Ulf Lundberg kommer att ta över förbundskaptensrollen efter nuvarande förbundskaptenen Ylva Martinsen. Avtalet mellan Lundberg och förbundet startar 1 maj och är ett tvåårsavtal. 

Den nuvarande förbundskaptenen Ylva Martinsens kontrakt löper ut den sista april i år. Nu står det klart vem som kommer bli hennes ersättare och det är Ulf Lundberg.

Lundberg har tidigare varit både assisterande och huvudtränare för Småkronorna (U-16 och U-17), han har även varit huvudtränare i Södertälje SK. Men från och med 1 maj kommer han alltså vara tränare för Damkronorna.

Årets säsong för Damkronorna har blivit inställd på grund av coronaviruset så Lundbergs uppdrag blir att få ihop ett så slagkraftigt lag till nästa års VM, hans kontrakt sträcker sig även över OS i Peking 2022.

– Att få uppdraget som förbundskapten för Damkronorna känns väldigt spännande och stimulerande. Att få representera ett svenskt landslag är stort. Det händer många bra saker i svensk flick-och damhockey nu. Jag ser stor potential framåt så det känns väldigt kul och inspirerande att vara med och leda och bidra till utvecklingen framöver, säger Ulf Lundberg i pressmeddelande till Svenska Ishockeyförbundet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här