VM i Herning och Fredrikshamn är avklarat. Som segrare står Kanada, för 12:e gången i historien, medan Sverige behåller sin plats i Grupp B till nästa års mästerskap. Se slutställningen i damernas VM nedan.

Då var ännu ett hockeymästerskap under sensommaren avklarat, med först JVM sedan dam-VM. Efter ett par veckors spel i Danmark står Kanada som segrare efter finalseger mot den stora rivalen USA under söndagen. Kanadas 12:e VM-guld på damsidan.

Några som tog sin första medalj någonsin var Tjeckien. Efter att ha börjat i Grupp B (tillsammans med Sverige) tog sig tjeckerna till semifinal där USA blev för tuffa. Men under söndagen vann Tjeckien bronsmatchen mot Schweiz och tog därmed sin första medalj någonsin, på sju försök i damernas toppdivision.

Annons: ⇢ ComeOn- 1000 SEK oddsbonus på JVM

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Damkronorna gjorde en helt okej turnering med sitt oerfarna lag, och skapade sig en andraplats i Grupp B för att då få möta Kanada i kvartsfinal. Ett mycket tufft motstånd såklart, även om Sverige lyckades hålla nere siffrorna till 0-3. Sedan väntade placeringsmatch mot Japan, för att i förlängningen spela om femteplatsen, men Japan vann den matchen. Japanskorna knep sedan femteplatsen i VM genom att besegra Finland, något som innebär att de finska damlejonen flyttas ned till Grupp B till VM 2023. Medan Japan fortsätter spela i A-gruppen.

Slutställning

  1. Kanada (guld)
  2. USA (silver)
  3. Tjeckien (brons)
  4. Schweiz
  5. Japan
  6. Finland
  7. Sverige
  8. Ungern
  9. Tyskland
  10. Danmark (nedflyttade till B-divisionen)

Så spelas grupperna till dam-VM 2023

Världsmästerskapet 2023 spelas i Kanada. 

Grupp A:

Kanada
USA
Tjeckien
Schweiz
Japan

Grupp B:

Finland
Sverige
Ungern
Tyskland
Frankrike (uppflyttade)