Powerplay 21/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 15:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Kanada – Schweiz 1X2
2. Österrike – Finland 1X2
3. Norge – Tjeckien 2
4. Italien – Slovakien X2
5. St. Louis – Colorado 2
6. Chicago Wolves – Milwaukee 1X
7. Storbritannien – Lettland 2
8. Kazakstan – Tyskland 1X2

Häftig kupong där VM, Stanley Cup och Calder Cup ånyo hamnar i strålkastarljuset. Tjeckien tornar upp som kupongens bank samtidigt som Schweiz, Österrike och Kazakstan är potentiella skrällmakare. Nu gasar vi mot åtta rätt!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:19

💰 Spiken! – Tjeckien

David Pastrnák anslöt nyligen till det tjeckiska landslaget som stundtals haft det kämpigt i detta VM. Boston-stjärnan visade klass direkt med 1+1 i segern mot Lettland. Ett klasser sämre Norge väntas bli ett enkelt byte för ölnationen. Tvåa!

💣 Skrällen! – Kazakstan

Viktor Svedberg och company har stått för två imponerande insatser i rad och kanske blir det tredje gången gillt för centralasiaterna när Tyskland står för motståndet. Dra till med alla tecken och jobba in skrällen!

1. Kanada – Schweiz 2

Kanada har inga roliga minnen när det kommer till deras möten med Schweiz. Senast nationerna gick i klinch med varandra i VM-sammanhang, i kvartsfinalen 2019, krävdes det ett avgörande i sudden innan Lönnlöven kunde pusta ut. Året innan det drog alpnationen den längsta stickan (3-2) och gubbar som Genoni och Corvi fanns på isen även då. Kanadickerna är inte så överlägsna som vi är vana att se dem, vilket betyder att det uppstår en fin öppning för schweizarna som troligen skulle älska att knäppa Claude Juliens stormakt på näsan igen. Alla tecken!

2. Österrike – Finland X

En potentiell kupongrensare uppenbarar sig i Tampere där Österrike kan slå ur underläge mot ett Finland som “bara ska vinna”. Jukka Jalonens vitblå krigare skrinnar ut i Nokia Arena med enorm press på sina axlar, och även om oddsmakarna värderar värdnationens segerchans till en bit över 90 procent så är österrikarna alltid kluriga att möta. Fråga bara spelarna i det tjeckiska landslaget. Får firma Haudum/Kasper fart under grillerna är en skräll från alpnationen troligare än vad strecken gör gällande. Våga plocka med 1X i jakten på de riktigt stora slantarna!

3. Norge – Tjeckien 2

Tjeckien, som vacklade en aning tidigare under turneringen, mår bevisligen gott av att Boston-stjärnan David Pastrnák tog första bästa flyg till Finland efter uttåget från Stanley Cup. Den 25-årige forwarden stod för ett mål och en assist direkt när Lettland besegrades med 5-1. Norge får som vanligt förlita sig på Olimb-bröderna och Frölundas Rosseli Olsen, men presterar tjeckerna som i den senaste matchen lär våra grannar från väst, som är klasser sämre, få kasta in handduken tidigt. Tvåan är en gedigen spik.

4. Italien – Slovakien 2

Italien slåss för att undvika degradering från A-VM. Lyckas inte pastamakarna vinna mot Slovakien lutar det åt att det blir en jumbofinal mot bottenkonkurrenten Kazakstan i gruppspelets sista omgång. Slovakerna, som sensationellt knep bronset i OS tidigare i år, har inte övertygat i VM så här långt. Som exempel på det fick Craig Ramsays landslag, med NHL-stjärnan Tomás Tatar i spetsen, slita hårt för att besegra Kazakstan senast. Med tanke på att slovakerna är betydligt bättre spelare för spelare agerar tvåan utgång, men krysset, som har trevlig rensarpotential, får gärna sällskapa om resurser finns.

5. St. Louis – Colorado 2

Colorado har hittills haft svårt att svara upp mot pressen som kommer med det tydliga favoritskapet i kvartsfinalserien mot St. Louis. Landeskog och company drog med nöd och näppe det längsta strået i den inledande matchen och kördes därefter över i Game 2. Lavinerna, som enligt många experter har vad som krävs för att gå hela vägen i år, ligger risigt till om de inte lyckas stjäla minst en av de två kommande matcherna i Missouri. De hemmahörande Noterna har gjort det riktigt bra så här långt, men laget förlitar sig ofta på förstakedjan med Perron, O’Reilly och Schenn den sistnämnde vikarierade dock som center i andralinan senast ska sägas) Så fort nyss nämnda trojka inte levererar riskerar värdarna att bli ett enkelt byte för ett Avalanche med bättre bredd. Trots värdarnas fina prestation senast är värdet på högerflanken för bra för att blunda för. Tvåan kan gott spikas hela vägen upp till 55 procent!

6. Chicago Wolves – Milwaukee 1

Chicago Wolves, med SHL-bekantingarna Jesper Sellgren och Noel Gunler i spelartruppen, var totalt överlägsna mot Rockford i andrarundan. Vargarna stod för en så kallad svepning (3-0 i matcher) och bör ha mer krafter kvar jämfört med Milwaukee som gick vinnande ur en riktig nagelbitare mot Manitoba. Avancemanget var för övrigt det första på över tio år för Admirals, som samarbetar med Nashville Predators i NHL. Känslan är att värdarna, som är farmarlag till Carolina Hurricanes, ska vara numret större över fem matcher. Att Ryan Warsofskys adepter dessutom haft en enklare resa fram till kvartsfinalen talar än mer till deras fördel. Ettan plitas ned först, men räcker stålarna kan krysset gott ackompanjera.

7. Storbritannien – Lettland 2

Storbritannien manglades som väntat av värdnationen Finland (0-6) vilket betyder att britterna alltjämt ligger sist i Grupp B. Som situationen ser ut just nu måste Peter Russells manskap vinna mot Lettland för att ha en chans att avancera från jumboplatsen. Lettland, med förstakedjan Ronalds Kenins, Rodrigo Abols och Rudolfs Balcers i frontlinjen, har stått för en rad fina insatser så här långt. Balcers stod bland annat för två kassar i segern mot Österrike senast. Balterna ska, vid seger mot Storbritannien, ses med chans att nå slutspel. Tvåan gillas upp till 70 procent!

8. Kazakstan – Tyskland X

Kazakstan har gjort det bra i två raka matcher. Centralasiaterna pressade självaste Kanada i den näst senaste omgången och följde upp med att komma ytterst nära att lägga Slovakien på rygg. Tungt för Viktor Svedberg och company såklart. Nu är goda råd dyra för de blåklädda underhundarna som skulle må gott av att ta poäng mot Tyskland. Det råder inga tvivel kring att de tyska Örnarna är det klart bättre laget, men med tanke på Kazakstans formkurva pekar spikrakt uppåt kan det vara kul att gå för skrällen. Särskilt med tanke på att förhandsfavoriten saknar skadade NHL-spelaren Tim Stützle. Alla tecken!

108 rader

1. Kanada – Schweiz 1×2
2. Österrike – Finland 1×2
3. Norge – Tjeckien 2
4. Italien – Slovakien x2
5. St. Louis – Colorado 2
6. Chicago Wolves – Milwaukee 1x
7. Storbritannien – Lettland 2
8. Kazakstan – Tyskland 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 21 maj, 2022