Expekt

Tre Kronor får en ny drömförstärkning till hockey-VM 2024 i Tjeckien. Efter Rasmus Dahlins ”ja tack” har nu också Joel Eriksson Ek tackat ja till VM-spel. 
– Förhoppningen är att vinna, säger centern till Värmlands Folkblad.

I förra veckan avslutades grundserien i NHL och diskussionerna om NHL-stjärnor i hockey-VM började. Rasmus Dahlin, stjärnbacken i Buffalo Sabres, var förste svensk att tacka ja offentligt. Sedan dök Seattle-forwarden André Burakovsky upp och bekräftade VM-spel. Nu får Sam Hallam och Tre Kronor en till NL-förstärkning. Efter sin bästa säsong i NHL och Minnesota Wild med totalt 64 poäng på 77 NHL-matcher i år, har Joel Eriksson Ek tackat ja till VM-spel. Något han bekräftar för Värmlands Folkblad.

– Det ska bli roligt. Vi åker dit för att vinna såklart. Men jag vet att USA till exempel kommer att få ett riktigt starkt lag, men vi åker dit med förhoppningen att vinna, säger han till Värmlands Folkblad.

Joel Eriksson Ek var med under VM 2017 i Köln där han var med och tog VM-guld. Sedan dess har 27-åringen växt ut till en nyckelspelare i Minnesota Wild där han till vardags är alternerande lagkapten. Men det har inte blivit några världsmästerskap sedan guldet 2017.

– Jag har alltid tyckt att det varit en stor ära att få vara med och spela i landslaget. Alla år sedan 2017 tills nu har jag faktiskt inte kunnat säga ja, jag har haft mycket skador mot slutet av säsongerna eller så har vi gått till slutspel, säger han till Värmlands Folkblad.

Sedan tidigare har Jesper Bratt (New Jersey Devils) och Jakob Markström (Calgary Flames) tackat nej till VM. Se en komplett lista för möjliga NHL-förstärkningar till hockey-VM 2024.

Uppdaterad 22 april, 2024