Expekt

Juniorkronornas första trupp inför JVM 2025 i Ottawa är presenterad. Förbundskaptenen Magnus Hävelid har släppt den allra första truppen för kullen 2005 i jakten på en plats till JVM-truppen 2025. Sveriges Team 19 ska spela en femnationsturnering i Schweiz, se truppen och spelschemat nedan.

Efter ett intensivt junior-VM 2024 i Göteborg är Magnus Hävelid tillbaka i arbete igen. I februari ska han och ledarstaben åka med ett gäng spelare födda 2005, för att starta det nya året där junior-VM 2025 i Ottawa är målet. Hävelid har nu släppt den allra första truppen för året och kullen även om många tidigare spelat med varandra i U18-sammanhang och tidigare än så.

– Det ska bli kul att åka iväg med det här gänget och börja arbetet med sikte mot nästa JVM i Ottawa. Vi har en del spelare som varit med under den här säsongen, men också ett antal nya ansikten som vi får chansen att lära känna lite närmare. Det är en intressant resa som börjar nu och jag hoppas att killarna tar chansen att visa att de vill vara med och kämpa om det hela vägen, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 19 till förbundets pressmeddelande.

I truppen finns inga JVM-spelare även om det var ett stort antal 05:or med under mästerskapet i Göteborg. Istället får några andra spelare chansen att visa upp sig inför Hävelid och hans ledarstab som innehåller hans assisterande förbundskapten Gereon Dahlgren men också backcoach Robin Jonsson och målvaktscoach Viktor Alm bland flera.

Turneringen i Schweiz spelas 6-9 februari och Sverige inleder för ovanlighetens skull mot Finland för att sedan avsluta mot Tyskland. Matcherna spelas i Kloten och arenan Schluefweg Hall.

Spelschema

Tisdag 6 februari
Sverige-Finland
15:00

Onsdag 7 februari
Sverige-Schweiz
18:30

Torsdag 8 februari
Sverige-Tjeckien
18:30

Fredag 9 februari
Sverige-Tyskland
14:00

Sveriges trupp

Målvakter
1. Olof Glifford, HV71
30. Teodor Munther, Djurgårdens IF

Backar
2. Eric Bürger, Örebro HK
3. Axel Landén, HV71
5. Wilhelm Hallquisth, HV71
6. Axel Hurtig, Rögle BK
7. Noel Fransén, Färjestads BK
8. Albert Wikman, Färjestads BK*
25. Leo Sundqivst, Skellefteå AIK

Forwards
11. Svante Sjödin, Örebro HK
14. Joel Svensson, Växjö Lakers HC
15. Arvid Westlin, Linköping HC
16. David Granberg, Luleå HF*
17. Felix Nilsson, Rögle BK
18. Oskar Vuollet, Skellefteå AIK
19. Hugo Pettersson, HV71
20. Herman Träff, HV71
21. Hugo Lejon, Västerås IK
22. Isac Hedqvist, Luleå HF
24. Simon Zether, Rögle BK
26. Elliot Ståhlberg, Färjestads BK*
29. Melvin Wersäll, Djurgårdens IF

*Ersättare till Arvid Bergström (Djurgården), Gustav Kangas (Västerås) och Noel Nordh (Brynäs).

Uppdaterad 5 februari, 2024