Expekt

Finlands förbundskapten Jukka Jalonen tycker att Sverige var ett lättare motstånd än Frankrike. Detta säger han till den finska tidningen Ilta Sanomat. Detta trots att Finland vann mot Frankrike och förlorade mot Sverige.

De finska lejonen hamnade i vinnarspåret igen under gårdagen när Finland vann mot Frankrike med 5-3. Frankrike stod upp väldigt bra mot hemmanationen och höll matchen jämn under 60 minuter, något som imponerade på Finlands förbundskapten Jukka Jalonen.

– Det var en väldigt tuff match och en utmaning som vi var förberedda på. En jävligt tuff match. Tuffare än Sverige-matchen. Frankrike var en tuffare utmaning än Sverige. Det är ett faktum. Ni kan fråga spelarna, säger Jalonen enligt Ilta Sanomat efter matchen.

Den finska tränarlegendaren tyckte att Finland behövde anpassa sitt spel mot Frankrike, mer än mot Sverige, och imponerades av uppstickaren.

– Frankrike satte oss i en svårare situation. Ni såg matchen. De kämpade hårt, slet och rörde sig riktigt bra, fortsatte Jalonen i den mixade zonen.

I den mixade zonen svarade även Jalonen på andra frågor och han var något bekymmersam till det finska lagets insatser under inledningen av hemmaturneringen.

– Bekymrad är kanske ett för starkt ord. Men som tränare undrar man naturligtvis alltid. Men jag har inte den oro som du har. Eller allmänheten. Det är klart att ni kanske har panik, men det har inte vi, sade Jalonen till den finska journalistskaran.

– Vi kan inte förvänta oss att vara överlägsna hela tiden bara för att vi har vunnit några mästerskap tidigare. Nu har vi ett nytt lag och nya mönster att spela efter.

Uppdaterad 18 maj, 2023