Expekt

Sverige visade styrka i den första av två träningsmatcher inför Junior-VM. I 4-2-segern mot Schweiz togs huvudrollen av Frölundas David Edström, vars två mål bidrog starkt till vinsten.

Juniorkronorna fick en bra start på matchen, tack vare ett effektivt powerplay där Edström, med hjälp av Otto Stenberg, satte ett direktskott i nätet. Han fortsatte sedan att imponera genom att göra ytterligare ett mål i matchens första period, denna gång genom att snabbt agera på en retur. Det förblev mållöst för Schweiz under de två första perioderna, medan Noah Östlund utökade Sveriges ledning när han satte 3-0 från en snäv vinkel.

Trots en stark början, lyckades Schweiz sätta press och reducerade under den sista perioden till 3-2 genom mål från Julien Rod och Jamiro Reber. Sverige hade perioder av osäkert spel där man misslyckades med att skapa målchanser, särskilt i powerplay. Men i slutminuten säkrade Felix Unger Sörum segern för Juniorkronorna genom ett mål i tom kasse.

Förbundskapten Magnus Hävelid kommenterade matchen till SVT med en blandning av kritik och beröm. Han betonade behovet av förbättringar i passningsspelet och ökad intensitet inför kommande matcher, särskilt den sista träningsmatchen inför JVM som spelas mot USA den 21/12.

Sverige – Schweiz 3-0 (2-0, 1-0, 1-2)

02:35’ 1-0 David Edström (Otto Stenberg, Filip Bystedt)
16:30’ 2-0 David Edström (Otto Stenberg, Felix Unger Sörum)
26:59’ 3-0 Noah Östlund (Mattias Hävelid, Tom Willander)
45:22’ 3-1 Julien Rod (Simone Terraneo)
51:36’ 3-2 Jamiro Reber
59:32’ 4-2 Felix Unger Sörum

Uppdaterad 19 december, 2023