Efter Oddset Hockey Games har det blivit tydligt hur underlägset Tre Kronor är övriga världen. För att återställa glansen åker Pär Mårts till Nordamerika för att locka med sig NHL-stjärnor.

– Behovet av förstärkning har ökat under säsongen och vi måste vara så noggranna det bara går, säger Pär Mårts som erkänner deras situation. I hemmaturneringen Oddse Hockey Games tog de inga poäng alls och slutade med tre raka förluster. Han har tidigare sagt att han helst inte vill ha så många NHL spelare i laget. Kanske för att dessa utvandrat från Sverige för att spela i NHL och han vill bevisa att Sverige också har bra spelare i Elitserien och Allsvenskan. Men efter krossningen i Oddset Hockey Games har han börjat tänka om.
– Vi ska göra allt vi måste göra för att få ett så starkt lag som möjligt. VI har lärt oss att som man bäddar får man ligga, säger Mårts.

I maj börjar hockey VM och tills dess måste nya talanger ha värvats. Stanley Cup slutspelen spelas den 27 april – sex dagar innan hockey VM börjar. Som det ser ut just nu kommer enbart spelare från klubbar som inte går vidare till slutspelen att värvas.