Expekt

Sveriges J20-landslag besegrade Slovakien med 4-3 i en femnationsturnering i Nyköping. Hugo Pettersson avgjorde mötet med 30 sekunder kvar för att bärga en svensk premiärseger.

Juniorkronorna befinner sig i Nyköping för en femnationsturnering mot tufft europeiskt motstånd på sörmländsk mark. Det svenska laget är helt nytt jämfört med det lag som spelade World Junior Summer Showcase tidigare i sommar och innehåller många spelare som gärna visar upp sig för förbundskapten Magnus Hävelid inför kommande hemma-JVM i Göteborg i vinter.

Under onsdagskvällen spelade Juniorkronorna sin första match i femnationsturneringen i Nyköping där Slovakien stod för motståndet i en match som Sverige till slut skulle vinna med uddamålet. Slovakien tog ledningen i första perioden innan Liam Engström kvitterade innan periodens slut. I andra perioden var det Sverige som tog ledningen genom periodens enda mål från Erik Påhlssons klubba till 2-1 för Juniorkronorna.

Slovakien vände på steken i tredje perioden och stänkte dit kvitteringen sju minuter in i sista perioden innan Alex Sotek gav Slovakien ledningen till 2-3 med sex minuter kvar av matchen. Med sex minuter kvar av matchen var alltså Sverige i underläge men Juniorkronorna vände tillbaka på matchen till sin egen fördel. Först kunde Hugo Fransson kvittera med fyra minuter kvar av matchen och med 31 sekunder kvar av matchen kunde HV71-kollegan Hugo Pettersson sätta avgörandet till 4-3 för Sverige.

Juniorkronorna tog alltså en premiärseger i turneringen och härnäst väntar Schweiz under torsdagskvällen, ett Schweiz som förlorade mot Tjeckien med 2-5 under onsdagen. Fler matcher spelas i Nyköping och Rosvalla under helgen. Se Sveriges trupp och hela spelschemat här.

Sverige – Slovakien, 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)

04:41 0-1 Alex Sotek
07:46 1-1 Liam Engström (Viktor Smeds)
26:47 2-1 Erik Påhlsson (Freddie Larsson)
47:06 2-2 Peter Repcik (Alex Ciernik, Villiam Kmec)
54:06 2-3 Alex Sotek (Peter Repcik, Alex Ciernik)
56:24 3-3 Hugo Fransson (Joel Kant, Filip Nordberg)
59:29 4-3 Hugo Pettersson (Lucas Lagerberg, Liam Engström)