Expekt

Sveriges juniorkronor förlorade på övertid mot Schweiz i Nyköping med 4-5. Sverige tappade en tvåmålsledning i andra perioden innan Schweiz vände på steken i femnationsturneringen. Hugo Pettersson gjorde två mål i förlusten.

Under torsdagskvällen spelade Sveriges J20-landslag sin andra landskamp för den femnationsturnering som pågår i Nyköping. Efter premiärsegern mot Slovakien med ett sent segermål fick Sverige se sig besegrade av ett taggat Schweiz som tog ledningen i matchen efter halva första perioden spelad. Sveriges hjälte från Slovakienmatchen, Hugo Pettersson, såg dock till att kvittera sent innan periodpaus.

I andra perioden var det nyss nämnda Pettersson som gav Juniorkronorna ledningen till 2-1 bara tre minuter in i andra perioden och en minut senare utökade Erik Påhlsson på till 3-1. Schweiz skulle dock hitta två mål i andra perioden för en reducering och kvittering som gav 3-3 in till tredje och sista perioden. Där dröjde det nästan hela perioden innan Sveriges assisterande lagkapten Hugo Fransson kunde sätta dit 4-3 för Juniorkronorna med tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Men Fransson skulle inte få det sista ordet i matchen då Rico Gredig kvitterade till 4-4 minuten senare och tog matchen till förlängning.

I förlängningen avgjorde Schweiz efter fyra spelade minuter genom Mattheo Reinhard och tog sin första seger i turneringen. Noah Erliden vaktade det svenska målet och stod för 28 räddningar på 33 skott. I motståndarmålet stod Ewan Huet, son till den tidigare franska NHL-målvakten Cristobal Huet, och räddade 32 skott.

Nästa match för Juniorkronorna är på lördag mot Finland för att sedan avsluta turneringen mot Tjeckien på söndagen den 27 augusti.