Kanada ska anordna junior-VM igen på hemmaplan i Halifax och Moncton. Nu har spelschemat kommit till mästerskapet, där Juniorkronorna ska nå en bättre medalj än brons denna gång.

Det var inte längesen som det spelades JVM. Spelarna födda 2002 och yngre gjorde upp om världsmästarbältet i Edmonton i augusti månad, där Kanada vann VM-guld. Nu väntar ett nytt mästerskap på kanadensisk mark, i december, där tio landslag ska tävla om guldet.

Den ursprungliga årskullen är spelare födda 2003, men yngre förmågor får också ta plats. Juniorkronorna kommer för första gången att ledas av den nya förbundskaptenen Magnus Hävelid som får en fin årgång att förädla. Sverige spelar i Grupp A under vinterns junior-VM, i en grupp där värdnationen Kanada finns tillsammans med Tjeckien, Tyskland och Österrike.

Annons: ⇢ Svenska Spel - Spela på JVM här

Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

Nu är spelschemat presenterat för hela turneringen i vinter, som kommer att starta i december månad (som sig bör). Sverige kommer att inleda sitt JVM-äventyr mot Österrike den 26 december 19:30. Sedan väntar möten med Tyskland och Tjeckien innan Sverige avslutar mot värdnationen Kanada på nyårsafton.

Klicka här för att se hela spelschemat till JVM 2023. 

Sveriges matcher

Juniorkronorna spelar sitt gruppspel i Halifax. Matcherna nedan står i svensk tid.

26 december:
Sverige-Österrike, 19:30

27 december:
Sverige-Tyskland, 19:30

29 december:
Sverige-Tjeckien, 19:30

31 december: (natten till 1 januari)
Sverige-Kanada, 00:30