Under den tidiga eftermiddagen ställdes USA mot Slovakien i den första semifinalen i årets U18 VM. Här kunde USA säkra en plats i morgondagens stora final.

När de här två lagen möttes under gruppspelet segrade USA enkelt med 9-0. Skotten skrevs då till 35-24, men i dagens möte märktes det att Slovakien var betydligt varmare i kläderna – åtminstone i den första perioden.

Det var dock amerikanerna som inledningsvis tog ledningen, som man sedan skulle utöka halvvägs in i första perioden. Detta kunde Slovakien dock svara på snabbt när Adam Nemec spräckte lagets nolla. Med 2-1 på tavlan och 13-12 i skott vid första paus kändes det ändå som att bägge lag hade chansen att ta hem det hela, men så skulle matchen inte fortsätta.

I den andra perioden dominerade USA och satte 3 av sina 13 skott i mål. Slovakien kom endast till fyra avslut på mål som alla stoppades av Alan Lendak i det amerikanska målet. Även den sista perioden såg ut på liknande sätt där slutresultatet kunde skrivas till 7-2. USA är därmed klara för U18-final samtidigt som Slovakien gör upp om bronset.

Vilket motstånd som väntar för lagen avgörs i kvällens andra semifinal mellan Kanada och Sverige. Den kampen har nedsläpp klockan 17:00 och kan då ses i SVT Play.

USA-Slovakien 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)

1-0 03:08 Teddy Stiga (Logan Hensler, James Hagens)
2-0 12:05 Cole Eiserman (Max Plante, James Hagens)
2-1 12:45 Adam Nemec (Toias Pitka, Tomas Chrenko)
3-1 22:53 Max Plante (Sam Laurila, Kamil Bednarik)
4-1 29:34 Cole Hutson (James Hagens, Brodie Ziemer)
5-1 34:26 Will Skahan (L.J. Mooney, Christian Humphreys)
6-1 40:33 Cole Eiserman (Max Plante, Cole Hutson)
7-1 51:58 Max Plante (L.J. Mooney, E.J. Emery)