MATCH: Finland – Tyskland

 SPELTIPS: Finland -1,5

 SPELSTOPP: 12:15

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: HAJPER

 Odds:

1,71
Hajper logga
SPELA NU

Finska lejonen jagar den i år så viktiga gruppsegern. Med en match kvar av gruppspelet är det Jukka Jalonens mannar som innehar förstaplatsen före USA och Kanada. Sista hindret är Tyskland, som än så länge inte haft någon chans mot toppnationer. 

Dagens säkra blir därför Finland -1,5 till 1,71 hos Hajper. Den finska lejonflocken jagar segern i grupp A och har redan trampat över Kanada och klarat av USA. Nu väntar bara Tyskland. Ett medelmåttigt gäng som tack vare regeln om inbördes möten redan är klara för slutspel (Slovakien kan som högst hamna på samma poäng som Tyskland, men eftersom Tyskland vann matchen lagen emellan rankas de högst). Tyskland har i sina två senaste matcher trampats ner av USA och Kanada och nu väntar alltså gruppettan Finland.

Finland har både skickligheten och motivationen på sin sida. Med gruppsegern kommer en fördelaktig väg till finalen, där man tack vare det nya seedingsystemet undviker de absolut bästa lagen. Dagens match är därför speciellt viktig för finnarna, som såklart hellre möter Schweiz än Sverige/Ryssland.

Visst, Tysklands 1-3-förlust mot USA är inga jättesiffror – men 8-1-förlusten mot Kanada var. Linan på -1,5 är väldigt lågt satt, där det räcker med att Finland gör sista i öppet mål. Finland -1,5 spelas därför med 3/5 units.

Speltips: Finland -1,5

Jag väljer att spela på att Finland vinner med minst två mål (-1,5) för att:

  • Finland jagar gruppsegern och har både motivations- och skicklighetsövertag på tyskarna

  • Tyskland har svår med bra lag. Förlorade mot både USA och Kanada.

  • Finlands målskillnad är +13, en genomsnittlig vinstmarginal på 2.2 per match.

Rygga Finland -1,5 till 1,71 HAJPER!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här