Tjecken vann mot Sverige i inledningsmatchen till Hockey-VM, nu var det dags för revansch. Tyvärr blev det inte så, det var många svenska spelare som inte kom upp i deras normala nivå och därför blir förlusten ganska logisk.

I den 1:a perioden var Tjeckien det bättre laget. Sverige var för passiva i sin egen zon och skulle behövt hålla i pucken längre stunder. Perioden slutar 0-0.

Tjeckerna tar ledningen 4.49 i 2:a perioden. Efter ett skott studsar pucken fram till Jaskin som fångar upp den och sedan sätter den i nättaket. Det är mycket trafik framför Reidebron i det svenska målet. En välförtjänt ledning sett till hur matchen sett ut hittills.

Mönsteranfall anfall från Sverige. Wikstrand lämnar sin  backposition och glider in i tjeckiska zonen. Detta ser inte tjeckerna och han få komma nära och sätta kvitteringen.

Svensk utvisning och tjeckiskt powerplay. Sverige går bort sig och tjeckerna vänder snabbt. Nestrasil spelar fram Jan Kovar som styr in pucken. Ett snyggt mål och Tjeckien leder med 2-1 efter 14.36 in i 2:a perioden.

Tjeckien är det bättre laget även i 2:a perioden. Sverige har stundtals ett bra spel men Tjeckerna är lite bättre på allt just nu. Andra perioden slutar 2-1.

Tre Kronor är i 3:e perioden med i matchen på ett helt annat sätt. De börjar bli mer och mer företagsamma. Men de få chanser som Sverige skapar är inte tillräckligt farliga. Perioden är ganska händelselös och när det är mindre än 2 minuter kvar av matchen så tar Sverige ut målvakten och Tjeckien gör mål i tom bur.

Matchen slutar 3-1 och det är ett rättvist resultat.