Expekt

Småkronornas dröm om guldet i herrarnas U18-VM 2024 är borta. Sverige förlorade lördagens semifinal mot Kanada med 5-4 trots en fantastisk kamp.

Lördagskvällen innehöll en het semifinal i U18-VM 2024. I Esbo stod Sverige mot Kanada i lördagens andra semi. Länderna möttes redan i gruppspelet där kanadensarna vann med 3-6.

Kanada tog kommandot i matchen direkt och ledde med 4-0 efter 1:a perioden. Sverige jobbade sig in i matchen och vid ställningen 5-2 så fick Sverige ett gyllene tillfälle att få kontakt. Med lite mer än 2 minuter kvar av perioden så åker Kanada på en 5 minuters utvisning, ett tillfälle som Småkronorna inte kunde utnyttja.

Men svenskarna kämpar sig till tillbaka i matchen och reducerar både till 5-3 och till 5-4. Då Kanada återigen åker på en utvisning så fanns chansen inom räckhåll. Tyvärr blev det inte någon kvittering. I sista minuten så plockade Sverige ut målvakten.

I kampen om finalplatsen vann Kanada den spännande semifinalen. Matchen slutade 5-4 till Kanada som därmed spelar final mot USA i U18-VM imorgon (söndag 5 maj) med start 17:00 i SVT:s kanaler.

Förlorarna i semifinalen, Sverige, spelar bronsmatch mot Slovakien med start 13:00 svensk tid (söndag 5 maj).