Powerplay 24/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 15:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Slovakien – Danmark 1X2
2. USA – Norge 1
3. Finland – Tjeckien 1X2
4. Kanada – Frankrike 1
5. NY Rangers – Carolina 1
6. Edmonton – Calgary 1X2
7. E.Kane – E.Lindholm 1X
8. Stockton – Colorado Eagles 12

Gruppspelet i Hockey-VM når sin vägs ände denna tisdag när de sista kvartsfinalisterna ska bli klara. Där går Slovakien och Danmark en häftig duell om vilket lag som slutar fyra i Grupp A. Två NHL-fighter med en tillhörande head-to-head samt en AHL-dust tar kupongen i mål. Notera tidigt spelstopp. Nu gasar vi mot åtta rätt!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:19

💰 Spiken! – Kanada

Kattens lek med råttan att vänta när Kanada och Frankrike ställs mot varandra. Transatlanterna spelar troligen för en bättre lottning i kommande slutspel och ska inte ha några problem att städa av ett betydligt sämre Frankrike. Ettan är odiskutabel.

💣 Skrällen! – Tjeckien

Finland har övertygat så här långt men det är framförallt defensivt guldfavoriten sett ruggiga ut. Tjeckien, med David Pastrnák i laget, blir en tuff nöt att knäcka för Lejonen. Inte omöjligt att Boston-stjärnan tystar publiken i Tammerfors. Bra skrällchans.

1. Slovakien – Danmark X

Det är uppdukat för ett riktigt nervpiller i Helsingfors under tisdagseftermiddagen när dessa nationer gör upp om den sista kvartsfinal-biljetten. Dessa rader sätts på pränt innan Danmarks match under måndagen mot Kanada men oavsett utgång där kommer denna fight gälla avancemang. Blir det torsk för vårt grannland där är det vinnaren i denna batalj som tar sig vidare, även om så sker efter sudden. Ingen av nationerna har i ärlighetens namn imponerat i mästerskapet men de har lyckats plocka trepoängare mot de tre sämre lagen i denna svaga grupp. Slovakien känns snäppet spetgisare men detta jämnas ut av att Danmark har en av turneringens bästa målvakter så här långt i Sebastian Dahm. Tätt och målsnålt är ingen vild gissning. Detta kan mycket väl gå längre än 60 minuter.

2. USA – Norge 1

USA kan ha löst slutspelsbiljetten redan inför denna avslutande omgång om de tar poäng mot Tjeckien under måndagen. Oavsett lär det inte påverka utgången här då det råder klasskillnad dessa nationer emellan. Amerikanerna känns förvisso inte som någon av de hetare medaljkandidaterna där de haft svag offensiv produktion från egentligen samtliga enheter, men utifrån hur bleka Norge sett ut ska transatlanterna inte ha några problem att segra. Precis som odds och streck antyder är detta en glasklar etta.

3. Finland – Tjeckien X

Tungviktsmöte i vad som kommer vara en viktig match för båda lagen. Beroende på utgång för Tjeckien mot USA under måndagen så kommer de spela för kvartsfinal eller att kunna passera Finland i toppen av tabellen. Värdnationen har i sin tur en förstaplats att försvara vilken är väl så viktig då det innebär en tacksam lott i kvartsfinal. Lejonen har sett ruggigt stabila ut bakåt där Olkinuora varit rena rama väggen men samtidigt har Tjeckien börjat hitta rätt efter en svag start och kört över både Lettland och Norge de två senaste matcherna. David Pastrnák har varit precis den injektion som tjeckerna behövde och får anses vara en av hela VM:s bästa spelare. Med honom på isen går inte Finland säkert. Gardera friskt och jobba in minst en bortapinne.

4. Kanada – Frankrike 1

Det ska inte vara något snack i Helsingfors under tisdagskvällen när dessa fransk-språkiga nationer går i klinch. Kanada kommer åtminstone spela för andraplatsen här (förutsatt att de slår Danmark) och även om transatlanterna möjligen kommer gå på lite sparlåga inför det kommande slutspelet råder naturligtvis stor klasskillnad. Frankrike har gjort ett fullt godkänt mästerskap där stjärnan Alexandre Texier burit snigelätarna, men över 60 minuter har inte fransmännen orkat stå emot de tyngre nationerna. Det kommer de inte göra här heller. Given etta.

5. NY Rangers – Carolina 1

New York Rangers tog en helt nödvändig seger här i Madison Square Garden senast när de reducerade till 1-2 i matchserien. En viss Mika Zibanejad satte tonen med både mål och assist och längst bak var Shesterkin den jätte som han varit under stora delar av säsongen. 26-åringen motade 43 av 44 skott i 3-1-segern. Möjligen att Carolina kommer darra lite nu och även om prestationen var fullt godkänd senast så har NY Rangers varit väl så bra i denna matchserie. Hemmaplan har hittills varit en betydande faktor och var så även i lagens konferenskvartar. Faktum är att Carolina torskat samtliga sina fyra bortamatcher i slutspelet så här långt. Ettan gillas i denna jämnstreckade drabbning.

6. Edmonton – Calgary 2

Battle of Alberta har bjudit på sanslös hockeyunderhållning så här långt även om senaste mötet var ett mer tillknäppt sådant. Edmonton drog det längsta strået då efter att firma McDavid/Draisaitl/Kane dominerat fullständigt, men det var ändå lite nervös hos Oilers då en storspelande Mike Smith utgick skadad. Den rutinerade burväktaren återvände dock till isen efter en stund, vilket såklar lovar gott inför fortsättningen. Calgary måste hålla Edmontons superspelare utanför skottsektorn vilket de inte lyckats med i matchserien så här långt. Som lag är ändå Flammorna bättre och här har de god chans att utjämna. Tvåan först men helst hela bältet.

7. Evander Kane – Elias Lindholm X

Evander Kane stänkte dit tre mål i 4-1-vinsten senast och toppar hela slutspelets skytteliga med tio fullträffar. Den skandalomsusade 30-åringen blandar dock högt med lågt och det är svårt att se vilken Kane man får se här. Elias Lindholm har stått för ett fullt godkänt slutspel efter sin succéartade grundserie men har inte fått det att lossna i denna serie. Det har varit öppna spjäll mellan dessa rivaler men troligen får vi se en något mer kontrollerad tillställning denna viktiga Game 4. Då är det läge att inleda med krysset som alltid är bra i dessa H2H. Ettan agerar följeslagare med tanke på hur stekhet Kane varit i slutspelet.

8. Stockton – Colorado Eagles 2

Konferenssemifinal i AHL då dessa lag möts för andra gången på två dagar. När dessa rader sätts på pränt är det således oklart vilka som plockat hem rond 1. Båda har gått rent i slutspelet fram till denna serie men det är Colorado Eagles som imponerat mest. Örnarna har stått för sanslösa 30 mål på fem fighter där föga förvånande Jason Megna varit en av lagets bästa spelare. Stockton vann Pacific Division och slog enkelt tillbaka Bakersfield i förra rundan. Calgarys farmarlag får finna sig i att slå ur knappt underläge men detta känns ovisst i vad som ska kunna bli en målrik historia. “Gubbgarderingen” (etta-tvåa) är en vettig lösning i Kalifornien.

108 rader

1. Slovakien – Danmark 1×2
2. USA – Norge 1
3. Finland – Tjeckien 1×2
4. Kanada – Frankrike 1
5. NY Rangers – Carolina 1
6. Edmonton – Calgary 1×2
7. E.Kane – E.Lindholm 1x
8. Stockton – Colorado Eagles 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.