Som så många gånger förr så kommer Sveriges bästa juniorlag på pojksidan att tävla om SM-titeln i Nyköping. SM-slutspelet för J18 och J20 tar plats i april nästa år.

Under fem år i rad under 2010-talet så höll den sörmländska staden Nyköping i ställningarna för Junior-SM för pojkar J18 och J20. När sedan coronapandemin slog till i början av förra året så bröts den sviten.

Men nu kommer spektaklet tillbaka till Nyköping. Svenska Ishockeyförbundet meddelar nu att JSM-slutspelet för J18 och J20 kommer att spelas i Rosvalla Arena. Sveriges fyra bästa juniorlag på J20-sidan samt de fyra bästa på J18-sidan kommer att tävla om tre medaljer mellan den 7-10 april 2022.

J18-slutspelet spelas den 7 och 8 april med semifinaler, bronsmatch och final. Den 9-10 april så avgörs sedan slutspelet för J20. Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom är nöjd med att kunna arrangera SM-slutspelet i Nyköping igen.

– Svenska Ishockeyförbundet har arrangerat slutspelet tillsammans med Nyköpings Sportklubb flera gånger tidigare. Det engagemang och driv som föreningen visar för arrangemanget gör att det känns riktigt bra att åter igen ge Nyköpings Sportklubb uppdraget, säger han till SIF:s hemsida.

Även från Nyköpingshåll så känner man en glädje över att ännu en gång få visa upp topphockey för hemmapubliken.

– Mycket roliga nyheter att få hälsa junior-SM slutspelet tillbaka till Nyköping och att låta Nyköpingspubliken få titta på några av Sveriges största klubbar på vår hemmaplan i Nyköping. Vi är stolta över förtroendet från Svenska ishockeyförbundet, säger Christian Vallin, evenemangsansvarig på Nyköpings Sportklubb, till SIF:s hemsida.

Junior-SM spelas mellan 7-10 april 2022. J18-slutspelet spelas 7-8 april medan J20 avslutar helgen den 9-10 april.