Expekt

Gnesta-killen och den mångårige NHL-backen Nicklas Grossmann blir ny assisterande förbundskapten till Magnus Hävelid i Juniorkronorna. Svenska Ishockeyförbundet offentliggör även en ny förstärkning.

Juniorkronorna fortsätter bygget med att bygga en ledarstab. Inför JVM 2024 på hemmaplan i Göteborg blev Gereon Dahlgren klar som heltidsanställd assisterande förbundskapten till Magnus Hävelid, under sommaren 2023. Nu, en sommar senare, förstärks staben ytterligare. En spelare med NHL-erfarenhet, i backen Nicklas Grossmann, förstärker det svenska juniorlandslaget.

– Ärofyllt är första ordet som kommer till mig när jag tänker på uppdraget med Juniorkronorna. Landslaget var alltid en stor grej för mig som spelare och jag känner likadant nu som ledare. Jag känner en stolthet över att få representera Sverige och försöka vinna nya medaljer. Jag ser fram emot att vara med och utveckla våra bästa juniorspelare, säger Nicklas Grossmann till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Kontraktet sträcker sig över 2024/25 där JVM 2025 i Ottawa runt nyår är det stora målet.

– Nicklas har stor NHL-erfarenhet, vilket blir viktigt inför JVM på liten rink i Kanada. Han är en bra ledare med sunda värderingar. Hans kunskaper inom försvarsspel och penalty kill blir viktiga tillgångar för oss, säger förbundskapten Magnus Hävelid till förbundets hemsida.

Nicklas Grossmann tillhör till vardags Södertälje SK som assisterande tränare och kommer ursprungligen från Gnesta. Han har elva NHL-säsonger bakom sig med Dallas Stars, Philadelphia Flyers, Arizona Coyotes och Calgary Flames.

I samband med annonseringen av Grossmann som en av tre assisterande förbundskaptener (även Robin Jonsson finns med i staben) så presenterar Juniorkronorna en ny Team Manager i Christer Siik, som till vardags är assisterande General Manager för Leksands IF.

”Siiken” är en erfaren och uppskattad ledare och är van att jobba i den här miljön. Han har många år bakom sig som ledare på SHL-nivå. Vi står väl rustade inför säsongen, säger Magnus Hävelid, förbundskapten Juniorkronorna till förbundets hemsida.

Uppdaterad 18 juni, 2024