Expekt

Tre Kronor kallade igår in två nya spelare till VM-truppen. Nu är duon redo att kastas in i hetluften.
– När Sam ringde var det ingen tvekan, säger Christian Folin.

Det vankas VM-kvartsfinal mot Lettland i Riga ikväll för svensk del. Med matchstart 19:20 så är det vinna eller försvinna för Tre Kronor. Sam Hallams gäng fick göra förändringar i VM-truppen under onsdagen på grund av dubbla skador mot USA. André Petersson tvingades lämna VM-truppen och Rasmus Sandin är på dag till dag-basis.

Då kallade förbundskaptenen in backen Christian Folin och forwarden Dennis Rasmussen till truppen. Den förstnämnda var en del av truppen från start i Tammerfors men skrevs aldrig in i matchtruppen och skickades sedan hem förra veckan. Nu är han tillbaka igen.

– Det har varit några tråkiga dagar hemma så det är bara roligt att vara tillbaka. Det är alltid roligt att dra på sig Tre Kronor-tröjan så när Sam ringde var det ingen tvekan. Det var bara sätta sig på första planet och sluta upp med grabbarna, säger Folin till SVT Sport och fortsätter:

– Det är få förunnat att vara här. Jag är stolt över att få komma hit till en kvartsfinal i VM, det är inte alla som får göra det. Jag njuter.

För Dennis Rasmussen har situationen varit annorlunda. Han petades från Tre Kronor-truppen efter Czech Hockey Games och fick egentligen då sitt slutgiltiga besked att han inte skulle få spela VM med Tre Kronor. Men han har hållit kroppen redo och är fit for fight, även om hans uttagning kanske låg på styva linan.

– Jag räknade inte med att vara med här överhuvudtaget när jag först fick beskedet att jag inte kom med. Jag har varit hemma och tagit hand om familjen och har hållit igång lite lätt på gymmet, för jag gillar inte att ta ledigt, säger Rasmussen till SportExpressen och fortsätter:

– Jag lade ifrån mig telefonen i tre-fyra timmar och då såg jag att jag hade flera missade samtal. Det blev en stress där, ”fan, ringer de någon annan nu för att jag inte svarade i telefon?”. Så fort jag såg det ringde jag tillbaka och då berättade de att jag skulle komma hit.

Ikväll, 19:20, spelas kvartsfinal för Tre Kronor mot Lettland i Riga Arena. En match som sänds på Sveriges Television.