Powerplay 27/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 01:59
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. St. Louis – Colorado 2
2. D.Perron – N.MacKinnon X2
3. Milwaukee – Chicago Wolves 2
4. Colorado Eagles – Stockton 1X2
5. Finland – USA 1X2
6. Kanada – Tjeckien 2
7. NY Rangers – Carolina 1X2
8. Charlotte – Springfield X2

Intressant Powerplay som förutom de två semifinalerna från VM i Finland också tar oss genom en handfull slutspelsfajter från Nordamerika. Därtill kryddas också mötet St. Louis – Colorado med en lurig head-to-head mellan Perron och MacKinnon. Guiden till åtta friska rätt ligger nedan. Notera det sena spelstoppet samt att kupongen går i mål under natten till söndag. Nu droppar vi pucken!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 01:59

💰 Spiken! – Chicago Wolves

Vargarna har varit ett av AHL:s bästa lag i år och föll en aning på eget grepp i föregående fajt. Nu bjuder inte gästerna Milwaukee på något och avgör serien. Bra tvåa.

💣 Skrällen! – USA

Finland har en enorm press på sig inför semin mot USA. Något som vi tror David Quinn och hans herrskap mycket väl kan nyttja till sin fördel. Amerikanerna var lysande mot Schweiz och kan givetvis skaka om värdnationen också. Tvåan ska med.

1. St. Louis – Colorado 2

Blues vann en rafflande match 5 i Denver efter att de blåklädda lyckats vända 0-3 till seger i förlängningen. En skalp som därmed reducerade serien till 2-3 i matcher och nu får St. Louis chansen att ta det hela till en game 7 om Thomas, Tarasenko och company mäktar med att vinna denna hemmamatch. Avs är hursomhelst favoriter trots bortabana och kommer MacKinnon, Landeskog, Makar och övriga upp i nivå ska gästerna kunna lösa sin första konferensfinal på 20 år. Pennan från höger.

2. David Perron – Nathan MacKinnon X

Nathan MacKinnon har i och med 13 pinnar i slutspelet återigen traskat över 100 poäng under säsongen. “MacK” har därtill hittat nätet vid åtta av nio tillfällen så långt i Stanley Cup varav tre baljor kom i 4-5-förlusten häromsistens. David Perron svarar upp bra mot dessa siffror. 33-åringens nio mål på elva matcher i slutspelet är veteranens bästa notering någonsin i NHL:s knockout-spel. Här tror vi som nyligen nämnt ändå mer på Avs i själva matchen vilket gör X2 till vägen att gå i head-to-head-duellen.

3. Milwaukee – Chicago Wolves 2

I serien mellan Milwaukee och Chicago har vi hittills fått skåda idel hemmasegrar. Det innebär dock inte att vi tror på Admirals i denna fjärde fajt. Cody Glass var kreatören till Milwaukees 4-2-viktoria häromsistens via sina tre assist men sett till helheten är det ändå Jesper Sellgren och hans vargar som varit bäst där herrar som Noesen, Poturalski med flera varit utmärkta. Gästerna ska hållas högre och är ett av AHL:s klart mest lysande lagbyggen. Tvåan kan absolut testas som singel.

4. Colorado Eagles – Stockton X

Stockton har varit kliniska i sina fem första slutspelsmatcher. Farmarklubben till Calgary Flames har vunnit samtliga matcher i knockout-spelet och hittills i dubbla bataljer har ännu inte Eagles lyckats pressa in en enda puck bakom omutlige Dustin Wolf i Heat-kassen. Örnarna från Loveland kan ändå inte räknas bort. Spelare för spelare är inte värdklubben mycket sämre och herrar som Sikura och Sherwood kan på egen hand vinna matcher åt sitt lag. Ett tidigt fall för helgarderingspennan.

5. Finland – USA 2

USA gjorde en fenomenal kvartsfinal mot Schweiz och plockade bort alpnationen fullständigt. 3-0-viktorian var rakt igenom rättvis och därmed kommer nordamerikanerna åter få spela om medaljer. Finland står i vägen i nationens jakt på finalbiljetten. Här gäller det för David Quinn att koppla på sina mannar till hundra procent då ett hav av finländare kommer försöka bära fram sina blåvita lejon till framgång. Värdnationen hade lite trubbel med Slovakien i kvarten men kunde över 60 minuter mala ner Tatar och company där bjässen Marko Anttila var planens dominant. Jämn match att vänta även denna eftermiddag. Med smygvärde i österled kladdar vi därför på med 1X2 och hoppas på en amerikansk knall i Tammerfors.

6. Kanada – Tjeckien 2

Kanada visade enorm moral och en hel del medstuds då Lönnlöven vände 0-3 mot Sverige och vann i förlängningen (4-3). Tre Kronor är därmed utslagna medan de regerande världsmästarna fortsatt har chansen att spela om guldet. Tjeckien blir dock en ruskigt tuff motståndare. Pastrnák och company har växt in i tävlingen och nationens powerplay är stundtals fullkomligt utomjordiskt. Ska Kanada hänga med i svängarna gäller det att inte sitta alltför mycket i fel bås. Tvåan är i våra ögonen ett riktigt spännande drag.

7. NY Rangers – Carolina X

Carolina är en seger från konferensfinal efter att Hurricanes vunnit med 3-1 hemma i Raleigh i förra mötet. New York-klubben var förvånansvärt uddlösa och sköt bara 17 skott på mål. Hemma i Madison Square Garden ska ändå Rangers kunna bjuda upp till bättre dans. Zibanejads lina med Kreider och Vatrano är spännande att titta på och dessutom har Adam Fox varit fenomenal offensivt från sin backplats. Väldigt svårsiad game 6 där vi gör allra bäst i att pumpa på med tecken. 1X2 från start därmed.

8. Charlotte – Springfield 2

Charlotte klev in till denna kvartsfinal i Calder Cup med gott hopp. Två matcher in i serien har dock Checkers kniven mot strupen efter två raka nederlag. Den senaste förlusten sved rejält då Florida Panthers farmargäng både hade 2-0 och 3-2 men föll till slut ändå. Springfield är i exceptionellt fin form. Nio raka vinster kan Thunderbirds stolt visa upp, däribland finns inte mindre än fyra fajter med nollan bakåt intakt. Självförtroendet på topp, en stabil defensiv samt målvakt och ett vägvinnande spel. Det luktar semifinal om gästerna lång väg. Tvåan först.

108 rader

1. St. Louis – Colorado 2
2. D.Perron – N.MacKinnon x2
3. Milwaukee – Chicago Wolves 2
4. Colorado Eagles – Stockton 1×2
5. Finland – USA 1×2
6. Kanada – Tjeckien 2
7. NY Rangers – Carolina 1×2
8. Charlotte – Springfield x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 27 maj, 2022