Expekt

Under veckan presenterade Sveriges Television och Svensk Ishockeyförbundet ett avtal som innebär en bred räckvidd av VM-matcher under nästkommande säsonger.

Att just Sveriges Television sänder mästerskap som dam VM och U18 VM är ingenting nytt, men tidigare har detta varit något som presenterats kort innan turneringarna gått av stapeln. Nu finns det hela istället på pränt långt i förväg.

– SVT är en jätteviktig partner för svensk ishockey. Deras intresse för bredd och elit på både dam- och herrsidan ger fina förutsättningar när vi vill bygga intresset för ishockey, locka fler tittare och supportrar, och fler utövare. Vi ser det här avtalet som en nyckelpjäs för vår vision att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Christer Plars, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Redan under den kommande säsongen får vi se landslagsmatcher i deras kanaler, men utifrån tidigare avtal med Viaplay kommer man dela på sändningarna från JVM och Euro Hockey Tour.

Utöver VM- och landslagsmatcher ingår TV-pucken i avtalet. Herrarnas hockey VM kommer sändas av Viaplay fram till och med år 2028.

Turneringar som SVT kommer att sända

  • Damernas ishockey VM 2025-2030
  • JVM 2025-2030 (JVM 2025 delas med Viaplay)
  • Herrarna och damernas U18 VM 2025-2030
  • Herrarnas Euro Hockey Tour (säsongen 2024/2025 delas med Viaplay)
  • Damernas Euro Hockey Tour

Uppdaterad 28 juni, 2024