Expekt

Damkronorna åkte på sin andra raka förlust i trenationsturneringen i finska Vierumäki. Tre insläppta boxplaymål i mittenperioden bäddade för en 3-4-förlust mot Tjeckien.

Efter onsdagens förlust mot Finland i Vierumäki så hoppades de svenska Damkronorna på en uppryckning mot Tjeckien. Och det började bra. Sara Hjalmarsson gav Sverige ledningen bara efter tre minuter innan Anna Kjellbin fyllde på till 2-0 fem minuter senare. Innan periodens slut fick sedan Tjeckien in en reducering men Sverige ledde in till periodpaus.

I andra perioden väntade ett Tjeckien i högt tempo vilket drabbade Sverige då man ådrog sig flera utvisningar. Med två raka trippingutvisningar i mitten på andra perioden fick Tjeckien chansen i fem mot tre där man kvitterade till 2-2 allra först innan Katerina Mrazova kunde sätta ledningsmålet till 2-3 halvminuten senare och Tjeckien var om Sverige.

Ulf Lundberg tog timeout efter de två insläppta målen på kort tid, något som dock inte gav effekt. Istället kunde Tjeckien sätta dit 2-4 med fem minuter kvar av andra perioden och gå in till vilan med en tvåmålsledning med tre mål i mittperioden. Förutom mittenperioden och alla boxplay så släppte inte Sverige till speciellt många skott med en bra defensiv matchen igenom med Tindra Holm mellan stolparna.

I sista perioden fick aldrig Sverige något mål i ett tidigt skede, istället kom en sen reducering från Josefin Bouveng med ett par minuter kvar när Sverige spelade i sex mot fem. Matchen slutade därmed 3-4 till Sverige och Damkronorna har nu två raka förluster i trenationsturneringen som i sin tur fortsätter under helgen med nya matcher mot Finland (lördag) och Tjeckien (söndag).