Under maj månad 2024 kommer herrarnas ishockey-VM att spelas i Tjeckien när huvudstaden Prag och storstaden Ostrava välkomnar tusentals hockeyfans från flera länder. Nu har Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) presenterat information om biljettförsäljningen till världsmästerskapet.

Det blir hockeyfest i Tjeckien i maj 2024 när man anordnar hockey-VM för herrlandslag i två städer (Prag och Ostrava). Sverige ska spela sin grupp i Ostrava där Tre Kronor kommer att ha sin bas i CEZ Arena under turneringens gång. IIHF har nu släppt lite viktig biljettinformation till mästerskapet.

IIHF meddelar att man kommer att öppna den allmänna biljettförsäljningen under hösten 2023, närmare bestämt i oktober. Då öppnar alltså den officiella biljettförsäljningen för allmänheten runt om i världen.

”Vi arbetar för närvarande intensivt med den slutliga prispolicyn, men det är redan möjligt att säga att de dagliga paketen i den första kategorin kommer att variera från 2 000 till 5 000 CZK (cirka 85 till 215 EUR) och den andra från 1 500 till 4 500 CZK (cirka 65 till 190 EUR). Den första kategorin motsvarar den första våningen i Prag Arena och alla sektorer i Ostrava Arena med undantag för hörnen A1, A5, B1 och B5, som faller inom den andra kategorin. I Prag Arena planeras en fjärde våning som en del av den andra priskategorin. På båda arenorna kommer vi också att erbjuda en tredje priskategori i intervallet 1 000 till 3 000 CZK (ca 40 till 125 EUR) som motsvarar de högsta raderna i arenorna”, säger ordföranden för organisationskommittén Petr Briza till IIHF:s pressmeddelande.

Internationella Ishockeyförbundet kommer också att erbjuda prioritetsbiljetter med förköpsrätt som man lottar ut med start 20 juli. Ansökan görs via 2024.iihfworlds.com för att sedan anmäla sig och sedan tillkommer mer information från förbundet. Detta gäller alltså utlottning av förköpsbiljetter, något som erbjuds fans över hela världen inkluderat Sverige.

”Målet med lottningen är att ge ishockeypubliken en likvärdig möjlighet att få biljetter. Detta gäller inte bara tjeckiska fans, utan även utländska fans. Vinnaren kommer att kunna köpa en till sex biljetter enligt sina preferenser i den första och andra priskategorin. Med lottningen vill vi också minska det stora intresse som vi förväntar oss i början av försäljningen”, säger Petr Briza.

Man anmäler sig alltså via 2024.iihfworlds.com och måste först registrera en mailadress för att sedan komma vidare till steg 2.

Uppdaterad 20 juli, 2023