite rävspel fanns säkerligen bakom den förlusten då det innebar att tjeckerna slapp Kanada i kvartsfinal. Tyskland är en mer angenäm uppgift men samtidigt ska det sägas att Toni Söderholms örnar är en hockeynation som inte ska underskattas. Att Stützle är out skadad är ett avbräck men tyskarna har ett tryggt grundspel att falla tillbaka på och kan det få ett något bättre målvaktsspel av Grubauer kan de definitivt hota sitt östra grannland i Helsingfors. Här lämnas inget åt slumpen i en match som mycket väl kan gå längre än 60 minuter – måla på!

7. Finland – Slovakien 1

Ynka fem mål släppte Finland in på sju matcher i gruppspelet. Det är tydligt vilka som är favoriter till att plocka hem guldet på söndag. Jalonens lejon ser minst sagt stabila ut och med hemmapubliken i ryggen ska det mycket till för att någon nation ska fälla bastubadarna. Slovakien kliver ut som stora underdogs i Tammerfors men visade karaktär när de slaktade Danmark med hela 7-1 i vad som kunde betraktas som en åttondelsfinal. Stjärnan Tomás Tatar klev fram och var magnifik i den viktorian och det vill till att Devils-spelaren är minst lika bra om Slovakien ska ha minsta chans. Kapacitet finns emellertid hos besökarna och när ettan streckas upp till månen är det inte fel att få med ett rensande kryss. 1X ramar in detta.

8. Schweiz – USA 1

Schweiz har minst sagt visat klassen i VM så här långt. Klockmakarna vann samtliga matcher i gruppspelet där framförallt 6-3-viktorian mot Kanada övertygar. Alpnationen har som bekant fått hem flera vassa lirare från NHL och ser oerhört giftiga ut framåt. Den lirare som varit allra bäst är dock Denis Malgin från ZSC Lions. Han toppar poängligan med tolv pinnar. USA får sägas vara en besvikelse även om truppen inte är den bästa. Amerikanerna landade rättvist in på en fjärdeplats i B-gruppen där de såg relativt torftiga ut offensivt. Bäst av alla var möjligen målman Swayman men han dras med lättare känningar och är ett osäkert kort här. Oavsett om Boston-målvakten kommer till spel eller ej slår jänkarna ur underläge i denna kvart. Fördel Schweiz som gott kan spikas upp till 50-55 procent.

108 rader

1. Colorado – St. Louis 1×2
2. Springfield – Charlotte 1×2
3. Rochester – Laval Rocket 12
4. Milwaukee – Chicago Wolves 2
5. Sverige – Kanada 2
6. Tyskland – Tjeckien 1×2
7. Finland – Slovakien 1x
8. Schweiz – USA 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 25 maj, 2022