Expekt

Gruppspelet i Grupp B är till ända. Då Japan knep den sista kvartsfinalplatsen får Kina och Danmark lämna A-VM för B-VM till nästa år.

In till denna VM-säsong klev Kina och Danmark upp i A-divisionen från Division 1A (B-VM i folkmun). Båda nationerna visste att utmaningen i A-VM var stor, där två av fem lag i Grupp B skulle få lämna finrummet. Kina började turneringen bra genom att besegra Japan efter straffar i premiären, även om man efter det bara inkasserade förluster. Danmark vann mötet lagen emellan, men eftersom att danskorna bara tog två poäng efter förlängningssegern så kvittade det. Danmark och Kina slutar på två respektive tre poäng bakom Japan på fyra, Sverige på nio och Tyskland på tolv.

Detta innebär att tiden i A-divisionen blev kortvarig för de två uppflyttade nationerna där klasskillnaden mot Tyskland och Sverige var stor men där man absolut hade kunnat knäppa Japan på näsan. Nu väntar spel i B-divisionen till nästa års VM-år. Japan grep det sista halmstrået i Grupp B genom att vinna mot just Danmark i den sista matchen med 3-0.

Sluttabell Grupp B

  1. Tyskland, 12p (till kvartsfinal)
  2. Sverige, 9p (till kvartsfinal)
  3. Japan, 4p (till kvartsfinal)
  4. Kina, 3p (nedflyttade)
  5. Danmark, 2p (nedflyttade)

Uppdaterad 10 april, 2024