Hemmanationen Finland spelade sin öppningsmatch mot Norge medan Kanada tog sig an Tyskland i kvällsmatcherna. Det var en klasskillnad mellan favoriterna och deras motståndare. Trots detta så fick Kanada kämpa lite medan Finland ångade på.

Kanada var storfavoriter mot Tyskland och det var klasskillnad lagen emellan. Visst gjorde Tyskland bra spel och fick en del lägen, men det var inget snack om vilket lag som var det bättre. Båda lagen drog nytta av sina powerplay, Kanada satte 2 mål och Tyskland satte även de 2 mål. Kanada leder med 5-1 efter två spelade perioder.

Tyskland reducerar till 5-2 i powerplay. Mot slutet av matchen så började Kanada att slarva, åker på en dubbelutvisning och det läget nyttjade Tyskland som reducerar till 5-3 och det blir även matchens slutresultat.

Finsk effektivitet

Guldfavoriten Finland inledde lite nervöst och detta drog Norge nytta av. Ett Norge som spelade väldigt bra hela 1:a perioden och en bit in i 2:a, men sedan har Finland helt tagit över. Trots den trevande starten så lyckades ändå Finland ta ledningen med strax över minuten kvar av 1:a perioden. Men det lossnade på riktigt i 2:a perioden när Finland utökar till både 2-0 och 3-0.

Finska lejonen lyckades också klämma in ett powerplaymål i 3:e perioden men även sätta 5-0 innan matchens slut. En stark öppningsmatch av Finland.