Tre Kronor i jakt på bra spelare

Efter Oddset Hockey Games har det blivit tydligt hur underlägset Tre Kronor är övriga världen. För att återställa glansen åker Pär Mårts till Nordamerika för att locka med sig NHL-stjärnor.

– Behovet av förstärkning har ökat under säsongen och vi måste vara så noggranna det bara går, säger Pär Mårts som erkänner deras situation. I hemmaturneringen Oddse Hockey Games tog de inga poäng alls och slutade med tre raka förluster. Han har tidigare sagt att han helst inte vill ha så många NHL spelare i laget. Kanske för att dessa utvandrat från Sverige för att spela i NHL och han vill bevisa att Sverige också har bra spelare i Elitserien och Allsvenskan. Men efter krossningen i Oddset Hockey Games har han börjat tänka om.
– Vi ska göra allt vi måste göra för att få ett så starkt lag som möjligt. VI har lärt oss att som man bäddar får man ligga, säger Mårts.

I maj börjar hockey VM och tills dess måste nya talanger ha värvats. Stanley Cup slutspelen spelas den 27 april – sex dagar innan hockey VM börjar. Som det ser ut just nu kommer enbart spelare från klubbar som inte går vidare till slutspelen att värvas.

Av |2013-02-21T09:20:03+00:0021 februari, 2013|Landslagstrupp, Nyheter, Tre kronor|0 Kommentarer

Skriv en kommentar