Expekt

Dags för damernas VM-kvartsfinal. I Utica väntar tuffast möjliga motstånd i form av Kanada, med start 17:00 lokal tid vilket ger oss 23:00 svensk tid. Läs om matchen nedan.

Damkronorna går in till ännu en VM-kvartsfinal med dåliga förutsättningar. Efter missad gruppseger väntar nu Kanada i kvartsfinal, ett Kanada som aldrig missat en VM-semifinal. I fjol möttes länderna där Kanada vann med 2-3 efter förlängning men resultatet och insatsen bådar gott för årets VM-kvart. Sverige får dock klara sig utan centerstjärnan Sara Hjalmarsson efter en onödig utvisning mot Tyskland i gruppfinalen.

Sverige har mött Kanada i kvartsfinal i sina tre senaste mästerskap vilket har resulterat i två VM-förluster (2-3 e.förl och 0-3) samt en storförlust under OS 2022 (0-11). Aldrig i historien har Sverige besegrat Kanada i ett VM eller OS, men någon gång ska bli den första.

Var sänds Sverige mot Kanada?

Sverige mot Kanada spelas den 11 april 2024 med start 23:00 svensk tid. Det är Sveriges Television som sänder matchen och sändningen startar i SVT klockan 23:00. Vill du hellre streama mötet finns det tillgängligt på SVT Play utan några avbrott. I studion tar Marie Lehmann emot med kollegor.

Förbundskaptener

Ulf Lundberg är förbundskapten för Sverige, något han har varit sedan 2021. Han gör sitt tredje VM på posten och har även ett OS med Damkronorna.
Kanadas förbundskapten heter Troy Ryan och har varit förbundskapten sedan maj 2021.

Nyckelspelare

Se landslagstrupperna i damernas VM här.

Sverige

Emma Söderberg
Maja Nylén Persson
Lina Ljungblom
Hilda Svensson

Kanada

Sarah Nurse
Ann-Renee Desbiens
Sarah Fillier
Marie-Philip Poulin
Natalie Spooner

Senaste mästerskapsmöten

VM 2023: (Kvartsfinal)
Kanada – Sverige, 3-2 e.förl

VM 2022: (Kvartsfinal)
Kanada – Sverige, 3-0

OS 2022: (Kvartsfinal)
Kanada – Sverige, 11-0

Uppdaterad 11 april, 2024