Expekt

Sam Hallam och Tre Kronor har fått en drömförstärkning till hockey-VM 2024. En av NHL:s bästa backar, Rasmus Dahlin, meddelar för Viaplay att han kommer till spel i Tjeckien.
– Yes, jag kör. Det är klart, nu kör vi!, säger han.

I veckan börjar Tre Kronors förberedelser inför hockey-VM 2024 i Tjeckien den 10-26 maj. Sverige möter Finland i fyra landskamper, bland annat med ett dubbelmöte i Linköping. Men till början på maj inleds också Czech Hockey Games (Betano Hockey Games) och sedan VM den 10 maj alltså. Och till förberedelserna kommer redan ett häftigt besked. Toppbacken i NHL, Rasmus Dahlin, tackar ja till spel i VM. För Viaplay berättar Buffalo Sabres-backen att han gärna förlänger sin säsong med VM-spel.

– Jag älskar att spela inför svenska fans och Sverige. Det är något jag alltid kommer vilja göra, säger Dahlin till Viaplay och fortsätter:

– Dels är det också för att jag vill spela mer hockey och inte avsluta min säsong i april. Jag känner mig inte klar med min säsong än.

Rasmus Dahlin har tidigare spelat VM med Tre Kronor säsongen 2021/22 under Johan Garpenlövs ledning och även OS 2018 under Rikard Grönborg. Mästerskapet i Tjeckien, där Sverige spelar sitt gruppspel i Ostrava, blir Dahlins första under Sam Hallams ledning. Inga andra NHL-stjärnor har i skrivande stund bekräftat sin medverkan i VM.

Följ VMhockey.se under hockey-VM 2024 där vi finns på plats i Tjeckien under hela mästerskapet.

Uppdaterad 16 april, 2024