Expekt

Tre Kronor hade drömmar om guld i hockey-VM 2024. Efter dagens semifinalförlust mot Tjeckien (3-7) är gulddrömmen borta. Efter förlusten mötte Tre Kronor-spelarna upp media i Prag för att beskriva sina känslor kring den missade finalplatsen.

Det blir inget nytt guld för Sverige. Detta står klart efter att man stötte på ett effektivt Tjeckien i O2 Arena. Efter 3-7-förlusten var det besvikna spelare i det svenska laget.

– Det är surt. Det är inte kul att förlora en semifinal mot Tjeckien, det är aldrig kul. Vi vill ju spela final, säger en tagen Fabian Zetterlund.

Kompisen Joel Eriksson Ek var även han besviken, då han tillsammans med många NHL-stjärnor tackat ja till VM-spel av samma anledning.

– Vi kom hit för att vinna guld, så det är såklart en stor besvikelse just nu, säger centern.

Lucas Raymond passade fram till Joel Eriksson Eks 3-5-mål i andra perioden, efter att Tjeckien hade gjort tre mål på tre minuter i mittperioden. Sverige tappade 2-2 in till andra perioden till 2-5 på bara några minuter.

– Det är surt. Jag hade gärna spelat en final imorgon. Det är en tung förlust. Vi har en extremt bra grupp där inne, med många som hade velat ha ett annat slut, säger Lucas Raymond.

Det annars så tajta svenska laget var ihåligt redan från start i matchen, där en rivig förstaperiod gav 2-2 på matchens tio första minuter. Med tre insläppta i andra perioden var det solklart så att Tjeckien var mycket mer effektiva än Tre Kronor, ett Tre Kronor som sköt betydligt fler skott mot mål.

– Jag tycker att vi har spelat bra hela turneringen. Det är klart att det blir lite stora siffror här på slutet men överlag så tycker jag att det har sett bra ut. Men tyvärr så släppte vi in för mycket mål idag, säger Isac Lundeström. 

Erik Karlsson, som är lagkapten för Tre Kronor, var även han besviken över lagets insats. Och att han ännu en gång missar chansen att ta ett VM-guld, en medalj han inte har hemma i medaljskåpet.

– Det är givetvis väldigt tomt just nu. Det är givetvis inte den bästa känslan i livet. Men så här är det i sport ibland, alla kan inte alltid vinna. Idag så var tjeckerna mentalt starkare än oss och vann matchen, säger Karlsson och fortsätter:

– De var lite starkare mentalt när det gällde som mest. Vi släppte upp lite för mycket och kunde inte hålla i det, och de var effektiva på sina chanser. Så är det ibland.

Imorgon väntar bronsmatch för Tre Kronor, mot Kanada eller Schweiz (förlorarna i dagens andra semifinal).

Uppdaterad 25 maj, 2024