Expekt

När årets VM lider mot sitt slut är det många som redan nu vill blicka framåt mot nästa upplaga av turneringen, speciellt då vi nu får uppleva ett VM på hemmaplan! Här kan du läsa mer om Hockey VM 2025.

När spelas Hockey VM 2025?

Fredagen den 9 maj inleds mästerskapet, som sträcker sig fram till och med söndagen den 25 maj 2025.

Var spelas hockey VM 2025?

Efter tolv års väntan återvänder världsmästerskapet till Sverige! Precis som vid 2012 och 2013 års hockey VM delar vi på värdskapet med en av våra grannar, där det den här gången är Danmark som är medarrangör.

Avicii Arena i Stockholm kommer användas som huvudarena, där såväl gruppspel som två kvartsfinaler, två semifinaler och medaljmatcher ska spelas.

Den danska arenan som används är Jyske Bank Boxen som precis som Avicii Arena tar en publik på drygt 15 000 åskådare. Det bäddar alltså upp för stor publik i samtliga VM-möten.

Lagen som medverkar i hockey VM 2025 är:

Österrike, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Kazakstan, Lettland, Norge, Slovakien, Sverige, Schweiz och USA höll sig kvar i toppdivisionen i årets turnering och kommer därmed att delta i nästa upplaga av turneringen.

De två nya lag som tillkommer och tar Storbritannien och Polens platser är Slovenien och Ungern som så sent som 2023 var uppe i toppdivisionen.

Vilka lag kommer mötas under VM 2025?

Det är ännu oklart vilka lag som kommer att ingå i grupp A och B. Det enda som är klart är att Sverige kommer spela i grupp A som håller till i Stockholm samtidigt som Danmark får inleda turneringen i grupp B som spelar i Herning. Resterande lag i respektive grupp presenteras dock redan inom ett par dagar, då den nya världsrankingen är klar.

När spelar Sverige sina matcher?

Spelschemat för turneringen har ännu inte presenteras, utan detta brukar ske någon gång under sensommaren. Gruppspelet kommer pågå mellan 9 och 20 maj, med kvartsfinaler torsdagen den 22 maj, semifinaler lördagen den 24 maj samt medaljmatcher på söndagen den 25 maj.

När släpps biljetterna till turneringen?

I dagsläget finns inget satt datum för när biljettförsäljningen drar igång. Men utifrån hur det har sett ut under tidigare år lär detta ske under hösten 2024.

Var spelas Hockey VM 2026?

Om två år står Schweiz som värd för turneringen, med matcher i Zürich och Fribourg. Året därpå kommer världsmästerskapet arrangeras i Tyskland.