Igår spelade Tre kronor sin femte VM-match för i år och precis som mötet med Kanada så inleddes matchen med ett övertag. Men förutom detta så hann man både med att avbryta matchen och ordna matchstraff för en av de tyska spelarna – allt innan den första perioden ens var över.

Efter att ha spelat i ungefär tio minuter så blev Petter Granberg tacklad in i plexiglaset bakom den svenska målburen. Förutom att Granberg fick en smäll så tog även plexiglaset stryk, vilket resulterade i att man fick avbryta matchen för reparation av detta. Till en början satt spelarna i båsen och väntade, men till slut fick dessa lov att gå tillbaka till omklädningsrummet istället. Efter lite mer än tjugo minuter kunde man ta upp matchen där Oscar Möller satte pucken i mål. Strax därpå kunde Joakim Lindström göra detsamma. Dock kunde det tyska laget svara med 2-1 efter spel i powerplay.
Med endast sekunder kvar att spela av den utdragna första perioden blev Mattias Ekholm hårt tacklad av Stephan Daschner. Detta resulterade i matchstraff för Daschner.

Den andra perioden gav Sverige hela sju minuters powerplay, men detta resulterade inte i ett enda mål. Istället var det Thomas Oppenheimer som kunde kvittera för Tyskland, som spelade en betydligt bättre period än Tre Kronor.
Efter en andra periodvilan kom dock laget tillbaka ut på isen med nya krafter och John Klingberg började det hela med att sätta 3-2. Halvvägs in i perioden kunde Oscar Möller sätta pucken i mål på nytt och utöka ledningen ytterligare. Dock lyckades det tyska laget sätta ytterligare ett mål via Matthias Plachta och hade därefter flera chanser att kvittera på nytt. Det svenska laget lyckades dock hålla ut och när klockan stod på noll var slutresultatet 4-3 till Sverige. Pär Mårts menade på att spelarna är väldigt trötta och att matchen mot Kanada dagen därförinnan fortfarande satt kvar i spelarna.
– Det var slut i rutan i dag på något sätt. Vi hade 2-0 men det fanns ingen energi och glöd. Sen får tyskarna nosen på oss när de gör 2-1 och 2-2. Det är bra att komma tillbaka och vinna med 4-3 för idag var det tufft för oss, säger han enligt Sportbladet.