Expekt

Mikael Granlund fick matchstraff mot Schweiz i gruppspelets sista match. Nu står det klart att stjärnan missar kvartsfinalen mot Tre Kronor imorgon.
– Såklart ett tungt avbräck för dem, säger Adrian Kempe om finska tappet.

Igår spelade Finland mot Schweiz i Grupp A:s sista match. Schweiz vann matchen med 3-1 och frustrerade finländarna stundtals. En som nappade på betet var Finlands stora stjärna och lagkapten: Mikael Granlund. Efter en schweizisk tackling gick Granlund ut för att hämnas, och avslutade med en crosschecking mot ansiktet. Något som nu ger avstängning. Internationella Ishockeyförbundet meddelar att Granlund missar kvartsfinalmötet mot Sverige, vilket blir ett tungt tapp för Finland.

Se situationen här:

 

För svensk del blir det positiva nyheter då Mikael Granlund är Finlands ledande center, i spel fem mot fem och framför allt i powerplay. Adrian Kempe fick frågan från VMhockey.se hur han ser på det finska tappet (som i frågande stund inte var officiellt).

– Det blir väl ett tungt avbräck för dem, han är en duktig spelare. Han har spelat länge i NHL och är en av de mer skickliga spelarna i turneringen, så att det är klart att det säkert är tungt för dem. Vi får se vad som händer, och vem som kommer att ta hans plats i powerplay och sånt. Men det får vi fokusera på imorgon, säger Adrian Kempe och konstaterar:

– Jag har sett lite grann av situationen men kan inte säga så mycket om den. Det är väl en utvisning men sen vet inte jag var den tar. Olyckligt.

Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam fick också chansen att kommentera den då potentiella avstängningen på Granlund (som nu alltså är officiell).

– Han har varit en viktig del av deras powerplay, det är väl det. Men det finns andra som kan steppa in på hans plats. I det här läget av turneringen får man vara beredd på antingen skador eller avstängningar. Det är en del av det. Det är ingenting som förändrar något för vår del, säger Hallam.

Uppdaterad 22 maj, 2024