Expekt

Tjeckien är klara för semifinal i damernas hockey-VM 2024. Detta efter en seger mot Tyskland i en jämn kvartsfinal i Utica, som slutade 1-0 efter mål av Daniela Pejsova.

Under torsdagen spelas kvartsfinalerna i dam-VM. Först till semifinal blev Finland efter en seger mot Schweiz under dagen, där Finland vann med 3-1. Nästa match på tur var Tjeckien mot Tyskland senare under torsdagskvällen svensk tid. Tjeckien var favoriter in till mötet men Tyskland har visat att deras tajta försvarsspel och målvaktsspelet från Sandra Abstreiter räcker långt.

I en chansfattig och målsnål match stod det 0-0 hela vägen fram till de sista tio minuterna av ordinarie matchtid. Då satte först Denisa Krizova 1-0 för Tjeckien men målet dömdes bort efter en videogranskning. Men bara dryga minuten senare kom 1-0 på riktigt när Daniela Pejsova hittade nätet bakom nyss nämnde Abstreiter i det tyska målet. Tjeckien höll sedan undan och höll nollan i kvarten, där man vann med 1-0 till slut.

I och med detta är både Finland och Tjeckien klara för semifinal i VM. Schweiz och Tyskland spelar om femteplatsen i turneringen på lördag, där vinnarna i det mötet spelar i Grupp A till nästa års världsmästerskap. Ikväll 23:00 spelar Sverige mot Kanada i kampen om nästa semifinalplats, senare under natten ställs USA mot Japan. Efter dessa möten vet vi hur semifinalerna formas.